reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Petycja do Ministerstwa

reklama
To jest słabe, że trzeba się o wszystko w tym kraju wykłócić, albo usłyszeć od znajomych, a nie byc rzetelnie poinformowanym...

Naprawdę masakra informacyjna... ja pęcherz płodowy miałam już w pochwie z tego chodzenia do szpitala, badania, lekarz ... i każdy tylko ciąża wisi na Włosku ... To naprawdę dżungla informacyjna...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Link do: Przenośne KTG? Teraz to możliwe - położna mogłaby przyjeżdżać do nas z tym, jeżeli jesteśmy zaniepokojone, bo to co jest obecne na rynku do komercyjnego uzytku to jakieś detektory tętna płodu, a chyba nie do końca tylko o to w KTG chodzi. Więc postulat dotyczyłby wyposażenia przychodni rejonowych w takie urządzenia + zapewnienia położnej, czy innego pracownika służby zdrowia, który by z tym przyjeżdżał do nas.

Link do: Fundacja Rodzić po Ludzku ostrzega. Znikną Standardy Opieki Okołoporodowej

Jestescie pewne, ze to do TEGO Ministerstwa chcecie uderzac z Wasza petycja...?

A jakie inne Ministerstwo jest bardziej odpowiednie? :)

Ja nie widzę żadnych przeciwwskazań i nie widzę powodu dla którego miałybyśmy nie złożyć tej petycji w TYM Ministerstwie, jest to nasze obywatelskie prawo. Jak to mówią kto nie próbuje i nie ryzykuje ten nie pije szampana ;)

Ponadto temat niewydolności szyjki jest tematem dość specyficznym i newralgicznym. Uważam, ze warto podjąć próbę i inicjatywę - nawet jesli nie wyjdzie temat został podniesiony próbowałyśmy, a jak wyjdzie, coś uda się osiągnąć super! Nie ma rzeczy niemożliwych! ;) trzeba próbować a nie siedzieć z zalamanymi rękami, samo się nic nie zrobi ;)

Dlatego w pierwszej kolejności zaczynamy od postulatów tj. Listy życzeń ;) która będziemy weryfikować pod katem istniejących i planowanych rozwiązań.

ktoś musi zwrócić uwagę na istotne kwestie szyjkowych kobiet bo jak nie my to kto? ;)

P.s. chciałabym uniknąć i nie chciałabym wchodzić w żadne dyskusje natury politycznej i dot. preferencji politycznych itp. - nie jest to właściwe miejsce i forum; rozmawiamy o tym co należy zmienić w przypadku opieki medycznej kobiet z niewydolnością szyjki.

Cześć dziewczyny,

Z takich nowości jestem po wstępnych rozmowach i wyglada ze możemy dostać wsparcie medialne w tv i w internecie. Jest bardzo duże poparcie i uznanie dla tej akcji - poinformowałam, ze jesteśmy na początku dopiero ale powiedzieli ze jak będziemy coś już mieć by dać znać to będą propagować akcje ;)

Kolejne rozmowy z dziewczynami/kobietami z różnych środowisk potwierdzają nikt nie słyszałal o położnej od 21tc - także zwiększone akcje informacyjny tj broszura poradnik dla szyjkowych mam

reklama
Cześć dziewczyny,

Z takich nowości jestem po wstępnych rozmowach i wyglada ze możemy dostać wsparcie medialne w tv i w internecie. Jest bardzo duże poparcie i uznanie dla tej akcji - poinformowałam, ze jesteśmy na początku dopiero ale powiedzieli ze jak będziemy coś już mieć by dać znać to będą propagować akcje ;)

Kolejne rozmowy z dziewczynami/kobietami z różnych środowisk potwierdzają nikt nie słyszałal o położnej od 21tc - także zwiększone akcje informacyjny tj broszura poradnik dla szyjkowych mam

I nie tylko szyjkowych :) brawo ty! :)

Do góry