reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
u nas tarmoszenie uszu to jest wtedy gdy tomek jest juz mocno zmeczony...jezeli chodzi o siusiaka to po miesiacu namietnego gniecenia przy kazdej nadazajacej sie okazji, nagle przestal go interesowac... zobaczymy tylko na jak dlugo.... ;)

Dziusia- trzymam kciuki , żeby wszystko u Was było OK !
Co do tarmoszenia to Jeremi targa się za uchle i czasami po główce drapie-śmiesznie to wygląda - jakby nad czymś ostro dumał. A własnym pisiorem nie jest na razie w ogóle zainteresowany.

a nasza Tosia waży 6.550.Mało przybrała ale przybrała.Już sama nei wiem kurka - jest cały czas miedzy 3-10 centylem.Niby ok ale juz mam stracha co ta pediatra powie, jak pójdziemy do kontroli po powrocie z hiszpanii.... czy są wśród nas takie krasnoludki czy wszytkie dzieci wyrosły juz jak należy?.....

Ciotko Dario będzie dobrze. Prosze sie nie przejmować :)

Krzysiu trzymamy kciuki :)

No ja tez sie stracha dzis najadłam. Bo zrobiłam Bartoszowi wczoraj zupkę i od wczoraj miał biegunkę. Juz go zapisałm do pediatry, ale odwołałm po południu bo juz było ok. Boshe co ja temu dziecku dałam jeść! A tak byłam dumna, bo 1 raz mu zupkę zrobiłam :(, a dzis kupywałam ORS 200 :(

Antares nie przejmuj się, Tośka drobna sie urodziła, w pół roku wagę podwoiła to raczej nie ma powodów do zmartwień. Krzysiek z racji wielkości przy urodzeniu jest ok 75 centyla, ale wagi urodzeniowej nie podwoił i coraz wolniej przybiera, choć ciągle przybiera.
Będzie dobrze.

Dziewczyny jkak sie mierzy te centyle???
Antares nie przejmuj sie ,moja Natka tez nie ma jeszcze ząbków,nie podwoiła jeszcze
wagi urodzeniowej.

reklama
Anetko, a nie masz w książęczce zdrowia Natalki na ostatnich stronach takich wykresów centylowych? Osobno są do wagi, osobno do wzrostu rozdzielone na pełci i takie malutkie to w miesiącach do roku chyba, a te duże to w latach ;)

Do góry