reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pęcherzyk bez zarodka

witam dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa z badań usg wychodzi ze jestem w 5 tyg ciąży. Na usg pokazał się tylko pęcherzyk bez zarodka. koleją wizytę mam w pon 15 . Kiedy może pojawić się zarodek? Czy czesre badanie usg może zaszkodzić maleństwu?

Ostatnia edycja:
reklama
Ty i ja mamy tak samo. Też idę w poniedziałek i wtedy się już wyjaśni
witam dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa z badań usg wychodzi ze jestem w 5 tyg ciąży. Na usg pokazał się tylko pęcherzyk bez zarodka. koleją wizytę mam w pon 15 . czy w tym dniu pojawi się zarodek??

@Danuś 91 Niestety dowiesz się dopiero na wizycie. Może być tak, że się pojawi. a może się nie pojawić. Skoro jest już pęcherzyk, to wróży to dobrze, więc zarodek powinien się pojawić. W sumie moim zdaniem powinnaś mieć wizytę po 2 tygodniach, bo 15 nawet jak będzie zarodek, to niekoniecznie będzie echo serca i znów będziesz się stresować.

Za wcześnie poszłaś do lekarza.
U mnie w 5tc nie było kompletnie nic widać i też stres, nerwy, płacz, bo test wyszedł pozytywny, beta wskazywała na ciążę, a tu pustka na USG.
A na pytanie, czy zarodek się pojawi, nie odpowie Ci niestety nikt.

Może być za wcześnie. Ja byłam w 5tc bo akurat miałam infekcję i powiedziałam lekarzowi ,że wiem, że za wcześnie a powodem wizyty jest infekcja. I serduszko pojawiło sie za 1,5tyg

@Kawabezmleka
Ja myślałam że jestem ca. 6t3d bo tak mi wskazywały apki. Owszem cykle mam nieregularne grudniowy trwał 375 dni A styczniowy 35. Wczoraj byłam.w medicover i jedyna nadzieja że sprzęt mają fatalny.
Może być za wcześnie. Ja byłam w 5tc bo akurat miałam infekcję i powiedziałam lekarzowi ,że wiem, że za wcześnie a powodem wizyty jest infekcja. I serduszko pojawiło sie za 1,5tyg
Myślicie że to mógłby być zarodek? Ten młody ginekolog powiedział że ciąża jest młodsza.
Już 2 razu to słyszałam i za każdym razem kończyło się poronieniem.
Waszym.zdaniem to może być zarodek?
20210309_113509~2.jpeg

@Kawabezmleka
Ja myślałam że jestem ca. 6t3d bo tak mi wskazywały apki. Owszem cykle mam nieregularne grudniowy trwał 375 dni A styczniowy 35. Wczoraj byłam.w medicover i jedyna nadzieja że sprzęt mają fatalny.Myślicie że to mógłby być zarodek? Ten młody ginekolog powiedział że ciąża jest młodsza.
Już 2 razu to słyszałam i za każdym razem kończyło się poronieniem.
Waszym.zdaniem to może być zarodek?Zobacz załącznik 1246491
ja akurat miałam potwierdzoną owulację, więc na pewno na wizycie była 6tc+4

reklama
Zdjęcie USG wygląda mniej więcej w ten sposób (pierwszy wynik z wyszukiwarki). Szczerze mówiąc pierwszy raz widzę takie zdjęcie jak u Ciebie 🤷‍♀️

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 89
Do góry