W pierwszej ciazy z synkiem w 13 tc mialam 1.5 cm rozwarcia i wskazania do pessaru. Jednak moj lek. prowadzacy nie chcial zeby mi go zakładali. Zdecydował sie na szew okrezny, bal sie ze jak szyjka zacznie sie skracac to pessar sie nie utrzyma...
W 20 tyg ciazy mialam juz skorcze i lezlama do 38 tyg na fenoterolu.
W 31 tyg mialam juz takie skurcze ze podawali mi sterydy na rozwoj pluc u malego bo mysleli ze urodze...
W 37 tyg zdjeli mi szew... Maly urodził sie dokładnie w terminie 40t0d szczesliwie zdrowy
Teraz jestem w drugiej ciazy i w 14 tc moj lekarz profilaktycznie zalozyl mi szew. Szyjka sie juz skrocila od poczatku ciazy do caly 1 cm z 4 cm na 3 cm
W 16 tc powaznie zakrwawiłam i wyladowałam na patologi teraz biorę cordafen i sie oszczedzam i tak juz zostanie do konca ciazy...
Wszystko bedzie w porzadku ... glowa do gory
W 20 tyg ciazy mialam juz skorcze i lezlama do 38 tyg na fenoterolu.
W 31 tyg mialam juz takie skurcze ze podawali mi sterydy na rozwoj pluc u malego bo mysleli ze urodze...
W 37 tyg zdjeli mi szew... Maly urodził sie dokładnie w terminie 40t0d szczesliwie zdrowy
Teraz jestem w drugiej ciazy i w 14 tc moj lekarz profilaktycznie zalozyl mi szew. Szyjka sie juz skrocila od poczatku ciazy do caly 1 cm z 4 cm na 3 cm
W 16 tc powaznie zakrwawiłam i wyladowałam na patologi teraz biorę cordafen i sie oszczedzam i tak juz zostanie do konca ciazy...
Wszystko bedzie w porzadku ... glowa do gory