reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Tez tak mam i szczerze staram sie coraz rzadziej czytac forum, bo wtedy mozna sie nakrecic i moja Pani ginekolog tez mi odradziła. Od poczatku ciazy boli mnie brzuch (wg mnie macica - bo rozciaganie itp.), a wszystko jest ok. Przy wpisaniu bole brzucha od razu wyskakuje poronienie....dlatego staram sie nie czytac, nie nakrecac, bo to jest najgorsze co moze byc i wam tez to polecam, nie pisze konkretnie o tym forum i watku, ale czasami mniej czytajcie, a dluzej pozyjecie :p:p
Dla mnie też boli brzusio tak naprawdę od samego początku. Jestem w pierwszej ciąży i chyba tak to mocno wszystko rośnie i się rozciąga temu boli . Z maleństwem do tej pory wszystko w porządku taka mamy urodę że brzuszek boli i już. Jak dużo osób pytam to mówią że im nie bolało nic a jedna koleżanka mówiła że do połowy ciąży też pierwszej na nospie była , więc co kobietka to inne objawy. Wiadomo że wszystko niepokoi ale ten niepokój w niczym nie pomoże, trzeba tylko na siebie uważać i słuchać lekarza i będzie dobrze... Nasze babcie całe ciąże nie wiedziały co z dzieckiem się dzieje nie było kiedyś takiego dostępu do USG i do lekarzy a tym bardziej internetow a jakoś żyły i rodziły zdrowe dzieci :-) i u nas będzie dobrze;-)

reklama
Czujecie już ruchy dziecka? Jestem w pierwszej ciąży, podobno trudniej jest określić, ale ja czuję co jakiś czas jakby delikatnie uderzenie od środka wczoraj w łóżku, 3 razy w to samo miejsce
Ja też pierwsza ciąża i nie wiem czy to ruchy dziecka czy jelita ale nigdy wcześniej tak nie miałam to może dzidziuś tak czuję że coś tam w środku się dzieje, przelewa się , przemieszcza a raz to tak wszystko mi podskoczyło w środku ciekawe czy to maluszek, nie wiem to dopiero 16 tydzień ale myślę że to maluszek to daje radość i ta świadomość że mamy w brzuszku człowieczka coś niesamowitego...

U mnie 16+2 i też nic nie czuje, albo tak mi się wydaje że nie czuje bo jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na to co się dzieje w moim brzuchu...czasem coś kłuje, czasem coś przelewa...pewnie za jakiś czas poczuje co to prawdziwe ruchy:)

Ja kończę 18tc i czasem mi się wydaje że może to dzidziuś ale że to "pierwsza" ciąża to nie jestem pewna. Bóle mam od 4tc ciągle mnie boli brzusio w różnych miejscach z różnym nasileniem. Biore nospe i aspargin, na wizytach wszystko w porządku. Początkowo bardzo mnie to martwiło a teraz myślę że taki po prostu mój urok i musi boleć.

reklama
Do góry