reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Nie sądziłam że wywoływanie jest takie popularne...
Ja to mam wrażenie, że spontaniczne porody SN są teraz mało popularne 😏 Moim zdaniem to niekoniecznie dobre, ale rzadko lekarze chcą czekać do 41. tygodnia. Mnie też lekarz pytał parę dni przed porodem, jak już było rozwarcie, czy chcę indukować.
@Akala oby jutro coś ruszyło!

A to nie jest tak, że wywołują tylko przy wskazaniach? W sensie cukrzyca, niewydolne łożysko, gestoza, nadciśnienie itp?
Przecież w takiej zdrowej ciąży to czasem ciężko powiedzieć jaki jest dokładny termin porodu, bo owulacja potrafi być nieźle przesunięta.

Ja to mam wrażenie, że spontaniczne porody SN są teraz mało popularne 😏 Moim zdaniem to niekoniecznie dobre, ale rzadko lekarze chcą czekać do 41. tygodnia. Mnie też lekarz pytał parę dni przed porodem, jak już było rozwarcie, czy chcę indukować.
@Akala oby jutro coś ruszyło!
Ja to widzę ze trzeba zmienić reguła Neagelego o dołożyć mu z tydzień do wyliczeń terminu😂
Bo coś ostatnio szwankuje ta zasada
Oprócz mnie moje dwie koleżanki też indukcja po 10 dniach od terminu 😊

reklama
Do góry