reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Hej, to i ja chętnie przyłącze się do Was jesli można, obecnie 14+2 termin na 8.10. Ja już jestem tydzien po prenatalnych takze spora ulga jak sie widzi brykajace malenstwo i lekarz potwierdza ze wszystko w porządku.

reklama
Sugerowali plec?
Jeszcze nie. To moja pierwsza ciąża, do tego z cukrzycą i idąc na badania bylam troche przerażona czy wszystko jest dobrze. Wyszlam z zalozenia ze jak bedzie w stanie określić plec to się zapyta czy chce znać, a ze ruchliwość malucha utrudniała mu pomiar spanikowalam ze cos jest nie tak z glowka( bo kilka razy mierzyl), ze sama nie zapytałam o plec. Po czasie od znajomej dowiedziałam się ze ten lekarz nie powie płci jak nie zapytam

Ja idę do lekarza 23.04.2019 w tej chwili 14 +3 termin na 07.10.2019. Mam nadzieję że już wtedy się dowiem jaka będzie płeć dziecka. Już nie mogę się doczekać :). To moja pierwsza ciąża.

O, to pewnie będzie można coś stwierdzić. :) Mnie ginekolog powiedział na prenatalnych, że maluch wygląda na chłopca, ale wiem, że było za wcześnie, żeby mieć pewność. 29.04 idę na kolejne badanie (w 16 tygodniu) i może coś się potwierdzi. :)
Macie jakieś preferencje co do płci?

Ja mam jakieś takie dziwne przeczucie że będzie dziewczynka. Mąż bardzo chciałby chłopca. Tak naprawdę to najważniejsze żeby było zdrowe :). A wy?

Mnie na prenatalnych wyszło, że najprawdopodobniej córka będzie . Mam już córcie trzy letnia. Kiedyś marzyła mi się parka a teraz jakoś podświadomie myślałam o drugiej córci :)

Właśnie jestem po prenatalnych z Dzieciątkiem wszystko oki, nie ma rzadnych zastrzeżeń ale pani doktor powiedziała że na płeć za wcześnie 13tydzien 2 dzień to może rzeczywiście zawczesnie. Piszcie dziewczyny jak tam u was?

reklama
Wszystkie dziewczyny macie badania prenatalne? Powinny być wskazania z tego co czytałam a większość która teraz się udziela jest już po albo przed a u mnie lekarz nic nie wspominał i zgłupiałam

Do góry