reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Hubcio juz zdtowy 3 dni mial garaczke ale nie zakonczyla sie wysypka wiec chyba to nie trzydniowka....ja mysle ze moze to zabki? chciaz ich nie widac maly wkladajac piastke do buzi placze pediatra powiedziala ze jesli w mocz nie jedzie amoniakiem a jest tylko goraczka to nie ma potrzeby faszerowac malca bogiwe czym jedynie cos na zbicie goraczki...wczoraj juz na spacerku byl...dalam mu wczoraj cytryne plasterek nawet sie nie skrzywil ssal jak by conajmniej arbuza wcinal....

jesli by smirdzialy amoniakiem pewnie jakies zapalenie drog moczowych albo cos z nerkami...tak mi sie wydaje

Zdrowiejcie nam, Chore Bobaski!

Mam pytanie - czy którys maluch tarmosi swoje uszko i włoski z tyłu głowy? Irenka od jakiegoś czasu strasznie maltretuje swoje uszy, lewe bardziej niz prawe, ale nie sądzę żeby to było zapalenie bo by płakała (juz to przerobiliśmy). Może odkryła że je ma i teraz regularnie sprawdza czy są na miejscu? Nie wiem. A do tego łapie się za włoski z tyłu głowy, na górze ma wytarte ale na dole są dość długie; chwyta je, przerabia paluszkami a potem wyrywa garściami ::) nie wiem co o tym mysleć - przecież ona niebawem zostanie łysa.

Remeny Bartosz tez tarmosi swoje uszy. Wyczytałam gdzieś, ze sprawdza sie za uszkiem na dole sie przyciska jak płacze to zapalenie ucha. U nas na płaczu niet, ale troche sie niepokoję bo on ciagle tarmosi te uszy. Moze Misia (jak zwykle :-*) nam coś powie o uszkach. Plisss i dziękujemy z góry

mmoj tez uszy tarmosi a prawe bardziej czesciej.....poza tym po glowie jakby sie mizial pytalam lekarza na ostatniej wizycie i pwoiedzial ze dzieki jak sie uspokojaja , bedac troche wystraszone takrobia a i ze jeszcze jezyk ssa....

Hmmm, wyrywania włosów nie zauwazyłam ale tarmoszenie uszu jest na porzadku dziennym i czasami mam wrażenie ze wkońcu je urwie, no i zwija język w rurkę i ssie.

reklama
U nas też tarmoszenie, ale bez wyrywania włosów, chociaż Iga namietnie je ciągnie, ale jak na razie bez większych rezultatów

Do góry