reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

hej, to ujawnię się i ja ;) czytam Was od początku, także jestem na bieżąco;)
Dziś na wizycie 9t1d, to moja 3 wizyta :p
Mam 24 lata, to moja druga ciąża - pierwsza puste jajo płodowe.

Zdrowia dla Wszystkich ;)

reklama
Zrobiłam to, weszłam na wrześniówki, przeczytałam i nie wierzę... no nie wierzę! Jak ja się cieszę że mamy tu normalnie i nie ma tu jakichś snobistycznych lal które się chełpią swym ciałem, bogactwem, luksusem, statusem, botoksem... serio. To moja trzecia grupa na tym forum i takich głupot jeszcze nie czytałam :)

Zrobiłam to, weszłam na wrześniówki, przeczytałam i nie wierzę... no nie wierzę! Jak ja się cieszę że mamy tu normalnie i nie ma tu jakichś snobistycznych lal które się chełpią swym ciałem, bogactwem, luksusem, statusem, botoksem... serio. To moja trzecia grupa na tym forum i takich głupot jeszcze nie czytałam :)

Ja bym opuściła taka grupę bo na co się tylko denerwować.

Dziś na wizycie 9t1d, to moja 3 wizyta :p

Cześć witamy w grupie.
Mam tyle samo lat i rowniez druga ciąża Ale u mnie obumarła. Tym razem będzie dobrze trzeba być dobrej myśli. Moje nastawienie nic dwa razy się nie zdarzy.

@Czoperka a na ktorych to stronach bylo bo mi sie szukac nie chce:D
Wiecie co taka mnie refleksja naszla, ze wiecej nas po stracie niz bez. Czy zachodzenie i donoszenie zdrowej ciazy staje sie teraz coraz trudniejsze czy mi sie tylko tak zdaje.:/

Wiecie co taka mnie refleksja naszla, ze wiecej nas po stracie niz bez. Czy zachodzenie i donoszenie zdrowej ciazy staje sie teraz coraz trudniejsze czy mi sie tylko tak zdaje.:/
Koło 670-680 str ;)

Z tego co mi wiadomo straty są głównie związane z nieprawidłowościami w obrębie chromosomów, a to (chyba) jest zależne od wieku matki. I druga rzecz to po każdym poronieniu rośnie ryzyko kolejnego poronienia. Podobno.

No i dochodzi fakt że kobiety teraz po prostu od razu wiedzą że są w ciąży. Test, Beta, usg, wszystko widać. Dawniej nic z tych rzeczy nie było. Okres się spóźniał, a po jakimś czasie pojawiało się krwawienie, kobieta uznawała to za spóźnioną miesiączke i tyle. Moja ciocia z totalnej wiochy szła do lekarza dopiero koło 7 miesiąca. A urodziła 7 dzieci ;)

dzieki:) spac nie moge to poczytam:)
No ale popatrz nie tylko te starsze sa po poronieniach tutaj. Wiem ze ryzyko z wiekiem wzrasta ale juz w samej mojej pracy mlodsze laski jak nic o dyche i kazda po poronieniu jak nie dwoch.

Boję się tam wchodzić [emoji85]
Dziś na wizycie 9t1d, to moja 3 wizyta [emoji14]

Witaj, u mnie dzisiaj 9+0, także dzieli nas 1 dzień. :)
Ja na przykład pierwszy raz poroniłam w wieku 19 lat, czyli taka stara nie byłam. :D Myślę, że to kwestia dzisiejszych czasów, tego jak żyjemy itd.

@Czoperka ja po progesteronie czuję się fatalnie. Ledwo ciągnę. Jak na haju. Mój organizm bardzo dziwnie reaguje na leki. Jak są efekty uboczne stosowania leku, to u mnie są zazwyczaj na poziomie mega. Jakiś czas temu dostałam lekarstwo na coś i było napisane: może spowodować lekkie zawroty głowy i powodować zmęczenie. Zmęczenie? Zawroty? Toż ja nie byłam w stanie normalnie konwersacji prowadzić. Samochodu tez. Na początku dali mi 50mg i byłam jak zombie. Na 25mg było nieco lepiej ale nadal zasypiałam na stojąco i brałam tylko wtedy, kiedy mąż był w domu i mogłam się położyć. Jedynie na 12.5mg jako tako funkcjonuję.
Widzę, że ciekawość cię zżerała [emoji12] hahahha dno nieprawdaż? [emoji23] wiesz... można wyjść ze wsi, ale wieś z człowieka nigdy. Bez urazy dla pań mieszkających na wsi.
@akrimjoch też o tym myślałam. Bardzo wiele dziewczyn po poronieniu. Mi się nie przytrafiło nigdy. Nie wiem jak to jest. Ale mówiono mi niejednokrotnie, że mam bardzo małe szanse na zajście w ciążę. Dlatego się z mężem nie zabezpieczaliśmy. Po drugim dziecku mąż zaproponował, że zrobi sobie wazektomię i świadomie podjęliśmy decyzję. A tu taka niespodzianka nie zdążył sobie zrobić.

reklama
haha no to poczytałam:D
grubo było!
@25_pixels pamietam pamietam jak pisalas na poczatku. To taki cudaczek wam sie fajny urodzi jak moejmu bratu. Tez trzecie tylko ze przy wkladce:) a teraz najwieksze szczescie:)
Zmykam jeszcze kasiazke poczytam i moze w koncu zasne. Tylko ja sie borykam z niespaniem nocnym?

Do góry