Ja zawsze chleb po ostudzeniu owijam ściereczką i wsadzam do chlebaka. Wtedy ładnie mięknie.
Olga, możesz piec na zwykłej blasze, tylko wyrastać musi wtedy chleb w czymś, co mu nada kształt. Są koszyki chlebowe do kupienia. Ja mam dwa okrągłe i w nich mi chleb wyrasta, a potem przekładam go na kamień do pieczenia (taki substytut pieca chlebowego). Wychodzi genialny zawsze
Tu masz przepis na genialną chałkę: Slodkiwir: Chałka + instrukcja plątania
Można ją piec na blasze
Olga, możesz piec na zwykłej blasze, tylko wyrastać musi wtedy chleb w czymś, co mu nada kształt. Są koszyki chlebowe do kupienia. Ja mam dwa okrągłe i w nich mi chleb wyrasta, a potem przekładam go na kamień do pieczenia (taki substytut pieca chlebowego). Wychodzi genialny zawsze
Tu masz przepis na genialną chałkę: Slodkiwir: Chałka + instrukcja plątania
Można ją piec na blasze