Izabela1989
Fanka BB :)
To jak dzis Ci sie zaczal i mi tez to przewidywana data porodu ta sama :-)
Na pewno 16.10
Próbuje wyczuć stopkę ale cieżko
A wieczorami sie budzi bardziej i kopie bardzo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jak dzis Ci sie zaczal i mi tez to przewidywana data porodu ta sama :-)
Hmmm a to ja dzis 23+1, ale termin na 8.10. Nigdy nie wiem, choc spotkalam sie, ze dziewczyny podaja tydzien do przodu. Jak to jest?Na pewno 16.10
Próbuje wyczuć stopkę ale cieżko
A wieczorami sie budzi bardziej i kopie bardzo
Hmmm a to ja dzis 23+1, ale termin na 8.10. Nigdy nie wiem, choc spotkalam sie, ze dziewczyny podaja tydzien do przodu. Jak to jest?
Wg terminu ostatniej miesiaczki 01.01.19 mam na 8.10 i jestem 23+1.Moze masz wg usg? Bo ja wg usg ginekolog miałam tez na 8 a wg miesiączki na 16. Ale 1.06 bylam na konferencji prowadzonej przez profesora wiecheć i wyszło dokładnie wg okresu czyli na 16.10
czyli wszystko ok, bo ja miesiączka 9.01 dziś 22+1 wg usg na 10.10 mam, a wg ostatniej miesiączki 16.10Wg terminu ostatniej miesiaczki 01.01.19 mam na 8.10 i jestem 23+1.
Wg 1 usg trymestru tez 8-9.10. Teraz wg pomiarow usg wczesniej, bo i 04.10, 05.10.
Co do tego, ze jestem w 23+1 tc to nie mam zadnych watpliwosci. Ale serio wiem, ze niektore dziewczyny mowilyby juz o 24 tc.czyli wszystko ok, bo ja miesiączka 9.01 dziś 22+1 wg usg na 10.10 mam, a wg ostatniej miesiączki 16.10
No niestety tak to wygląda z tymi kolejkami. Naprawdę ciężko jest czasem wystać szczególnie w te upały. Jak nie muszę to staram się nie wychodzić. Tylko raz mi się zdarzyło, że jedna Pani sama od siebie mnie przepuściła..A tak grzecznie czekam na swoją kolejCzłowiek człowiekowi wilkiem, a już kobieta wobec drugiej kobiety to niestety często jeszcze gorzej. Współczuję nieprzyjemnych sytuacji w kolejkach.. Ja przyznam szczerze, że jak do tej pory tylko raz skorzystałam z przywileju pierwszeństwa. W laboratorium jak miałam tylko przekazać pojemniczek z moczem.. I tak ludzie patrzyli na mnie zlowrogo, ale jedna pani się zlitowala i przygadala reszcie, że nie dość że w ciąży jestem to jeszcze tylko mocz mam do oddania, bez pobrania krwi i dzięki jej wsparciu weszłam bez kolejki
Ostatnio rozmawialam z położna i powiedziała mi, że jeśli jest np. 21t3d, 24t5d to zawsze mówi się tylko tygodnie, to się liczy.Co do tego, ze jestem w 23+1 tc to nie mam zadnych watpliwosci. Ale serio wiem, ze niektore dziewczyny mowilyby juz o 24 tc.