reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Dziewczyny, czy któraś ma migrenowe bóle głowy? Jak sobie z tym radzicie?
Bo ja dwa ostatnie dni miałam straszne, tylko panadol i zimne okłady stosuje, ale efekty są różne. Zazwyczaj dwa dni leżę i rodzinka, może traktować mnie jakby mnie nie było:(

reklama
To jestem w bardzo podobnej sytuacji, też wybrałam Salve i lekarza od nich, no i do szpitala również 50 km.
Ta odległość stresuje mnie najbardziej, że nie zdążę dojechać albo nie będzie miejsc i mnie odeślą i co ja wtedy zrobię. Ciąża bez zagrożeń, wszystko prawidłowo więc póki co nie mam wskazań do cesarki tak więc jeszcze bardziej mnie to stresuje.
Ja miałam poprzednio cc i teraz mam opcje wyboru. Ale mocno się waham co zrobić, mam czas na podjęcie decyzji do 30 tc. A skąd jesteś jeśli wolno zapytać? Z której strony Łodzi? I na kiedy masz termin? Też stresuję sie tą odległością, zwłaszcza że koło mojej miejscowości (Piotrków Trybunalski) remontują A1 i są spore korki.. :/

Ja miałam poprzednio cc i teraz mam opcje wyboru. Ale mocno się waham co zrobić, mam czas na podjęcie decyzji do 30 tc. A skąd jesteś jeśli wolno zapytać? Z której strony Łodzi? I na kiedy masz termin? Też stresuję sie tą odległością, zwłaszcza że koło mojej miejscowości (Piotrków Trybunalski) remontują A1 i są spore korki.. :/

Ja z drugiej strony - Zduńska Wola, dojazd w zależności od pory dnia/nocy ale robót drogowych póki co nie ma.
Ja również miałam w poprzedniej ciąży cesarkę, w Salve, ale to było 5 lat temu. W sumie to nie rozmawiałam z lekarzem na temat możliwości porodu, sama pomyślałam że taki długi okres czasu minął że pewnie nie mam wyboru. Za dwa tygodnie mam wizytę to się zapytam:happy2: Termin 27 październik.

reklama
A mnie mój lekarz od pierwszej wizyty (chodzę do tego samego co poprzednio), że po cesarce (3lata temu) mam prawo wyboru. I nie wiem co zrobić :D ale wiem od znajomej, która niedawno rodziła w Salve i też chodzila do tego samego lekarza, że on pod koniec ciąży daje jakieś papiery, które sam składa w szpitalu i dzięki temu ma się jak gdyby "pierwszeństwo" przy przyjmowaniu na oddział, no pod warunkiem, że oczywiście są wolne miejsca. A najlepsze jest to że porodowka w Piotrkowie ma się zamknąć do września, bo nie przynosi zysków, więc może być na prawdę ciężko z miejscami :/
Ja z drugiej strony - Zduńska Wola, dojazd w zależności od pory dnia/nocy ale robót drogowych póki co nie ma.
Ja również miałam w poprzedniej ciąży cesarkę, w Salve, ale to było 5 lat temu. W sumie to nie rozmawiałam z lekarzem na temat możliwości porodu, sama pomyślałam że taki długi okres czasu minął że pewnie nie mam wyboru. Za dwa tygodnie mam wizytę to się zapytam:happy2: Termin 27 październik.

Do góry