reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Która to kiedyś pisała o tureckiej zupie pomidorowo-soczewicowej, hęęę? :) bo zapomniałam zapisać przepis.

@kasik90 my ambitnie chcemy się wprowadzić w tym roku, a jeszcze pozwolenia na budowę nie mamy hahaha :D

@Keejti-93 ja raczej wszystko mam, wózek 2w1, wózek podwójny, spacerówke, wózek terenowy/przyczepke rowerową, fotelik maxi cosi. Także nie planuje nic kupować. Myślę jak rozwiązać kwestię spania malucha, ale to jeszcze czas żeby pomyśleć :)

Myślę że w ogóle dobrze będzie założyć osobny wątek wózkowy, bo potem te cenne informacje giną :) a tak to podzielimy się doświadczeniami.

reklama
U mnie to samo. Kaszel niesie się wszędzie. Powinni już dawno siedzieć w domu i nie zarażać innych... :/
Eh, walczę z tym od dawna, ale ciężko z tym wygrać.... tym bardziej jak się siedzi z 7 innymi osobami w pokoju, które dopóki nie zaczną „umierać” to do domu nie pójdą.... a mój lekarz mówi, ze lepiej teraz unikać wirusów, także dobrze mi wypadło to l4, tym bardziej jak się wszystko łapie jak ja

@Carenik nalezy ci się bez mrugnięcia okiem. Nawet bez prawnika. Zwolnienie na dana firme i umowa do dnia porodu. Beznadziejny szef
Widze ze przygotowana
My niedawno sprzedalismy wozek po corce, ma niecale 2.5 ale nie chce jeździć, przyzwyczajona do nosidla.

Mielismy britax bmotion 3. Spacerowke i dokupiona gondola. Myślę ze mogłabym kupic taki sam[emoji4]jestem nim zachwycona.
Fotelik nowy. Wyznaje zasadę że fotelik musi być nowy. Gorzej z tym, że nie zmieści się w aucie

Spanie tez mam ciągle w glowie bo mamy 2 pokoje plus kuchnia. Mieliamy robic remont i kuchnie do salonu ale odeszło nam. Bedzie spalo z nami w salonie

(10+6)
Cześć wszystkim . Młody gorączkuje i kaszle, jutro ide z nim do lekarza. Mam nadzieje że niczego nie złape bo dopiero co wyleczyłam przeziębienie. U nas brzydka pogoda już tak bardzo bym chciała wiosnę.
Muszę się zebrać w końcu z łóżka i zabrać za porządki.
@Marii9012 w zależności jaka praca biurowa.... kobieta w ciąży nie może pracować w ciągłości przed komputerem dłużej niż 4godziny , didatkowo przysługują jej 10minutowe przerwy i jeżeli potrzeba to dofinansowanie na okulary.... tak że zawsze warto zanieść zaświadvzenie
@Nanya oj ale ztobiłaś smaka.... taka kaszaneczka z duszoną cebulką na ciepło mmmm
@Czoperka @Amica20 gratuluje udanych wizyt:)
Ja pierwsze rozwiązanie miałam 14 sierpnia a lato było mega upalne więc już mam doświadczenie teraz będzie lżej bo nie będzie największy brzuch...:)
Nom dokładnie zależy jaka praca. Ja akurat poza początkiem miesiąca mam w miarę luz. Przerwa kiedy chce. Byle by się z robotą wyrobić. O tych 4 godzinach wiem, ale akurat ja muszę 8 godz bo wszystko na kompie. Moja dr wie, że taka mam pracę i nic nie mówiła. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 7 miesiąca. Dofinansowanie do okularów akurat mamy cały czas. Ale w ciąży się wzroku nie bada bo bardzo się zmienia. Tzn bada się, ale nie ma sensu kupować okularów..

Hej ;) mam takie pytanie, bo nie nie mamy ślubu z moim partnerem i w sumie nam do niego się jakoś nie spieszy, a ja studiuje i jestem bez pracy. I moje pytanie jest takie czy po porodzie dostanę jakaś zapomogę czy nie? Bo zupełnie się na tym nie znam, a może macie jakieś doświadczenie. Czystalam ze warto się zarejestrować jako bezrobotny ale mam ubezpieczenie na uczelni wiec nie wiem czy jest sens.
Miłego dnia wszystkim ;)

Ja dostałam skierowanie od mojego gin Mam na NFZ z racji podeszlego wieku
emoji39.png
emoji1787.png
Hej ;) mam takie pytanie, bo nie nie mamy ślubu z moim partnerem i w sumie nam do niego się jakoś nie spieszy, a ja studiuje i jestem bez pracy. I moje pytanie jest takie czy po porodzie dostanę jakaś zapomogę czy nie? Bo zupełnie się na tym nie znam, a może macie jakieś doświadczenie. Czystalam ze warto się zarejestrować jako bezrobotny ale mam ubezpieczenie na uczelni wiec nie wiem czy jest sens.
Miłego dnia wszystkim ;)
Z tego co wiem to przysługuje ci Kosiniakowe

reklama
Miłego dnia wszystkim ;)
Becikowe (może być nawet podwójne, jeśli mieścisz się w dochodach, lub potrójne, jeśli Twoja gmina ma dodatkowe), zasiłek rodzinny (jeśli mieścisz się w dochodach) i 500+ na pierwsze dziecko (jeśli mieścisz się w dochodach, choć podobno od lipca ma być na pierwsze już bez badania dochodów)
Jakaś tam celowa zapomoga z opieki też może być, ale poza tym to nic więcej.

Do góry