reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Lekarka kazała mi robić co 3 dni, wiectak robię, ale nie mam jeszcze od niej informacji żadnej, dlatego pytam was ale dzięki za odpowiedź

Znalazłam na belly best friend pl kalkulator przyrostu bety, wpisujesz daty i wyniki, samo się wylicza :) z ciekawości sprawdziłam i wyszło "w normie"

reklama
Agabre, dokładnie tak! Tylko spokój nam pomoże. Tak na prawde w pierwszym trymestrze, jeśli ciąża i zarodek są słabe i tak polecą, obojętnie czy dźwigasz czy sie bardzo oszczędzasz. Często ostatnio to czytałam i wg.mnie Ma to sens. Usg, też na wczesnym etapie mało pomoże a może wręcz zmartwić . Oczywiście usg może szybko rozpoznać ciążę poza maciczną.

Dlatego ja przed 7 tygodniem sie nie wybiore. Chyba, że coś złego by sie działo to pójde. Ale z 2 poprzednich ciąż, wiem że nie ma co:) ale w pierwszej i w drugiej ciąży chciałam iść id razu na dzień dobry :) więc to też rozumiem.

@agabre będziesz mieć pomocniczke w domu :) co do badań mam takie podejście jak Ty. Właściwie nie mamy wpływu na nic w pierwszych tygodniach ciąży. Tu już decyduje matka natura. Więc keep calm and do what you do :)

@Klamka82 myślę że powinno być widać serduszko :)

@Nadzieja19 ja się totalnie na tym nie znam - na becie itd. Na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza na usg. 19.02.? Kurczę no najesz się stresu przez ten czas. Dziewczyny mówią że beta super, więc masz rację, powtórz i będziesz wiedzieć więcej.

@gaga92 nie wszystkie ciążę mają objawy :) ja o drugiej ciąży dowiedziałam się jak już było serducho (bo nie miałam @ po poprzedniej ciąży i karmieniu ;)) Do tego stopnia że pobiegłam półmaraton górski hehe :D

@Matkaroku a to ja pilnowałam zdrowego odżywiania w obydwu ciążach :) wiadomo, bez restrykcji żadnych, ale też bez pozwalania sobie na obżarstwo. Przytyłam w obydwu 12kg i od razu po porodzie zostało mi +2kg które też szybko zniknęło przy karmieniu :) ale ostatni rok niestety dołożył mi kilka kilogramów i teraz mam wyższą wagę startową :(

Ja w grudniu'18 rzuciłam palenie i też od razu + 6 kg :)
W pierwszej ciąży przytulam 13kg bo jadłam praktycznie tylko kiszoną kapustę i flaki. Po porodzie od razu spadło wszystko, i wróciłam do 64kg.
Teraz zaczynam od 70.kg ale na szczęście już widzę że tylko słone i kwaśne u mnie wygrywa. Chociaż dzisiaj poza jajecznicą tylko kisiel mogłam przełknąć.

Fajnie macie. Ja to pamiętam że w każdej z tych ciąż to jak ino pomyślałam o danej przekąsce to zaraz musiałam ją zjeść bo mnie ślinianki szczypały i bolały.

I ktoś tu napisał słowo Flaki. I mnie zaszczypało. A mam w zamrażarce prosto z Polski, chyba jutro zrobie na podwieczorek! Ale najchętniej teraz bym je wsunęła:)

Ja teraz tez większa waga startowa, choć udało mi sie schudnąc w styczniu 2kg. Bo dietka i ćwiczenia, chciałam zrobić brzuch na lato...na pewno bede miała płaski haha8-)

No ja teraz ruszam z wagą 64 kg i mam nadzieję nie przekroczyc maks 75.. Ale nie wiem jak to będzie

Matkaroku no w tym roku raczej płaski brzuch nie wypali :D

Flaki.. Bleh.. Nie cierpię.. Przepraszam ale sama nazwa mnie już obrzydza ;P

Ide niedługo z moją niuńką do lekarza na kontrolę, jak będzie w miarę cacy to zawioze ją potem na bal do przedszkola, szkoda żeby następny jej przeleciał koło nosa (jak był poprzedni z okazji halloween miała ospe).

Ostatnia edycja:
Kasia, a może będzie płaski? Pamiętasz, że ja przed testowaniem :p ale chyba płaski nie bedzie jednak cos czuje.
No szkoda, by małej taki bal przeleciał :( za co sie przebierze? Za Else czy jak jej tam?

Matkaroku pamiętam, pamiętam :) ale jak objawy i przeczucie podpowiadają Ci ciąże to test raczej tylko to potwierdzi :D

Mamy przebranie z halloween, bo miała już wtedy sukienke kupioną takiej czarownicy czy coś w tym stylu :)

reklama
Kasik, no w sumie mi nie zależy aby był pozytywny, bo to nie planowane, ale jeśli już tam sie rozgościła fasolka no to nic nie zrobie, będę sie tylko martwić oby donosić i wszystko bylo dobrze. Bo nie zniosłabym poronienia, jak już tam siedzi niech siedzi do końca a reszta sie ułoży :) po prostu będe pić więcej melisy i kupie sobie szczelne słuchawki antyhałas ;)
Ooo to będzie czarownica mała :) dzieci uwielbiają te bale, teraz to stroje można łatwo kupić a kiedyś nasze mamusie tuż przed balem cięły firanki, szyły i z papieru robiły korony :) ale dobrze, że ja nie musze tego robić bo do takich rzeczy mam dwie lewe ręce:)

Do góry