Nie wytrzymałam, zbudziłam się o 5 rano, chyba z bólu brzucha i stwierdziłam, że nagle przestały boleć mnie piersi. Spanikowałam, pobiegałam do pierwszego możliwego lekarza. Z OM wychodzi 7 tydzień, ale z USG około 5, mam potwierdzone na wcześniejszym USG w 14 dniu cyklu, że nawet pęcherzyka jeszcze nie było na jajniku, więc to by się zgadzało. W każdym razie pęcherzyk ciążowy jest w macicy i jest ciałko żółte, więc doktorek powiedział, że idziemy w dobrym kierunku Trochę mi ulżyło, postaram się nie panikować znów tak, kolejna wizyta za 2 tygodnie
reklama
Keejti-93
Fanka BB :)
To jeszcze zależy gdzie [emoji6]wciaz sa szpitale z traktem porodowym, łóżkami przedzielonymi zasłoną. U nas na szczęście oba szpitale po remoncie. Jeden schludnie czysto, drugi juz z takimi udogodnieniami jak lozko na pilot. Sale 2 osobowe więc jest dobrze. No i dwie prywatne klinikiMoim zdaniem nie ma co narzekać na opiekę okołoporodową w polskich szpitalach. Wiadomo że trafiają się słabe placówki, ale ogólnie jest dobrze. Leki przeciwbólowe? Oczywiście, że dają. Po cesarce leżenie plackiem to chyba w wyjątkowych sytuacjach (albo w niektórych szpitalach). Ale nie słyszałam od koleżanek żeby musiały leżeć w bezruchu. I dziecko też mają od razu przy sobie. To że nie generalnie nie robi się cc na żądanie to moim zdaniem plus. Choć są wszystkim wiadome miejsca jak Ujastek w Krakowie gdzie łatwo o cesarkę. Ja rodziłam w prywatnej sali z łazienką, różnymi udogodnieniami, muzyką (własną) ale odtwarzaną na szpitalnym sprzęcie, możliwością znieczulenia. Więc nie narzekam. Sale poporodowe są co prawda kilkuosobowe, ale za dopłatą można mieć prywatną (czego bym w życiu nie chciała ) Także nie ma w Polsce zacofania, to jakieś mity
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Loli05
Mnje tez swedzi czasem,myslisz ze to rostepy??8+2
U mnie też 3 dziecko i sytuacja o tyle skomplikowana, że pierwsza dwójkę mam z byłym mężem, a tą Fasolkę z.. partnerem, z którym żyję bez ślubu i mimo ciąży jakoś nie mamy parcia na sfinalizowanie tego związku. Znaczy ja nie mam, bo On coś tam przebąkuje [emoji33]
Moi rodzice są bardzo wierzący. Ciężko przeżyli mój rozwód, nie skakali z radości, że żyję w konkubinacie, ale widać było, że w ciągu ostatniego roku niejako się z tym pogodzili i nawet się cieszyli, że nie jestem sama.
Bałam się jaka będzie reakcja na dziecko, ale... dowiedziałam się, że to Błogosławieństwo Boże i radość w rodzinie. Szczerze się cieszą i każdego dnia dopytują jak się czuję. [emoji7]
Śmieją się tylko, że muszę wybrać porządnych chrzestnych, skoro mu tacy nieporządni [emoji1787]
Od wczoraj strasznie swędzi mnie skóra na piersiach, chyba szykują się rozstępy [emoji33]
Loli05
Mi
Mi z okresu 7 tydz a z skanu 5+5 i pecherzyk i cialko zolte tylkoNie wytrzymałam, zbudziłam się o 5 rano, chyba z bólu brzucha i stwierdziłam, że nagle przestały boleć mnie piersi. Spanikowałam, pobiegałam do pierwszego możliwego lekarza. Z OM wychodzi 7 tydzień, ale z USG około 5, mam potwierdzone na wcześniejszym USG w 14 dniu cyklu, że nawet pęcherzyka jeszcze nie było na jajniku, więc to by się zgadzało. W każdym razie pęcherzyk ciążowy jest w macicy i jest ciałko żółte, więc doktorek powiedział, że idziemy w dobrym kierunku Trochę mi ulżyło, postaram się nie panikować znów tak, kolejna wizyta za 2 tygodnie
akrimjoch
Czesc Dziewczyny witam po sniadanku.
U mnie druga z koleji noc przespana Ale bywaja takie ze budze sie o 2 i do 4 nie da razy zasnac a potem znow pobudka o 6 jak małz wychodzi do pracy. I jak sobie pomysle ze mialabym isc do pracy po takiej nocy to bardzo sie ciesze ze jestm juz na zwolnieniu (chodz w pracy szykuja podwyzki). No nic nie kasa najwaznijesza.
Ja milam cc 5 tyg wczesniej z powodu zatrucia ciazowego, mam nadzieje ze tym razem mnie to ominie ale juz przynajmniej wiem na co mam zwracac uwage.
@Madzix88 Super! przynajmniej teraz odetchniesz spokojnie.
Co do wpadek z 3 dzieckiem -moja bratowka z miala zalozona wkladke a i tak zaszla smiejemy sie do dzis ze to taki maly cud juz ponad dwuletni chodzi. Brat pol ciazy sie do niej nie odzywal - jakby to tylko ona zmajstrowala!!! a teraz Szymus oczko w glowie
Moja cora dzis do mnie mowi, wiesz mamo przytylas, brzuch ci urosl.
U mnie druga z koleji noc przespana Ale bywaja takie ze budze sie o 2 i do 4 nie da razy zasnac a potem znow pobudka o 6 jak małz wychodzi do pracy. I jak sobie pomysle ze mialabym isc do pracy po takiej nocy to bardzo sie ciesze ze jestm juz na zwolnieniu (chodz w pracy szykuja podwyzki). No nic nie kasa najwaznijesza.
Ja milam cc 5 tyg wczesniej z powodu zatrucia ciazowego, mam nadzieje ze tym razem mnie to ominie ale juz przynajmniej wiem na co mam zwracac uwage.
@Madzix88 Super! przynajmniej teraz odetchniesz spokojnie.
Co do wpadek z 3 dzieckiem -moja bratowka z miala zalozona wkladke a i tak zaszla smiejemy sie do dzis ze to taki maly cud juz ponad dwuletni chodzi. Brat pol ciazy sie do niej nie odzywal - jakby to tylko ona zmajstrowala!!! a teraz Szymus oczko w glowie
Moja cora dzis do mnie mowi, wiesz mamo przytylas, brzuch ci urosl.
Czoperka
Byłam w Lidlu i kupiłam spodnie ciążowe i koszulę do karmienia. Obydwie rzeczy bardzo w porządku. Nad koszulą się jeszcze zastanawiałam bo jest z wiskozy. A wiskoza jest poddawana mocnej obróbce chemicznej. Ale na opakowaniu jest niby napisane że produkcja przebiega wg unijnych standardów eko, więc może jednak zostawię
Klaudia555
Ooooo zapomniałam ze to od dziś.... Spodnie muszę kupić. Jeszcze takie fajne sweterki w paski do kamienia miały być.Byłam w Lidlu i kupiłam spodnie ciążowe i koszulę do karmienia. Obydwie rzeczy bardzo w porządku. Nad koszulą się jeszcze zastanawiałam bo jest z wiskozy. A wiskoza jest poddawana mocnej obróbce chemicznej. Ale na opakowaniu jest niby napisane że produkcja przebiega wg unijnych standardów eko, więc może jednak zostawię
Zobacz załącznik 945096Zobacz załącznik 945097Zobacz załącznik 945098
reklama
Podziel się: