reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Loli05 z moich wyliczeń to 6tc+1. Każda ciąża jest inna. Niektóre dziewczyny nie mają żadnych objawów, inne mają mnóstwo przeróżnych. I tak samo jest z dolegliwościami brzuchowymi. Póki nie ma krwawienia i silnego bólu, nie ma sie co martwić na zapas :)

reklama
@Martefka już mają - są nierozłączni :)

@kasik90 no nastawiałam się że bedzie ciężko i łatwo nie było hehe. Ale na szczęście drugi syn był mniej wymagającym niemowlakiem. Z perspektywy wspominam ten czas z sentymentem, ale pamiętam że były ciężkie dni. Jak się Janek urodził to Adaś miał 19 miesięcy. Więc przez 1,5roku miałam podwójne pieluchy do zmieniania, nie raz przy stole młodszy był przy cycu a starszego karmiłam zupą :D i takie tam. Wózek podwójny ratował mi tyłek bo mogliśmy chodzić na długie spacery. Nigdy nie żałowałam tej małej różnicy wieku. A teraz są super kumplemi, razem się bawią, kłócą, biją, jeżdżą na rowerkach, chodzą do przedszkola do jednej grupy :)

Witam wszystkie mamusie i ich fasolki. Już od pewnego czasu podczytuje Was i wreszcie odwazylam się do was dołączyć. Jestem mama 2 dzieci,córka 9 lat i syn 5 lat ,no i teraz jak grom z jasnego nieba będzie kolejna dzidzia. Wiekowo jestem chyba jedną z najstarszych przyszłych mam(W tym roku 38 lat). Życzę wam wszystkim spokojnych ciąż i bezstresowego rozwiązania w odpowiednim czasie.

Witam ja się zbieram do pracy, tak to jest bardzo wcześnie jak ja chce spać :( na szczęście tylko na 3 dni i znowu wolne 4 dni :)
Agga witaj i gratulacje :)
Pixels to jesteśmy w tym samym wieku ja też kończę 36 ale w grudniu, więc to kawał czasu jeszcze ;)
Miłego dnia dziewczyny, trzymajcie się cieplutko :)

Nie masz macierzynskiego?? Wow, w uk to pierwszy miesaic placi praca a reszte 8 mcy rzad,ale duzo mniej niz sie zarabia,stala stawka chyba z 150f na tydzien

Niby taki u nas kraj do przodu, a jednak sto lat za Europą. Z wielu względów nie mogę narzekać. Mam zawsze super opiekę zdrowotną i na nic nie czekam. Ale pod względem wolnego po cesarce to kiepsko. Teraz pracując z domu będę musiała pewnie wrócić do pracy po miesiącu. Góra dwóch. A moja fucha na boku to raczej dodatkowe fundusze i na tym nie zrobię sobie wakacji.

Ja również ma dwoje syn 11 córka 9 :) a Twoje skarby w jakim wieku?

Jak dobrze wiedzieć, że nie jest się samemu w takiej sytuacji [emoji23] synek ma prawie 8 lat. Córeczka półtora roku [emoji33] dziewczyny z mojego wcześniejszego forum żartują sobie, że takie mrozy były to się grzaliśmy [emoji43]
Jak u ciebie? Wielkie zaskoczenie? U mnie mega szok. Szczękę zbieram jeszcze z podłogi. Nikt nie wie. Nawet mąż.

reklama
Ja jeszcze sama nie wiem dokładnie, więc na razie czekamy :)
My chcemy trzecie, to mój drugi cykl i mam nadzieję że udany :)

Do góry