reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

reklama
Lorelain a gdzie kupowałaś spodnie ciążowe w poprzedniej ciąży? Bo widziałam że ty też szczupła jesteś i zastanawiam się czy nie będzie z tym problemu.

Bellka - ja normalnie nosze rozmiar xs ... spodnie ciążowe kupiłam s i to był bląd ... dupa mi tak urosła że na koniec mnie cisnęły ale do samego końca dochodziłam ... jednak mogło być M. Spodnie kupiłam w H&M.

aguga - wady x-landera xa :

- oparcie na paski ... jak jest pusty wózek to się łtwo podnosi, ale gorzej z leżącym dzieckim i torbą wiszącą, tak się mocowałam z oparciem że aż pare razy miałam łzy w oczach i koleżanki musiały mi pomagać

- nie rozkłada się całkowicie na płasko, zawsze dziecko będzie miało kąt pod plecami

- dośc płytki/krótki daszek w spacerówce

- pałąk w spacerówce jest bardzo wysoko, zamiast dziecko sie go trzymać to zakrywał mu cały świat bo miał go dokładnie na wysokości oczu

- podnóżek na nogi do bani

- bardzo wywrotny jak jest powieszona torba ze wszystkimi betami, wielokrotnie mi leciał do tyłu

- potem cos sie stało z kołami i zaczęło mi go znosić na prawo

- pompowane koła odpadają bo wiele razy w ciągu tych 8 miesięcy miałam przebite, co było bardzo kłopotliwe jak się zapuscilam np. do lasu dość daleko od domu

- żeby zapakowac wózek do auta to trzeba było odpinać wszystkie kółka, a potem jak wyciągasz to trzeba najpierw kółka powkładac z powrotem

dla mnie najlepszym wózkiem jest ten:

http://allegro.pl/wozek-maclaren-techno-xlr-bociek-zabrze-i2104771212.html

warto pojeździć chwile tanim zwykłym wózkiem a potem przerzucić sie na maclerena...wózek sam sunie, żadne dziury w chodnikach nie są przeszkodą, ja ten wózek kochałam, ale ja mialam używany po siostrze i jak został mi d=na dzialce i napadąło na aniego to troche mi material zgnił i go wywaliłam, ale na pewno kupie taki jeszcze raz bez mrugnięcia okiem. W jednej rece sie go składa i rozkłąd aa w drugiej trzymasz dziecko. złożony wózek miescil mi sie nawet miedzy siedzeniami a bagażnik miałam wolny. Eeeeeeh uwielbialam ten wózek.

jak sprzedałam x landera to kupiłam ten http://www.piotruspan.com.pl/inf-peg_perego_pliko_p3_compact_modular,78 , ale on też ma swoje wady chodź dużo zalet na których mi zależało...nim będzie jeździł drugi dzidzius az dorośnie do maclarena.

Ostatnia edycja:
lorelain to ja też jestem ciekawa jak mi urośnie :-D na co dzień nosze też xs i jakoś nie mogę sobie siebie wyobrazić w większym tyłkiem, choć zawsze chciałam przytyć :-) I mam mała nadzieję że mi zostanie chociaż te 5 kg po ciąży :-p

Bellka - no mi zostało właśnie te 5 kg więcej, ale jak wróciłam do pracy to z tego zmęczenia i stresu szybko gdzieś uciekły :sorry2: ... ja w ciąży strasznie się poszerzałam w każdym miejscu, miseczka z B do wielkiego D .... w udach sie strasznie poszerzylam ze az jak po samym porodzie od razu wyciagnelam spodnie sprzed ciąży to sie dziwiłam jak ja się do niech kiedys miescilam :dry:

no ale inna sprawa to że ja całą ciążę obżerałam się czekoladą to i dupa rosła :-D

Bellka Ty to śliczna,szczuplutka dziewczyna jesteś :-) Może na allegro upolujesz na jakieś spodnie ?Tam tego pełno w różnych rozmiarach
Lorelain to to ten x lander ma dużo wad,zobaczę jak u nas się będzie prowadził i czy zmieniać będę.Synka woziłam w wózeczku peg perego starszej wersji,ale wózek marzenie ,świetnie się prowadził. Gondola duża,buda fajnie zasłaniająca.

bardzo lubie właśnie to w tym wózku ... buda tak sięr ozkąłda że jak wieje, pada albo sypie śnieg to można zamknąc dosłownie całe dziecko w wózku .... ale minusem np. jest to że nie ma obracanego siedzenia

aguga jakoś bała bym się spodni przed allegro zamawiać, nigdy w sumie żadnych ciuchów nie zamawiałam, ja to muszę wszystko przymierzyć :-D
A z wózków to w oko mi jeszcze wpadł Jedo fyn 4ds. Słyszałyście jakieś opinie na jego temat?

Bellka pierwszy raz słyszę o takim wózku.Najlepiej najpierw znaleźć jakiś sklep i poolukać,zobaczyć jak wózio się prowadzi.
Lorelain no właśnie nasze dzieci będą w jesień urodzone więc deszcze ,wiatry,a później śnieg nas czeka.A ta budka taka malusia i jeszcze ma tą rączkę w budzie,oj trzeba będzie myśleć i opatulać

reklama
Bellka - udszukałam taki 3w1 FYN 4ds jedo 2012+fotel recaro young profi (2089076517) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i wiesz wygląda całkiem nieźle! ... dużo rzeczy wychodzi w praktyce niestety, ale ma porządny podnóżek! ... oparcie w gondoli i przede wszystkim bardzo dużą gondolę a nasze dzieci będa musiały w gondoli najlepiej przejeździć całą zimę! to jest bardzo duży płus tego wózka, pałąk ma na normlanej wysokości ( porównowaj spobie go teraz wizualnie z x -landerem). Spacerówka obraca... na pierwszy rzut oka same plusy! .... wygląda ładnie, klasycznie i całkiem zgrabnie a przedw wszystkim na wygodny wózek dla dziecka

Do góry