reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Czoperka, oprócz kurodomowienia, jestem sprzątaczką. Praca fajna, flexi i mi na rękę. Tak sobie na waciki dorabiam :) z zawodu jestem fotograf.

reklama
No ja wlasnie nie wiem co z ta moja praca zrobic,serwisuje rozne urzadzenia medyczne,otwieram je naprawiam,wymieniam czesci,i musze uzywac chemi,klejow,lutownicy,nie chce jeszcze nic mowic dopoki nie bede miec skanu,bede walczyla o to by mnie przeniesli na inny dzial,ale wiem ze pojda ploty i nie daj Boze cos sie stanie i wroce spowrotem.narazie wzielam sobie chorobowe 2 dni.przyszly tydzien tez moze wezme dwa dni urlopu.Tu Anglia nie Polska ,tu tak dobrze nie jest ze L4 na cala ciaze mozna dostac:(

A ja pracuje w ubojni drobiu i też chcę wiedzieć jak najszybciej bo tu się mogę nabawic toxopazmozy i się boję :/
Loli szkoda, mam nadzieję że jednak będzie po twojej myśli :)

@Matkaroku ja w każdej ciąży latam czy jeżdżę na wakacje. W mojej ostatniej pojechaliśmy na weekend kilka godzin dalej nad wodę i zbieranie owoców na kilka dni przed cesarką [emoji23].A tak to zazwyczaj jakieś cieplejsze miejsce. Generalnie 27-28 tydzień to piękny czas jeszcze. Bardziej już męczysz się po 30.

Uff, udało mi się Was nadrobić, muszę częściej tu zaglądać, żeby nie mieć zaległości.
U mnie dziś dzień z córką, kino, sala zabaw, lody. Chcę jej poswiecic jak najwięcej czasu i za jakiś czas powoli przyzwyczajać do nowej sytuacji. Młoda to typowy jednak, lubi dzieci ale ciągnie ja do starszych, ewentualnie w jej wieku, młodsze dzieci wogole ja nie interesują, a nawet je omija.... Więc boję się jak to będzie jak jej powiemy..... Narazie wiemy tylko ja z mężem, myślę dopiero po 12 tyg informacje o ciazy puścimy w świat.

Ja pracuję w niedużej, ale bardzo produktywnej firmie. Kiedyś byłam w hierarchii druga. Zaraz za szefową. Synek był w szkole. Można było pracować. Potem zdążyła nam się druga ciąża, troszkę komplikacji po i jak mi zaproponowali powrót na dawne stanowisko, to już nie miałam na nie ochoty. Malutkie dziecko (wróciłam do pracy trzy miesiące po cesarce), starsze dziecko w szkole do odebrania o 2:30. Zajęcia po. Mąż wiecznie na wyjazdach w pracy. I poprosiłam o zmianę stanowiska na jakieś mniej znaczne, bo czasowo poprostu nie chce mi się. Pracuję teraz z domu i bardzo dobrze mi z tym. Dzieci u nas mają przynajmniej dwa dni wolnego w każdym miesiącu - dodatkowo. Nie musiałabym co ze starszym zrobić. Rozmawialiśmy z mężem i doszłam do wniosku, że tak będzie najlepiej. Bo i w domu jestem, jak wolne czy któreś chore. Lekko nie jest. Zwłaszcza z półtora rocznym dzieckiem w domu. Ale jakoś się już przyzwyczaiłam. I dobrze mi z tym. Dodatkowo mam taki mały biznes na boku. Taką fuchę. Właśnie się teraz tym zajmuję. Najpierw było to coś co sprawiało mi przyjemność (lubię być zajęta), a teraz jak już są zyski to raczej jest to jak drugi etat [emoji23] większość (ale nie wszystko) na kompie mogę zrobić. Nawet przez telefon.

Do dziewczyn ktore sa w 5 lub 6 tyg,czy jak lezycie wieczorem to wam tak dziwnie na brzuchu,nie wiem jak to opisac,nie boli to ale takie tepe uczucie,nie wiem czy jak rozciaganie czy napinanie,troche mnie to martwi...nie mam opcji lekarza

@Matkaroku ja w każdej ciąży latam czy jeżdżę na wakacje. W mojej ostatniej pojechaliśmy na weekend kilka godzin dalej nad wodę i zbieranie owoców na kilka dni przed cesarką [emoji23].A tak to zazwyczaj jakieś cieplejsze miejsce. Generalnie 27-28 tydzień to piękny czas jeszcze. Bardziej już męczysz się po 30.
Ja też :) tylko u mnie w 2 poprzednich ciążach ten piękny okres kończy sie w 25 tyg ;( w obydwóch przypadkach od 26 zgaga, problemy z oddechem (dziecko wysoko) a potem 28 tydz, sikanie co chwila. Mam cichą nadzieje, że tym razem bedzie inaczej :)

25 pixels, to fajną masz teraz prace, z komputerem i telefonem. Więc pogodzisz to szybciej z trzecim dzidziusiem niż w innej pracy, albo ?

reklama
Ja też :) tylko u mnie w 2 poprzednich ciążach ten piękny okres kończy sie w 25 tyg ;( w obydwóch przypadkach od 26 zgaga, problemy z oddechem (dziecko wysoko) a potem 28 tydz, sikanie co chwila. Mam cichą nadzieje, że tym razem bedzie inaczej :)

Ja jeszcze nie wybiegam aż tyle w przyszłość. Nikt jeszcze nie wie. Mąż tez nie. Sama trawię informację. Zastanawiam się co mój lekarz powie na trzecią cesarkę z moim zdrowiem. Już w drugiej ciąży załamywali ręce.
Nie każda ciąża musi być taka sama. Moja pierwsza była w miarę lekka. Miałam dwie prace i szkołę. Do ostatniego dnia pracowałam. W drugiej już tylko jedną pracę, ale również szkołę. Teraz dla odmiany mam dwie prace i brak szkoły

Do góry