reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

10+3
Uuu to jestem ciekawa tych prenatalnych waszych ! Ja jeszcze dwa tygodnie czekania.

W piątek robiłam znowu badania na tsh. I nadal wysoki wynik 3,5. Biore euthyrox juz od 3 tygodni (wtedy wynik byl 3,8) . Dawkę 25mg, na weekend 37,5 mg. Wczoraj zadzwoniłam do specjalistki i zaleciła brać dawkę 50mg.. ale powiedziala tez ze po wysluchaniu wynikow na ft4, anty tg, anty tfo to niby po porodzie nie bede musiala dalej faszerowac sie tabletkami. A wy jak? Macie problem z tarczycą w trakcie ciąży? Ja przed ciążą wszystko w normie miałam.
Ja mam ale w drugą stronę. Bardzo niskie TSH (poniżej normy dla ciężarnych w I trym.)i wysokie FT4 (przy górnej granicy) . Leków na razie nie biorę, bo wykluczyliśmy Basedowa i też nie mam anty-TPO, no i FT4 jednak nie przekracza oraz w usg czysto, a także nie mam objawów nadczynności. Lekarz twierdzi, że na 90% to wynik sprzężenia zwrotnego z hormonem hcg, bo mam go bardzo dużo, jakbym była w ciąży bliźniaczej, choć nie jestem [emoji1787] Stąd też były te masakrystyczne wymioty, to to paskudne hcg za nie odpowiada. W czwartek mam kolejny pomiar TSH i FT4 i zobaczmy. Jeśli teoria lekarza się sprawdzi, to w miarę spadania hcg hormony tarczycy powinny mi się normowac, a już koło 16 tygodnia wszystko powinno być ok.

reklama
11+5
Witam się i ja o 15 wkoncu wizyta już nie mogę się doczekac:D
@martamarta123 ja mam wysokie tsh wyszło dopiero teraz w drugiej ciąży i biorę letrox 50 w kwietniu mam wizyte kontrolna u endokrynologa zobaczymy czy spada
Ja prenatalne mam 25 więc już niedługo po cichu liczę że poznam lokatora z brzuszka i nie ukrywam że marzę o dziewczynce bo synka już mamy

11+6
Dzień dobry wszystkim :)
My (całe szczęście) noce przesypiamy, siusiu tylko raz ale i tak nie zawsze. Potem śpię jak kamień. Ale tez jestem wiecznym śpiochem, wiec coś za coś :)

Zbieram się właśnie na basen. No i odliczam (3 dni!) do ważnego badania. Tez mam nadzieje ze w pt poznam moją kruszynkę pod katem płci ;)

Dziewczyny czy Wy tez po przytulankach z facetami macie jakiekolwiek znaki krwi? Nie mowie ze jakos mocno, ale mi czasem albo podbarwi mi sie delikaaaaatnie sluz do jasnej kawy z mlekiem a nieraz mam slad wielkosci glowki pd szpilki od jakiejs plamki. Potem juz nic tylko te pierwsze siuski po ew nad ranem.

Dziewczyny czy Wy tez po przytulankach z facetami macie jakiekolwiek znaki krwi? Nie mowie ze jakos mocno, ale mi czasem albo podbarwi mi sie delikaaaaatnie sluz do jasnej kawy z mlekiem a nieraz mam slad wielkosci glowki pd szpilki od jakiejs plamki. Potem juz nic tylko te pierwsze siuski po ew nad ranem.
Nie u mnie nic takiego nie ma, a lekarzowi wspominałaś o tym?

Dziewczyny a jak tam z Waszymi brzuszkami? Do najszczuplejszych nie należałam przed tą ciążą ale mam wrażenie że już wyraźnie mi się zaokrąglił. A to dopiero 11+5....

reklama
Witam się i ja :)
Dzisiaj pichcę. Zupa turecka z soczewicą i pomidorami. I przygotowuję składniki na sushi bo dziś wpadają znajomi i mamy zrobić.
Problemów z tarczycą nie mam.

@Carenik no ja jeszcze nie sprawdzałam po ostatniej przygodzie z plamieniem, ale u mnie to nadżerka. Przerzuciliśmy się na razie na inny seks ;) myślę że po następnej wizycie spróbujemy.

@25_pixels choroba dziecka tuż przed wyjazdem, czyli klasyka gatunku :) oby się nic z tego nie rozwineło.

Do góry