reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Paulawawa ja tez miałam z poczatku dla synka takie łóżeczko turystyczne i spał w nim do 3 m-ca czyli do czasu az trzeba było obnizyc poziom bo sie za cięzki zrobił.Przewijak na nim bardzo praktyczny i przydatny.

A jeszcze co do wózków i gondoli to zdecydowanie trzeba patrzec na długość bo niestety czesto sa bardzo krótkie i nie wystarczaja do 6 m-ca jak powinny.

lori no wlasnie j mialam krotka gondole mloda skonczyla 3 mce i juz sie ledwo miescila. akurat jesienno zimowa pogoda sie zrobila wiec kupilam spacerowke rozkladalam na plasko :tak: mialam spiworek cieply polarkowy i taki co dolaczony byl do wozia i spokojnie nam wystarczylo. tu na szczescie nie mam mrozow po -20 stopni ;-)a bylam z amelkowna w pl tez z tym woziem i spiworkiem i nawet przy temp -18 wychodzilysmy spacerkowac:-) jak z wozkiem bylo ciezko po sniegu to bralam nosidelko mloda opatulilam i pod swoja kurtale moglam tez ja wcisnac:tak:

Bellka - ja normalnie nosze rozmiar xs ... spodnie ciążowe kupiłam s i to był bląd ... dupa mi tak urosła że na koniec mnie cisnęły ale do samego końca dochodziłam ... jednak mogło być M. Spodnie kupiłam w H&M. aguga - wady x-landera xa : - oparcie na paski ... jak jest pusty wózek to się łtwo podnosi, ale gorzej z leżącym dzieckim i torbą wiszącą, tak się mocowałam z oparciem że aż pare razy miałam łzy w oczach i koleżanki musiały mi pomagać - nie rozkłada się całkowicie na płasko, zawsze dziecko będzie miało kąt pod plecami - dośc płytki/krótki daszek w spacerówce - pałąk w spacerówce jest bardzo wysoko, zamiast dziecko sie go trzymać to zakrywał mu cały świat bo miał go dokładnie na wysokości oczu - podnóżek na nogi do bani - bardzo wywrotny jak jest powieszona torba ze wszystkimi betami, wielokrotnie mi leciał do tyłu - potem cos sie stało z kołami i zaczęło mi go znosić na prawo - pompowane koła odpadają bo wiele razy w ciągu tych 8 miesięcy miałam przebite, co było bardzo kłopotliwe jak się zapuscilam np. do lasu dość daleko od domu - żeby zapakowac wózek do auta to trzeba było odpinać wszystkie kółka, a potem jak wyciągasz to trzeba najpierw kółka powkładac z powrotem .
po częsci sie zgodze z tą barierka ktorej wogole nie uzywalam w moim wozku i z ta budka.Ale po za tym dla mnie to SUUUPER wozek. Nasz syn jezdzil nim jeszcze cale lato. Mieszkamy jakies 2km od centrum miasta i chodzilismy nim na 6-7km spacery i sam sie prowadzi. Bardz zwrotny, kola obrotowe o 360st. Oparcie mi nie przeszkadzado z tym paskiem, przynajmniej w kazdej pozycji mozna ustawic a nie w kilku wymuszonych. Wiadomo jak ktos mieszka w bloku to wozek odpada bo jest ciezki ale my mieszkamy w domku za miastem, po wielu dzirach jezdzil i rewalacja. Na plazy po piachu tez jechal. W tym roku na wakacje za granica ze wzgledu na wage i rozmiar wzielismy wozek parasolke i klelam go caly tydzien ale plastikowe kolka, te dwie rączki do pchania przy podchodzeniu pod kraweznik zalamka .A x lander przy tym bije go na glowe. Dodam ze my mamy kombi wiec nie bylo problemu z przewozeniem wozka.Kuba uwielbia jezdzic w wozku na dluugie spacery i tylko xa, a parasolke uzywamy na zakupy w hipermarkecie.mysle ze w tym roku moj R bedzie jeszczer z kuba tym wozkiem kilometry tlukl bo kuba jest drobny a wozek dosc spory.Belka moja kolezanka kupila wersję z 2011 i tam barierka jest juz nizej. A i jest mega zadowolona z wozka (ale tez mieszka w domu)takze wszystko zalezy do czego i ile sie z wozka korzysta.wg mnie na dlugie i czeste spacery tylko pompowane kola bo te plastikowe sie nie sprawadza.a co do wywrotnosci to fakt, czasem sie zdarzalo i mi ale jest duzy kosz i w niego mozna sporo nalozyc.a i torba do wozka jest fajnie montowanaco do innych zakupow to zeby nie zapeszyc narazie nie mysle.ale wozek, lozeczko, krzeslo do karmienia, lezaczek mamy. Mamy tez sporo ciuchow ale takich od roku bo dla takiego malucha mialam w spadku i nie kupowalam ale teraz musze kupic. Ale dobre jest to ze Kuba jest z grudnia wiec te same ciuchu beda uzywane. Gorzej jakby jedno bylo z zminy a drugie z lata. u nas troche pieluch tetrowych szlo bo kuba jak go rozebralismy to sikal wkolo i trzeba bylo lapac

a nowy x lander jest fajnieszy
http://allegro.pl/x-lander-xa-x-a-ocean-2011-full-komplet-torba-i2097285190.html

Ostatnia edycja:
Szczerze to mi się ten wózeczek bardzo podoba. Widzę jednak że macie podzielone opinie niestety.
Ja wcześniej miałam FOCUSA:
Super wózek FOCUS NOWALEX polski -GRATIS KURIER (2116052925) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ogólnie gondola bardzo duża tyle że moja mała nie lubiła jeździć w gondoli bo mało co widziała;-/ Wózek bardzo stabilny, świetne amortyzatory wiec super się prowadziło po każdej drodze. Niestety już nie tak zwrotny jak wózki nowszego typu no i sam wygląd mało nowoczesny. Jeśli zaś chodzi o wersję spacerową to z budką jest fatalnie. Młoda jak juz miała ok 8 miesięcy to dotykała głową wykonczenia budki;/ Mnie to drażniło. Ma 3 możliwości regulowania oparcia i podnóżka. Niestety do naszego małego samochodu się nie mieścił;/

Teraz mam nadzieję, ze mi się uda wypożyczyć wózio od kuzynki, a gdyby nie to jakąkolwiek prostą gondolkę chyba kupię. Bo spacerowy napewno będę chciała lżejszy i zwrotny. Później miałam spacerówke HAUCK - trójkołowca. Był swietny ale jak to trójkołowiec mniej stabilny od Focusa. Trochę teraz żałuję ze sprzedałam;-)

ja bym powiedziała tak ... jeśli ktoś ma x landera to oczywiscie ja bym nim jezdzila a nie wyrzucała kase na nowy, ale jesli ktos dopiero bedzie kupowal wózek i na razie zbiera opinie to w tej samej cenie wózki są lepsze jak np. wstawiany juz tutaj jedo :-)

właśnie to jest piękne w forum że każdy ma inne doświadczenia, inne warunki i dzieki temu są różne konstruktywne opinie :-) ... ja stanowczo jak pisze swoje zdanie to bardziej chyba podpowiadam przyszłym mamusiom mieszkającym w mieście, które głównie chodza po parkach a nie polnych drogach, którym zalezy na szybkim przemieszczaniu autem bo np tu podskoczyc do galerii tu do klubu maluszka etc. .... no każdy ma inne potrzeby :tak::tak:

w ogóle to powiem wam, że ja jak bylam pierwszy raz w ciąży to byłam całkowicie zielona ... chłonełam opinie po różnych forach jak gąbka... wszystko spisywałam i porównywałam. Dzięki forum wiedziałam na co zwracać uwagę przy kupnie wózka i potem z taką listą chodziłam po sklepach :-p
Teraz ja sie chętnie dziele moją wiedza a i sama musze sobie duzo przypomniec bo jednak było to 4 lata temu :-):-):-)

heheheh u mnie podobnie. Próbuję sobie przypomnieć jak to wszystko było:laugh2:Nie ma jak skleroza;-)

Chociaż również uważam ze wózki wielofunkcyjne mało praktyczne są;/ Kupię moze jakąś zadbaną używkę a zaiwenstuje w lepszą spacerówke bo jednak więcej jej się uzywa jak gondoli.

Ostatnia edycja:
niby nie tak dawno a dla mnie to jak wieki temu ... teraz to juz całkowicie inny etap ... przedszkolny hihi ... Mati w wózku nie jezdzi juz od conajmniej roku jak nawet nie 1,5 bo juz nie pamietam :rofl2: ... myślałam że technika p0oszła do przodu i po tych kilku latach bedą jakies hitowe rzeczy które koniecznie bede chciala miec a tym czasie jak patrze po allegro to nic sie nie zmienilo ... nawet wzory te same zostały :-D

reklama
Ja nie mam za bardzo finansów szczerze powiem, dlatego szukam tak, żeby było w miarę tanio, ale praktycznie.
Poza tym nie może być za ciężko.
Miałam już ciężki wózek z małą i nie zamierzam więcej, bo wiem, jaka to męka wnoszenie jak się nie ma windy, czy gdziekolwiek.
Dlatego wybrałam ten co pokazywałam i chyba raczej już ten zostanie.
Dzisiaj kupiłam skarpetusie.
Trochę nochal się spłaszczył słonikowi, ale to ten skaner ;)
skanowanie0007.jpg

Wyślę mężulkowi z teściorem ciążowym.
Bo chociaż jest tam i mnie wkurza od czasu do czasu, to ja też chcę, żeby przeżywał tę ciążę razem ze mną i żeby nie była dla niego taka wirtualna jak jest teraz.

Do góry