reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2019

Ja ogolnie jak mam pelny pecherz to sie wyprostowac nie moge. Natomiast jak chodze 15 min lub stoje to tez wszystko czuje w dole i znow do wyra.
Najgorsze przy wstawaniu i chodzeniu jest odczucie rozpierania i odczucie jak by miało zaraz wszystko wypaść ... jest to koszmarne uczucie i nie życzę nikomu takich doznań :/

reklama
Cześć dziewczyny. Co prawda termin mam na listopada i jestem na listopadówkach ale pewnie będzie cc na koniec października i weszłam z ciekawości co u Was :) @Ew_linka mam podobnie z tym że mnie ciągnie mocno w pachwinach. Wizyta za dwa tygodnie. Do tej pory wszytko było ok. Strasznie to denerwujące uczucie. U nas będzie córka:) jedna 7letnia już jest :)

Cześć dziewczyny. Co prawda termin mam na listopada i jestem na listopadówkach ale pewnie będzie cc na koniec października i weszłam z ciekawości co u Was :) @Ew_linka mam podobnie z tym że mnie ciągnie mocno w pachwinach. Wizyta za dwa tygodnie. Do tej pory wszytko było ok. Strasznie to denerwujące uczucie. U nas będzie córka:) jedna 7letnia już jest :)
Rozumiem co czujesz mnie tez ciągnie w pachwinach i niestety mam bardzo duże parcie ku dołowi w pochwie :/ co jest jeszcze gorsze... ale musimy się jakiś trzymać - ja i tak jestem szczęśliwa ze już 30 tc jest... :)

Rozumiem co czujesz mnie tez ciągnie w pachwinach i niestety mam bardzo duże parcie ku dołowi w pochwie :/ co jest jeszcze gorsze... ale musimy się jakiś trzymać - ja i tak jestem szczęśliwa ze już 30 tc jest... :)
Zazdroszczę :) u mnie 25 ;) ale ginekologicznie wszystko ok u Ciebie? Ja to ogólnie panikara straszna, naczytałam się o wcześniejszych porodach i się chyba za bardzo skupiam na tych dolegliwościach ;) pierwsza ciążę 7 lat temu przenosiłam i z dolegliwości czułam tylko ruchy dziecka i to dopiero od 7mc ;)

A ja dzisiaj skompletowałam już cała wyprawkę.
Pojechałam na wyprzedaż ciuszków, u nas takie rzeczy się odbywają w weekendy. Ludzie sprzedają ciuszki po swoich dzieciach od noworodków do kilkulatkow. Można tam znaleźć wszystko. Zabawki, wózki, łóżeczka, butelki, przewijaki, czasami niektóre rzeczy jeszcze z cenami. Oczywiście multum ciuszków. Wszystko za psie pieniądze.
Mam ponad 10 bodow, krótki i długi rękawek, dwa kombinezony zimowe, 15 pajacyków, 2 czapeczki, 3 odpinane sweterki i jeden kocyk ( bo pozostałe dwa będę mieć po córce), plus kilka komplecikow- polspioszki, body, śliniak i czapeczka. Powinno wystarczyć.

Cześć wszystkim przyszłym mamusiom :) Dopiero dołączyłam do forum. Jestem Magda mam 28 lat, mam już w domu małego rozrabiaka mianowicie córeczkę 4 letnią i teraz termin mam na 21 października. Tym razem ma być syn Franek. Pierwszą ciążę przechodziłam zuupełnie inaczej niż teraz. Co prawda bardzo wymiotowałam prawie do 7 miesiąca, pierwsze 4 bardzo źle ją znosiłam ale już później było dobrze, mnóstwo energii -II trymestr bardzo dobrze znosiłam. A teraz wymiotowałam wybiórczo do 3 miesiąca a później zero mdłości, nudności, wrażliwości na zapachy. Niestety strasznie źle się czuje mogłabym całe dnie spać. Strasznie mi duszno... Powiedzcie dziewczynki jak u Was z samopoczuciem?
Oczywiście nie narzekam, bo poza złym samopoczuciem ciąża przebiega prawidłowo. Na początku ciąży dziecko dostało mnóstwo kortyzolu ponieważ było podejrzenie, że urodzi się z Zespołem Downa, ale robiliśmy szczegółowe badania i na szczęście jest dobrze. Ale ile stresu przeżyliśmy to nasze...

A Wy mamusie jak się czujecie?

Prawda każda ciąża inna :) Moja poerwsza i przechodzę ja póki ci super narzekać nie moge. Forma niezła ;) Gratule synka :) U nas pierwszy i chłopak :) Maz Twoj pewnie szczęśliwy w końcu przedłużenie nazwiska :)

Dzisiaj dostalam paczkę kolejna z wyprawka częściowo dla mnie i dla maluszka :)
Wydaje mi sie ze do szpitala juz mam wszystko tylko jeszcze pyjamas na poród :)
IMG_4836.JPG

Mam mini produkty tez jakieś kremy do twarzy na dzień na noc w końcu sie przydadzą do szpitala :)

reklama
Zazdroszczę :) u mnie 25 ;) ale ginekologicznie wszystko ok u Ciebie? Ja to ogólnie panikara straszna, naczytałam się o wcześniejszych porodach i się chyba za bardzo skupiam na tych dolegliwościach ;) pierwsza ciążę 7 lat temu przenosiłam i z dolegliwości czułam tylko ruchy dziecka i to dopiero od 7mc ;)
Niestety nie jest Ok, od 17 tc mam rozwarcie, które mi się pogłębia i szyjkę o długości 1-1,3 cm :/ w 23 tygodniu udało się założyć szew i wyciszyć skurcze. Ogólnie już 13 tydzień leżę i nie mogę wstawac z lozka ...

Do góry