reklama
Ja zawsze w sobotę przed zakupami robię plan obiadów na cały tydzień,pytam M na co ma ochotę,ustalam co trzeba kupić itd. Mam z głowy codzienne dumanie "co dziś na obiad?"
Teraz jak wróciłam do pracy to robię obiady wieczorem na drugi dzień albo rano i po pracy jestem cała dla Lenki :-)
Teraz jak wróciłam do pracy to robię obiady wieczorem na drugi dzień albo rano i po pracy jestem cała dla Lenki :-)
Ja tak jak asia robię zakupy na cały tydzień, dokupuje tylko warzywa i owoce. Zawsze mam obiady ustalone do piątku bez niedzieli bo wtedy chodzimy do rodziców na obiad Niestety nam idą astronomiczne sumy na jedzenie i trzeba się zacząć ograniczać. Wczoraj już ułożyłam na kolejny tydzień i zarezerwowałam sobie piątkową dostawę z Almy.
karolina, zawsze tak robię pęczak, na swoim bulionie, a potem jeszcze ścieram do niego parmezan albo gran padano, pycha. No gratuluje pomysłu. Maksiu zjadł takie ultra zdrowe jedzenie?
U nas kopytka i leniwe to dania awaryjne, jak nie mam nic w lodówce albo pomysłu to to jest za pół h. Ale ja ziemniaki gotuje całe, dzięki temu są mniej wodniste i nie trzeba tyle mąki dawać, a kopytka zyskują na smaku baaaardzo. Podglądnęłam to we Włoszech bo szwagierki narzeczony tak robił gnocchi.
karolina, zawsze tak robię pęczak, na swoim bulionie, a potem jeszcze ścieram do niego parmezan albo gran padano, pycha. No gratuluje pomysłu. Maksiu zjadł takie ultra zdrowe jedzenie?
U nas kopytka i leniwe to dania awaryjne, jak nie mam nic w lodówce albo pomysłu to to jest za pół h. Ale ja ziemniaki gotuje całe, dzięki temu są mniej wodniste i nie trzeba tyle mąki dawać, a kopytka zyskują na smaku baaaardzo. Podglądnęłam to we Włoszech bo szwagierki narzeczony tak robił gnocchi.
Ostatnia edycja:
kakakarolina
Fanka BB :)
Asia no co Ty tylko ja ;-) ale Maks i tata mieli krupnik z pęczaka więc też nie najgorzej
natasszzka87
Fanka BB :)
Z pianką czy beza?
Ja mam na kruchym ciescie jak chcesz to wrzuce w przepisy.
Zawsze wychodzi
Ja mam na kruchym ciescie jak chcesz to wrzuce w przepisy.
Zawsze wychodzi
Niedawno zorganizowałyśmy się z moimi Grudniówkami i spisałyśmy wszystkie przepisy, które przez te już prawie 3 lata wrzucałyśmy sobie na forum. A potem powstał pomysł, żeby utworzyć wspólnego bloga i zamieszczać tam przepisy ze zdjęciami
Może znajdziecie tam jakąś inspirację dla siebie - potrawy są dość proste, takie codzienne, wypróbowane przez "zwykłe" kobiety, często zmodyfikowane w stosunku do oryginału
Zapraszam: BaBy w kuchni
Może znajdziecie tam jakąś inspirację dla siebie - potrawy są dość proste, takie codzienne, wypróbowane przez "zwykłe" kobiety, często zmodyfikowane w stosunku do oryginału
Zapraszam: BaBy w kuchni
reklama
domi, polcam tą: Moje Wypieki | Orkiszowa szarlotka z rabarbarem i pianką, często ją robię z samym rabarbarem. Daj same jabłka i mąkę zwykłą jak nie masz orkiszowej.
Podziel się: