reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Ładnie naprodukowałyście dziewczyny, aż już nie wiem dokładnie co i kto pisal [emoji14]

Co do pracy to ja pracuje w Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej głównie jako pracownik biurowy, rejestracja, kadry, choć z zawodu jestem pedagogiem. 3 dni w tygodniu pracuję w filii oddalonej o 30 km a 2 dni w miejscu mojego zamieszkania (ok 10 min drogi pieszo od domu). Niby wszystko fajnie, praca stosunkowo lekka aczkolwiek stresująca bo to jednak praca z ludźmi, w pewnym stopniu również z ciężko chorymi dziecmi, ale mam dobijajace godziny pracy. Najczęściej pracuje na zmianie od 12:00 do 20:00.

Witam wszystkie nowe mamusie i te oczekujące jeszcze na wiadomość czy będą październikowymi mamami :)

Ja biegiem się szykuje bo małą zaraz do przedszkola muszę zawieść.

reklama
Co każda to ciekawy sposób na zycie i zarabianie :)

Ja też wstałam ale chętnie bym poszła spać. W ogóle jestem na etapie odstawiania papierosów, od wczoraj nie pale, jest ciężko, ale daje rade. Pogoń w robocie i nerwy z rana na dzieci mi w tym nie pomagają :(

No to sobie poszłam do roboty :( syn młodszy dostał kaszlu tak o. Przezimuje go dziś w domu. Syropy i może jakoś to będzie.

Dziewczyny, wiek nie ma znaczenia! Szczerze wolałabym być w waszym wieku, bo ja sie czuje za młodo na 3 dziecko. Tzn, czuje sie normalnie ale inni będą to inaczej postrzegać.

Wczoraj powiedziałam mamie, oczywiście w tajemnicy wielkiej. Podejrzewała, ale fakt faktem chyba sie ucieszyła. Spytałam sie, czy chce zostać znów babcią, powiedziała że tak. A ja jej na to, że zostanie w październiku.
Najlepsze jest to, że w tym roku moim rodzicom życzyłam na swięta i urodziny, duuużo prawnuków, bo na wnuki nie mają co liczyć :) ehhh.... ten przewrotny los.

Matkaroku o kurcze, to nie fajnie :/ oby mu szybko przeszło..
Nie przejmuj się zdaniem innych, niech myślą co chcą :) stało się, nie dostanie, trzeba się cieszyć i pogodzić z zaistniałą sytuacją. Będzie dobrze! Uszy do góry!
Fajnie, że mama się ucieszyła. To już dużo lżej na sercu jak się najbliżsi cieszą i będą Cie wspierać :)

Hejka październikowe maamy. :biggrin2:
jaa aktualnie w 6 tygodniu. Moje usg w 5 tygodniu, ktore dodam bylo dla mnie szokiem może dlatego ,ze był pęcherzyk 1.16cm a zarodek 1.8mm ale serduszko jeszcze nie biło...kolejne usg 21 mam nadzieje ze już zobaczę wieksza dzidzie z bijacym serduszkiem. A jak u was. Juz po USG?
IMG_20190211_090242.jpg

Hejka październikowe maamy. :biggrin2:
jaa aktualnie w 6 tygodniu. Moje usg w 5 tygodniu, ktore dodam bylo dla mnie szokiem może dlatego ,ze był pęcherzyk 1.16cm a zarodek 1.8mm ale serduszko jeszcze nie biło...kolejne usg 21 mam nadzieje ze już zobaczę wieksza dzidzie z bijacym serduszkiem. A jak u was. Juz po USG?Zobacz załącznik 941785
Gratki,fajny widok ;) ja dziś 6+1 i czekam na pierwszą wizytę przynajmniej jeszcze 2tyg. żeby już było serduszko :)

Gratki,fajny widok ;) ja dziś 6+1 i czekam na pierwszą wizytę przynajmniej jeszcze 2tyg. żeby już było serduszko :)
Wiem wieem alee zawsze kamien z serca jak się uslyszy bicie tego maluszka. Czyli jestesmy w podobnym czasie. A jaak z objawami masz juzz mdlosci? Bol podbrzusza?

reklama
Kasik, dzięki za pocieszenie :) no tak, ciesze sie tym że mąż i mama sie cieszą to mi pomaga mi samej sie cieszyć :)

Olaska21, witaj! Zazdroszcze pierwszego usg! 21 lutego na pewno zobaczysz serducho :) na kiedy dokladnie termin?

A ja dziś chyba przedzwonie do gin zrobić termin, ale sama sobie zażycze date, bo ostatnio tak mogłam. Chciałabym 28 luty, w tedy chyba będzie idealnie 7 tydzień, 7t0d. Bo 1 marca idziemy na 40 do przyjaciół, zaś milion pytań, a Ty nie pijesz?! A w tedy z czystym sumieniem powiem czemu taka trzeźwa chodze od paru tyg.
Jak myślicie ? 7t0d to będzie na bank już serducho widać ?

Do góry