reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Hej, wypisali mnie ze szpitala w rodzinnym Otwocku (ma I stopień) i dali skierowanie do szpitala z III. stopniem. Obecnie leżę w szpitalu z III stopniem w Warszawie na patologii ciąży. Próbują znaleźć przyczynę częstych skurczy, których mam w ciągu dnia ponad 20.....

U mnie szyja ma 2,7cm obecnie i miękka, na szczęście bez rozwarcia na ten moment, ale brzuch strasznie twardniał. Dostałam również mnóstwo magnezu i luteinę i leżę. Byle minąć 34tc, później w razie czego taki wcześniaczek powinien sobie dobrze poradzić. Chociaz i tak i wam i sobie życzę conajmniej 37tc [emoji6]

reklama
Dostaje magnez dożylnie, no i gdy mnie wypisywali w piątek miałam wody 19/20. Dzisiaj już 23. Brzuch twardy, leżę i odpoczywam. Zobaczymy, jutro będę miała jakieś badanie. Tak jak Madzia piszesz, oby do 34 tygodnia a później to już mogę rodzić.

Dziewczyny jak jest z tymi ruchami? Obecnie u mnie 33+2. Do tej pory wydaje mi się że mała mocniej się ruszała, a od 2 dni jakoś inaczej. Czy jest to powód do niepokoju? Jak jest u Was pod tym względem?

Dziewczyny jak jest z tymi ruchami? Obecnie u mnie 33+2. Do tej pory wydaje mi się że mała mocniej się ruszała, a od 2 dni jakoś inaczej. Czy jest to powód do niż niepokoju? Jak jest u Was pod tym względem?
Coraz mniej miejsca więc już kopniaki mniej a poprostu czujemy ich każdy ruch... Przynajmniej ja tak mam... Są inne niż wcześniej te ruchy, fakt :)

Coraz mniej miejsca więc już kopniaki mniej a poprostu czujemy ich każdy ruch... Przynajmniej ja tak mam... Są inne niż wcześniej te ruchy, fakt :)
Mam wrażenie że są takie delikatniejsze,ale najważniejsze że są. Nie mam doświadczenia pod tym względem to moja pierwsza ciąża. Lekarz za tydzień. A czy jak umówię się z położną na ktg to wyjdzie jeśli są jakieś nieprawidłowości?

Hehe wyjdą na ktg o ile dzidzia da sobie je zrobić;-). Ja dzisiaj miałam KTG, które trwało 40 minut to cały oddział się śmiał bo Gabi nie dała sobie zrobić. Walczyła z tymi zaciskami 40 minut co chwile pikało na cały korytarz, i się nie poddała. KTG nie wyszło, a mała poszła spac. Po godzinie przyszła położna i jak sprawdziła bicie serduszka i puls był 135 to aż sie śmiała, ze to szok, że sie uspokoiła;) Czasami i detektorem tętna nie chce dać sobie zmierzyć bo się wypycha w górę;).
Ale tak, to racja na ktg na dolnym wykresie wychodzą skurcze a na górnym tętno.

Dziewczyny, co kupić do kąpieli dla noworodka? Wiem że są tutaj na pewno bardziej doświadczone osoby ode mnie więc chętnie poznam opinie, ponieważ mam juz w glowie chaos. W szkole rodzenia mowili o olejku migdalowym, w internecie piszą że sama woda wystarczy, a koleżanka poleca drogeryjne specyfiki :o w co warto się zaopatrzyć? :)

reklama
Dziewczyny, co kupić do kąpieli dla noworodka? Wiem że są tutaj na pewno bardziej doświadczone osoby ode mnie więc chętnie poznam opinie, ponieważ mam juz w glowie chaos. W szkole rodzenia mowili o olejku migdalowym, w internecie piszą że sama woda wystarczy, a koleżanka poleca drogeryjne specyfiki :o w co warto się zaopatrzyć? :)
Ja z polecenia jakbym kupowała to okazałoby się, że nic się nie nadaje.. Serio. Większość moich koleżanek tak naprawdę nie patrzyło na skład. Uważały, że jak droższe to lepsze, a to nie zawsze idzie w parze. Dziewczyny wcześniej pisały tu na forum, że warto zajrzeć na blog sroki, która testuje kosmetyki i omawia skład. Można kupić tańsze i droższe z dobrym składem, w zależności od funduszy kto ile ma. Zerknij, Może to Ci pomoże :-) :) mi bynajmniej pomogło. :-)

Do góry