reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
@kamlik witaj, ja jestem z okolic Łodzi. Zamierzam rodzic w Salve w Łodzi (do szpitala mam ok 50km), ze wzgledu na to, że mój gin tam pracuje :) a Ty juz myślałaś coś?

Ostatnia edycja:
Gdzieś napisano, ze największym wrogiem matki jest inna matka...
Tak to już jest jedna pomoże a druga zagryzie. Najlepsze jest jak wytyka palcem u kogoś a sama nie widzi co się u niej dzieje.
Ile razy to ja słyszałam że ciąża to nie choroba. Każda kobieta się martwi i denerwuje żeby nic się nie stało żeby dotrwać do końca, a podwójnie te które są po przejściach.

Człowiek człowiekowi wilkiem, a już kobieta wobec drugiej kobiety to niestety często jeszcze gorzej. Współczuję nieprzyjemnych sytuacji w kolejkach.. Ja przyznam szczerze, że jak do tej pory tylko raz skorzystałam z przywileju pierwszeństwa. W laboratorium jak miałam tylko przekazać pojemniczek z moczem.. I tak ludzie patrzyli na mnie zlowrogo, ale jedna pani się zlitowala i przygadala reszcie, że nie dość że w ciąży jestem to jeszcze tylko mocz mam do oddania, bez pobrania krwi i dzięki jej wsparciu weszłam bez kolejki :D

Hej :)
Badanie na krzywą cukrową zrobione.
Roztwór do wypicia taki sobie, prawie go zwróciłam :(
Najgorsze czekanie 2 godziny i 3 razy pobieranie krwi - ale to nie problem.
Tradycyjnie awantura w kolejce bo byly cztery ciężarne na to badanie, wchodziłyśmy bez kolejki ze względu na czas jaki trzeba na to poświęcić.
A kto najwięcej krzyczał? niestety kobiety.....

Tradycyjnie awantura w kolejce bo byly cztery ciężarne na to badanie, wchodziłyśmy bez kolejki ze względu na czas jaki trzeba na to poświęcić.

Hej,

Ciążą uczy asertywności, trzeba swoje wymagać, bo ludziska czasem mają długi przewód myślowy.... :-)
Pozdrawiam

Fajnie że już masz to za sobą, a który u Ciebie tc? Ja mam zrobić dopiero na kolejną wizytę, ok 26 tc (za jakieś 3 tygodnie).

Fajnie że już masz to za sobą, a który u Ciebie tc? Ja mam zrobić dopiero na kolejną wizytę, ok 26 tc (za jakieś 3 tygodnie).
23 tc i właśnie zastanawiałam się czy nie za szybko zrobiłam te badania?
Lekarz dał mi skierowanie tydzien temu, ale nic nie wspomnial kiedy mam to zrobić, a dziś wyczytałam że powinno być zrobione między 24 a 28 tc.
Właśnie poinformowałam mamę bo jest w pracy, aby podeszła do mojego ginekologa i zapytała czy to nie za szybko?
Jesli tak to powtórzę, tylko szkoda że nie wspomniał nic o tym kiedy dokładnie mam to zrobić :(

Ostatnia edycja:
23 tc i właśnie zastanawiałam się czy nie za szybko zrobiłam te badania?
Lekarz dał mi skierowanie tydzien temu, ale nic nie wspomnial kiedy mam to zrobić, a dziś wyczytałam że powinno być zrobione między 24 a 28 tc.
Właśnie poinformowałam mamę bo jest w pracy, aby podeszła do mojego ginekologa i zapytała czy to nie za szybko?
Jesli tak to powtórzę, tylko szkoda że nie wspomniał nic o tym kiedy dokładnie mam to zrobić :(
No nie wiem czy nie trochę za wcześnie, chociaż wiem że tu dziewczyny na różnych etapach ciąży robiły i nie było większego problemu. Chociaż mnie lekarz odrazu powiadomił, że badanie mam zrobić w ostatnim tygodniu przed wizytą, nie wcześniej. A nie wiem jak to jest z powtarzaniem tego, któraś z dziewczyn tu kiedyś pisała, że to badanie jest dość dużym obciążeniem dla organizmu i raczej nie jest wskazane częste go wykonywanie..

reklama
Do góry