reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

Byłyśmy z Mańką u pediatry dokladnie tydzień temu i ważyła 4800g. A trzy tygodnie wcześniej na szczepieniu-4100. Czyli około 230g na tydzień. Teraz jak jest nie wiem, za tydzień szczepienie to zobaczymy.

reklama
Antares, bo Cię, za przeproszeniem, pacnę. Co Ty za farmazony opowiadasz ??? Jakie "nie tak" ??? Tosia nie była jakimś mega bobasem po urodzeniu to i przybiera inaczej. A przybiera dobrze i proszę dać dziecku spokój.  Sama rozumiesz-wiosna przyszła, człowiek ma tyle rzeczy do obejrzenia, tyle spraw na głowie, hormony szaleją, a ta matka tylko cycek i cycek ;). NIE MARTW SIĘ WARIATKO !!! :-* :-* :-* Wszystko jest w normie. A jak będziesz ją tak często ważyła to się wpędzisz w psychozę. Proszę wrzucić na luz i napić sie czerwonego wina. Mnie pomogło i Mysza od razu zaczęła więcej jeść ;D.

A Marysia, dajmy na to powinna już , jak przeczytalam utrzymywać przez chwilę przedmioty w rączce - figa. Powinna unosić głowę na brzuszku- mowy nie ma (poza tym jednym razem). O podnoszeniu sie na ramionkach nie wspomnę. I co, mam się pochlastać bo tego nie robi ??? Wszystko się z czasem wyrówna. Tydzień temu byłam u pediatry razem z przyjaciółką i jej córeczką. Jula ma 9 mcy i przez ostatnie 3 mce jej waga spadła o 20g. Nic nie przybrała, tylko urosła. Waży 7050g, niezbyt wiele. I trudno, taka jej uroda, widać będzie wysoka i już. A od 4 mca życia źre wszystko i dużo. W 6 mcu dali jej kotleta ::) mielonego. Każde dziecko jest inne. NIE MARTW SIĘ !!! :-*

Karolla nasze dzieci niezłe pulpeciki hihi ;D

Antares - święte słowa mówi Madzia_S każde dziecko jest inne. A poza tym to też zależy od genetyki - ja jestem z tych wagowo przeciętnych ale mój mąż to kawał chłopa ma 180 cm i waży 94 kg a i barczysty dosyć jest więc Puiotruś idzie w ślaty tatunia ;D

Aś mi Madzia pedziała :) Zgadzam sie w zupełności ino, ze moja pediatra to jak Toska nie przybiera wg jej ramek to juz mi leci z recepta na modyfikowane mleko.I ja ją waże bo pediatra kazała - w dodatku zapisuje w książeczce.No.

Rybka - eeeeeeeeyyyyy... mój Tygrys też w tych okolicach wagowo wzrostowych no ale w sumie - jak mam wybierać - to wolę, zeby Tosia raczej filigranową dziewczynką została :)

A wina sie napije.A co :)

Antares nie martw sie na zapas, najwazniejsze ze przybiera na wadze. A te wszystkie siatki i ksiazki to o kant d. rozbic, bo ja tez juz zaczynam miec powoli jakas schize zwiazana z podnoszeniem glowki. Niby cos tam probuje i stara sie, ale wg tych uczonych zrodel to juz powinien bez problemu podnosic i utrzymac glowke z lezenia na brzuszku, a tu guzik. Ale tlumacze sobie to tak jak mowi Madzie, ze z czasem wszystko sie wyrowna, a badz co badz maluchy sa pod regularna kontrola lekarza.

Antares ale ty drobnej budowy jesteś i lepiej żeby Tosia w twoje ślady skoro mąż kawał byka jest ;D

A najważniejsze, że nie chudnie. Mojej siostry młodsza córka chudła na piersi i musiała przejść na modyfikowane a skoro Tosieńka przybiera to nie jest źle ;D

reklama
Do góry