reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
No to tak samo u mnie najpierw krwiak w takim miejscu że mógł powodować odklejanie więc oszczędzać, leżałam tydzień i krwiak jakby się zmniejszył i było ok a potem już delikatne rozwarstwienie. Niby już nie takie groźne ale wolę być ostrożna.dodam,że jestem na urlopie wychowawczym więc teoretycznie powinno być lekko. Od 1 kwietnia jak będzie ok z dzieckiem idę na zwolnienie więc w zasadzie od razu. Na Twoim miejscu nie zastanawiała bym się tylko przeszła na zwolnienie dla swojego dobra,ale i dla szefa :)
A to będąc na wychowawczym można iść na l4? Nie rozumiem...

Jak Ci imbir i migdały nie pomagają to może nestie? Moja koleżanka całą ciąże miała mdłości i tylko to ją ratowało. Wiem że to niezbyt zdrowe ale kilka łyków może Ci pomoże?
Spróbuję! Dziękuję za radę.
A to będąc na wychowawczym można iść na l4? Nie rozumiem...
Może już będzie po wychowawczym? Ale można iść na L4 na wychowawczym.

Czyli musiałabym napisać wniosek o skrócenie wychowawczego, że chce wrócić do pracy i tego samego dnia kiedy miałabym zacząć miałabym przynieść L4? To tak kiepsko trochę chyba

reklama
2 trymestr chyba od 14 tc, czyli po skończonym 13 tc. Czyli zaczynając od 13+1 ;)

@kasik90 podziwiam za dobrą pamięć :) u nas na razie papierologia w toku. Teraz trzyma nas oczekiwanie na projekt. Wykonawców mamy wstępnie nagranych, ale wiadomo, póki nie będzie umowy to ciężko ufać tak na gębę :) planujecie się wprowadzić w tym roku?

@Klaudia555 też się szykuję, szczególnie na te leginsy :)

Do góry