reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Inne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
Ja się umówiłam po pierwszej wizycie, pani która będzie cię zapisywać powinna wyliczyć kiedy najlepiej.

reklama
Inne pytanie: ile do przodu umawialyscie prenatalne? Boję się w sumie za szybko umawiać, z drugiej strony nie wiem jak jest z terminami no i jak liczyć widełki czasowe w których mogę je zrobić, wg om czy usg?
Badania prenatalne mam refundowane i jak doktor kazała mi się umawiać to powiedziała że wystarczy jak podam termin ostatniej miesiączki bo u mnie jest mała różnica między terminem OM a USG. Umawiałam się w 9 tygodniu

Aa rozumiem, no to dobrze :) nie sieje już niepotrzebnej paniki :D i oczywiście trzymam kciuki aby maluszek rósł zdrowo!

Poza tym, mi pozytywny test wyszedł jakieś 3 tygodnie po terminie spodziewanej @, więc pewnie coś musiało się przesunąć :)

A jeśli chodzi o prenatalne, to ja na następnej wizycie będę ustalać kiedy, wczoraj mnie tylko poinformowała o badaniu i podpisywalam dokumenty, że zgadzam się żeby u mnie przeprowadzono takie badanie

Jak bd Cie rejestrowala bd pytac o termin OM mnie tez pytala jaka data wychodzila na USG i na podstawie tego wyliczyla kiedy moge.

U mnie 3 tyg przed wizytą miałam dzwonić i się zapisałam na równo 12tc

Hej. Nie było mnie kilka dni, bo miałam przypływ energii i sprzątałam cały dom dokładnie. Teraz już odpoczywam i będę nadrabiać!

Cieszę się z wszystkich udanych wizyt!
A 1.04 mam prenatalne - ciekawe co tam zobacze .. ;)

Edit. Widzę ze jesteście na prywatnym, mogę tez prosić dostęp ? Bałam się tutaj odzywać wcześniej, aby nie zapeszać teraz 11t2d wiec już coraz bezpieczniej

Ostatnia edycja:
reklama

Ja umawiałam się już w 7 tc i zaklepałam sobie dwa terminy (w 12 tc i w 13 tc). Ale u nas do tej pani doktor, do której ja chcę iść na prenatalne (mam 27.03.), to są straaaaasznie długie kolejki, a przyjmuje tylko raz w tygodniu. Z tego co się orientuję to jedyny ginekolog u nas z certyfikatem i ogólnie dobry lekarz. Nie miałam ochoty jeździć 100 km w jedną stronę, żeby móc przebierać w innych.
Już zarezerwowałam sobie kolejne dwa terminy do niej na usg połówkowe na koniec maja [emoji1787]

Do góry