Ja się umówiłam po pierwszej wizycie, pani która będzie cię zapisywać powinna wyliczyć kiedy najlepiej.Inne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
reklama
Badania prenatalne mam refundowane i jak doktor kazała mi się umawiać to powiedziała że wystarczy jak podam termin ostatniej miesiączki bo u mnie jest mała różnica między terminem OM a USG. Umawiałam się w 9 tygodniuInne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
Aa rozumiem, no to dobrze nie sieje już niepotrzebnej paniki i oczywiście trzymam kciuki aby maluszek rósł zdrowo!
Poza tym, mi pozytywny test wyszedł jakieś 3 tygodnie po terminie spodziewanej @, więc pewnie coś musiało się przesunąć
A jeśli chodzi o prenatalne, to ja na następnej wizycie będę ustalać kiedy, wczoraj mnie tylko poinformowała o badaniu i podpisywalam dokumenty, że zgadzam się żeby u mnie przeprowadzono takie badanie
Carenik
Fanka BB :)
Jak bd Cie rejestrowala bd pytac o termin OM mnie tez pytala jaka data wychodzila na USG i na podstawie tego wyliczyla kiedy moge.Inne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
Liza
U mnie 3 tyg przed wizytą miałam dzwonić i się zapisałam na równo 12tcInne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
akrimjoch
Eee spoko jakies 40 stron dopiero ja zanim sie odezwalam pierwszy raz nadrabialam ponad 100 stron. Szybko poszlo.Coś czuję, że cały urlop będę nadrabiać czytanie na zamkniętym także nie piszcie za dużo
Hej. Nie było mnie kilka dni, bo miałam przypływ energii i sprzątałam cały dom dokładnie. Teraz już odpoczywam i będę nadrabiać!
Cieszę się z wszystkich udanych wizyt!
A 1.04 mam prenatalne - ciekawe co tam zobacze ..
Edit. Widzę ze jesteście na prywatnym, mogę tez prosić dostęp ? Bałam się tutaj odzywać wcześniej, aby nie zapeszać teraz 11t2d wiec już coraz bezpieczniej
Cieszę się z wszystkich udanych wizyt!
A 1.04 mam prenatalne - ciekawe co tam zobacze ..
Edit. Widzę ze jesteście na prywatnym, mogę tez prosić dostęp ? Bałam się tutaj odzywać wcześniej, aby nie zapeszać teraz 11t2d wiec już coraz bezpieczniej
Ostatnia edycja:
@Marii9012 sprawdziłam dokładnie na zdjęciu 2,02 cm no i dzisiaj 8t6d
reklama
Nanya
(Samo)dzielna Mama
Inne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
Ja umawiałam się już w 7 tc i zaklepałam sobie dwa terminy (w 12 tc i w 13 tc). Ale u nas do tej pani doktor, do której ja chcę iść na prenatalne (mam 27.03.), to są straaaaasznie długie kolejki, a przyjmuje tylko raz w tygodniu. Z tego co się orientuję to jedyny ginekolog u nas z certyfikatem i ogólnie dobry lekarz. Nie miałam ochoty jeździć 100 km w jedną stronę, żeby móc przebierać w innych.
Już zarezerwowałam sobie kolejne dwa terminy do niej na usg połówkowe na koniec maja [emoji1787]
Podziel się: