reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Perfekcyjna kura domowa ;)

ufff ulżyło mi,że to nie tylko ja siedziałam w takiej nieświadomości ! mnie najbardziej ucieszyło, że to fajne i tanie, jak macie jakieś sprytne przepisy na tanie obiady, to chętnie :tak:

reklama
Ja zawsze w sobotę przed zakupami robię plan obiadów na cały tydzień,pytam M na co ma ochotę,ustalam co trzeba kupić itd. Mam z głowy codzienne dumanie "co dziś na obiad?":tak:
Teraz jak wróciłam do pracy to robię obiady wieczorem na drugi dzień albo rano i po pracy jestem cała dla Lenki :-)

Ja tak jak asia robię zakupy na cały tydzień, dokupuje tylko warzywa i owoce. Zawsze mam obiady ustalone do piątku bez niedzieli bo wtedy chodzimy do rodziców na obiad Niestety nam idą astronomiczne sumy na jedzenie i trzeba się zacząć ograniczać. Wczoraj już ułożyłam na kolejny tydzień i zarezerwowałam sobie piątkową dostawę z Almy.

karolina, zawsze tak robię pęczak, na swoim bulionie, a potem jeszcze ścieram do niego parmezan albo gran padano, pycha. No gratuluje pomysłu. Maksiu zjadł takie ultra zdrowe jedzenie?

U nas kopytka i leniwe to dania awaryjne, jak nie mam nic w lodówce albo pomysłu to to jest za pół h. Ale ja ziemniaki gotuje całe, dzięki temu są mniej wodniste i nie trzeba tyle mąki dawać, a kopytka zyskują na smaku baaaardzo. Podglądnęłam to we Włoszech bo szwagierki narzeczony tak robił gnocchi.

Ostatnia edycja:
Moje perfekcyjne, potrzebuję jakiś przepis lub link do przepisu na łatwą szarlotkę z pianką, starszak sobie zażyczył. Ratujcie

Niedawno zorganizowałyśmy się z moimi Grudniówkami i spisałyśmy wszystkie przepisy, które przez te już prawie 3 lata wrzucałyśmy sobie na forum. A potem powstał pomysł, żeby utworzyć wspólnego bloga i zamieszczać tam przepisy ze zdjęciami :)

Może znajdziecie tam jakąś inspirację dla siebie - potrawy są dość proste, takie codzienne, wypróbowane przez "zwykłe" kobiety, często zmodyfikowane w stosunku do oryginału :)
Zapraszam: BaBy w kuchni
:)

ewa, super, widzę, że też jesteś fanką MW:biggrin2: i KS, z KS wypróbowałam już jak ostatnio liczyłam prawie 500 przepisów, a zdjęcia z tych prób mam może 2;-)

NAtaszka z bezą. Proszę podaj, bo spróboałam i tak średnio mi poszo. Da się zjeść, le cudo to nie jest;-)

reklama
Do góry