reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Czy duphaston to progesteron? Nie wiem. Nigdy nie prowadziłam ciąży w Polsce. Ale lekarz mi mówił, że od brania właśnie progesteronu można się kiepsko czuć. Zawroty głowy, zmęczenie, otępienie. I tak mam. Ledwo egzystuję normalnie. Po najmniejszej linii oporu jadę, że tak powiem.
Już pisałam pod którymś postem, że mi lekarz kazał odstawić duphaston jeśli źle się po nim czuje.

@Marama trochę się zgadzam z tym progesteronem. U nas jest takie myślenie, że duphaston/luteina pomogą podtrzymać ciąże. A to wcale nieprawda, nie ma leków na podtrzymanie tak wczesnej ciąży. Sama biorę dupka ze względu na to, że zaszłam w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu, ale jeśli znów mam poronić, to dupek niestety nie pomoże.

Ooooo to mamy podobnie. Ja w tym roku kończę 37 lat, urodzilam 3 dzieci, mam 2 synów., ale Córeczka w zeszłym roku zmarła, miała Trisomie 18.

Witam po przerwie. Wróciłam do pracy i po prostu czasu na forum mi brakuje.
akrimjoch mój podobnie zareagował, że może za stary jest (40 lat) ale ogólnie się cieszy. Tzn ja nie inicjuje żadnych rozmów o dziecku , bo na razie to początki są.
ja miałam na początku jednodniowe plamienie i tez biorę duphaston 3 x dziennie.

@Marama trochę się zgadzam z tym progesteronem. U nas jest takie myślenie, że duphaston/luteina pomogą podtrzymać ciąże. A to wcale nieprawda, nie ma leków na podtrzymanie tak wczesnej ciąży. Sama biorę dupka ze względu na to, że zaszłam w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu, ale jeśli znów mam poronić, to dupek niestety nie pomoże.
Dokładnie a zwiększony progesteron ma też skutki uboczne, typu nasilenie objawów ciążowych czy może zwiększyć ryzyko zakrzepicy.

W końcu pora na śniadanko :)

Carenik i Październikowe_love no to piąteczka, ja 29 koncze w kwietniu :) za to mój ma 28,tak tak.. Jest młodszy.
IMG_20190309_112446.jpeg

Dwa tygodnie różnicy... Równo dwa...
Staram się nie martwić, leżę ile się da i czekam na wizytę
Mocno wierzę w to, że wszystko będzie dobrze

Ja tez mam dużo młodsza ciąże niż wyliczenia. Wynika to z długiego cyklu w którym zaszłam w ciąże. U mnie ponad dwa tygodnie różnicy. Nie martw się na zapas.

Ja byłam wczoraj u ginekologa i kazał mi duphaston odstawić jak się źle po nim czuje. A w poprzedniej ciąży gin mi mówił że badania w Stanach wykazały, że faszerowanie się progestoronem i tak nic nie daje, ale u nas w Polsce wszyscy przepisuja, nawet jak jest wszystko ok.

No właśnie widzę, ze dużo z was bierze luteinę lub ten dupek, a mi teraz ginekolog powiedział , ze już od dobrych paru lat są badania na ten temat, ze te leki nie mają wpływu na rozwój ciąży i jeśli ma się dobrze rozwijać to tak będzie a jeśli zle to niestety.

To jest stresujący czas... zwłaszcza jeśli ktoś doświadczył już straty. Dziś miałam silny ból podbrzusza, po nospie przeszedł, ale już myśle o najgorszym...

reklama
W końcu pora na śniadanko :)

Carenik i Październikowe_love no to piąteczka, ja 29 koncze w kwietniu :) za to mój ma 28,tak tak.. Jest młodszy. Zobacz załącznik 950030
O jakie piękne :D smacznego.

Co do wieku to ja miesiąc po narodzinach kruszynki będę obchodzić 30-tkę, a mój facet jest 2 lata młodszy :) Zawsze miałam związki ze starszymi a teraz jakoś tak wyszło ;)
W poprzednim związku byłam prawie 8 lat- od jego 26-34 i snułam plany, on potwierdzał - a nic za tym nie szło. więc poszłam w * :x i teraz po roku od moich życiowych zmian nadchodzą kolejne... rewolucja za rewolucją.
i co dziwne- mnie nachodzą czasem te wątpliwości bardziej niż "mojego"... więcej myślę czy to dobry moment [wiekowo lepszego nie będzie]... eh sama czasem ze sobą do ładu dojść nie mogę.

Do góry