Wpadłyśmy z kilkoma dziewczynami z forum Kathleen006, @załamana1982, na pomysł petycji do Ministerstwa Zdrowia, w której wystapiłybyśmy z postulatami dotyczącymi ułatwienia dostepu do słuzby zdrowia dla ciężarnych zmagających się z niewydolnością szyjki macicy. Jestesmy po przejściach i doświadczone życiem. Absurdem jest nakazać nam leżenie, a z drugiej strony kazać oczekiwać w kolejkach w przychodniach na pobranie krwi, etc. Myślę chociażby na udogodnieniu polegającym na tym, że zamiast jechać na czczo do przychodni i siedzieć tam wniewskazanej dla ciężarnej pozycji, do domu mogłaby przychodzić pielęgniarka na pobranie krwi, która zabierałaby próbkę krwi/moczu do badań, a wynikiotrzymywałybyśmy na e-maila, bez potrzeby fatygowania się po ich odbiór. @Kathleen006 jest mocno ogarnięta we wszystkich kwestiach związanych z zakładaniemdomeny itp., więc inicjatywa ma szansę nie tylko wystartowania, ale i powodzenia.
Dziewczyny zapewne podrzucą wiele innych pomysłów. Być może jakies mobilne USG tez nie byłoby głupie, choć nie czytałam czy takie rozwiązaniaistnieją. Byłybyśmy bardzo wdzieczne za pomoc i pomysły
Dziewczyny zapewne podrzucą wiele innych pomysłów. Być może jakies mobilne USG tez nie byłoby głupie, choć nie czytałam czy takie rozwiązaniaistnieją. Byłybyśmy bardzo wdzieczne za pomoc i pomysły