reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pediatra - zalecenia

reklama
Niepokoją mnie pewne zachowania u Zuzi, może mnie oświecicie, jak to jest.
Zuzia zaczęła się podnosić i potrafi już trochę ustać trzymając się za poręcz łożeczka, teściowa nagminnie ją teraz stawia i tu pytanie Czy takie stawanie dla niewprawionych nóżek nie będzie miało ujemnych skutków (obciązone stawy, krzywe nózki ....???),
co gadają wasze dzieciaczki ? Zuzia poza "mmmyyyyy" i "mmmmaaaaa" nic nie duka.
Jak to jest z Zezowaniem, Zuzi ciągle ucieka jedno oczko. (do kiedy to powinno się unormować ?)
No i ostatnie Zuzia jak siedzi to prawie cały czas kręci kółka stopami (ja robię podobnie), no ale żeby takie żeczy dziedziczyć. Może to objaw jakiejś nadpobudliwośc.???

No to tyle moich obaw, radźcie ciotki. :confused:

Casia co do dukania to u nas podobnie: mam, da i czasami jakieś inne bliżej nie określone dźwięki.
Jeśłi Zuzia sama wstaje to wydaje mi się, że nie powinno nic sie dziac no chyba, że teściowa przesadza z tym stawianiem. Nie wiem może Misia się wypowie

My wlasnie wrocilismy z wizyty od pediatry, z malym wszystko w porzadeczku, co mnie niezmiernie cieszy:tak: :-) . Co do gadania, to z naszego mala gadula mowi juz: baba, mama, daj, da, m, b, g, gr, d i tym podobne. Ciagle sobie cos tam spiewa i mruczy po swojemu. Jezeli chodzi o to stanie, nasz nie stoi jeszcze ani nie siedzi. Z tego, co nam mowil pediatra nie nalezy dziecka ani stawiac ani sadzac jezeli jeszcze tego samo nie potrafi, bo to duze obciazenie dla kregoslupa i stawow, ktore jeszcze nie sa gotowe. Skoro mowisz, ze twoja mala juz stoi, to chyba nie ma przeszkod w tym, by tesciowa od czasu do czasu ja stawiala. Z ta nozka u nas jest podobnie, z tym, ze Erik wali nia w podloze jak lezy na brzuchu, ale to mnie raczej nie niepokoi.:tak: ;-) Wydaje mi sie ze dzidzius juz w tym wieku nie powinien zezowac, najlepiej jak to skonsultujesz z lekarzem.:tak:

Casia nie martw sie,mi pediatra mówiła ze zezeowac moga do roczku,jesli nie przejdzie to wtedy do kontroli,co do stawiania to mam takie zdanie jak aga na ten temat.

reklama
casia1, jesli sama staje, to znaczy, ze organizm juz jest gotowy do takich rzeczy. przesadzac nie mozna, ale jak troszke postoi nic sie nie stanie.
zreszta zapytaj lekarza, bedziesz spokojniejsza

Do góry