reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

mam taki sam. I sprawdzał się całkiem dobrze.

ja mam pościel m.in. glucka o czym wam pisałam taką ze słonikiem
Zestaw pościeli 6-elementowej EXPO - Gluck Baby ! (2530837023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i muszę powiedzieć że dobry wybór. Kupiona dla Kaja 7 lat temu prawie nic nie straciła na kolorach i jakości. Ładne szycie, milutka bawełna.

Co myślicie o tym wózku i tej kolorystyce? Powiem szczerze im bliżej zakupów tym większy mam mętlik:tak:Zobacz załącznik 489729
Niby biały się brudzi. Ale każdy kolor można zapaćkać.. Klasyka i dla dziewczynki i dla chłopczyka:tak:

arwen, mam taki sam kombinezon (a nawet dwa), tylko jeden żółty, a drugi zielony. Oba kolory takie, że dają po oczach, ale co tam, dostałyśmy od rodziny i w głębokim wózku nie będzie za bardzo widać;-)
jak dla mnie te intensywne kolory sa świetne. ja mam dosyć mdłych róży i błękitów

ja pojechałam też na zakupy do factory to taki outlet ceny naprawdę fajne a rzeczy markowe boz wójcika i coccodrillo..... głównie nakupiłam mojej córci ale i dla małego coś sie dostało
moge tylko stwierdzić WOW!! udane zakupy.:tak:

reklama
Ja nie robię jeszcze zakupów pościelowych dla maluszka dlatego że nie wiem, jakie będę miała łóżeczko, stąd nie mogę jeszcze kupować, poza tym cienko z kaską w tym miesiącu, stąd nie robię jeszcze szumnych zakupów.

Kaka po czesci masz racje ale wez pod uwage ze kiedys ubrania byly inne. Sama pamietam jak sie do szkoly tylko w dresach chodzilo, nie bylo zadnych dzinsow, tzn w pierwszych klasach, tak ok roku 1990. Dopiero potem zaczelo sie poprawiac jesli chodzi o ubrania.
Teraz z kolei ja mam wrazenie ze jak wejde do sklepu to jest albo niebiesko albo rozowo, i tak typowo dziewczeco-chlopieco. Fajne sa te meski male ciuszki ale fakt ze malo jest ciuchow takich unisex.

Ja bym jeszcze dodała że jakość ciuchów spadła i czasami już się ciuszek nie nadaje do użytku.

moja Wiki teraz w lipcu skończyła 5 lat wzrostowo jest jak 7-8 latki ma w tej chwili 124 cm ale niestety rozmiary nie zawsze mają wiele wspólnego z rzeczywistością po za tym ja nigdy nie kupuje ubrań w rozmiarze na teraz zawsze kupuje ciut wieksze bo dzieci rosną skokowo .....
A no fakt faktem sie ubrania kupuje wieksze :D
Ale i tak jest wysoka corcia twoja,
Pytam wlasnie bo moja siostrzenica poczatkiem sierpnia skonczyla 5 latek, ale ubrania nosi na 110-114 [ma 104 cm wzrostu] i jak zobaczylam ubranka na 140 cm przy twojej corci - to az sie zszokowalam :D

woziol fajowy mnie tez sie wydaje ze bialy szybciej sie brudzi ale na czarnym czy granatowym tak samo widac dzieciowe jedzonko:tak:
ja dzis zakupilam na promocji szczotke do wloskow z TT i szukalam smoczkow do butelek TT bo butelki mam ale szukam tych 0 vari flow a sa tylko slow flow albo 2xslow flow:dry:trzeba bedzie do jakiegos duzego dzieciowego sklepu sie wybrac:baffled:

Malinova - super wozek :) a czemu myslisz, ze bedasie ludziska dziwili, ze dziewczynka w nim podrozuje?? chyba juz te "kolorowe" stereotypy dawno obalone :)

Erde - ja jestem co prawda w ciazy z moim pierwszym dzieckiem, ale mam kilka swiezych mamusiek w moim otoczeniu, i co do laktatorow to zgodnym chorem wolaja: elektryczny, najlepiej Medeli, albo ewentualnie Avent lub TT

Mina - szkoda, ze niektorzy ludzie tak bardzo nie szanuja cudzych rzeczy...szczegolnie tych, ktore tylko pozyczyli...ja bym sie ze wstydu chyba spalila jakbym miala oddac brudny wozek i to w dodatku nie ze wszystkimi czesciami :/ ale niektorych sposob myslenia to: latwo (czyt. za darmo) przyszlo, to po co szanowac eh

Mamba - wozeczek moze i ok, ale zupelnie nie w moim stylu, przykro mi... poza tym faktycznie dziewczyny dobrze zauwazyly, ten kolor biel/krem niezbyt praktyczny raczej

Erde - SUPER sa wlasnie kolorki tych kombinezonow!! tez na takie poluje, zywe, ladne kolory, a nie beze, albo "wyprany" niebieski albo roz ;)

Nikola - super zakupy w super cenie :)

Arwen - ja kupilam oslonki M, oto jak to bylo wytlumaczone na stronce Medeli: "To check size required, measure the diameter of the nipple base after breastfeeding when the nipple is warm and moist. Available in three sizes (small = 16 mm, medium = 20 mm, large = 24 mm)"

Vibeke - co do laktatora, to u Ciebie faktycznie przydalby sie elektryczny, a to ze wzgledu na to, ze slyszalam, ze recznym schodzi baaaaardzo dlugo i bardzo sie reka meczy, a dla Ciebie podwojnie czas to bedzie zloto :)

Ja tez nie lubie powypieranych kolorow niebieskiego i rozowego brrrr, taaaak, mam kilka takich ciuszkow dla Dzidzi, ale ja sama wybieralam raczej jak najbardziej kolorowe i unisex :)
My za to odebralismy juz ze sklepu Dominikowy dylizans i fotelik samochodowy i stoi sobie i dumnie sie prezentuje :)

Dziewczyny a ja tak sobie ostatnio myslalam, ze moze wypiszemy sobie BEZ CZEGO NIE PRZEZYLYBYSMY BEDAC W CIAZY, i nie chodzi mi oczywiscie, o rzeczy typu: wsparcie meza, przyjaciele, odpoczynek, ale o rzeczy nabyte droga kupna (ew. wykonane wlasnorecznie w domu). I tak otwierajac liste:

- "oddychajace" wkladki higieniczne
- chusteczki do higieny intymnej
- spodnie ciazowe
- ciazowa poduszka rogal do spania

i mysle dalej... ;)

reklama
Do góry