reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

@Keejti-93 trzymam kciuki!
@Nanya najpierw stres czy bije serduszko, potem czy bije na każdej wizycie. Następnie stresujemy się czuciem ruchów i kolejny stres jak przez chwilę jest przerwa.
U mnie dodatkowo serduszko bije, ale zbyt wolno. Dziś idę zobaczyć czy nadal jest tak samo. Z każdą ciążą mam coraz częstsze wizyty (w poprzedniej były raz, dwa do nawet trzech razy w tygodniu...). Teraz chyba zapowiada się powtórka z rozrywki. Już byłam kilka razy. W tym tygodniu w poniedziałek i piątek. A to dopiero początek [emoji33]

reklama
Ej no to teraz mnie zestresowalyscie. Wizyta za tydzien dopiero ale zapytam co moja lekarka na to.

Piekne fasolki:D

Dziękuję[emoji3590]
Ja takze trzymam kciuki za Wasze wizyty

U mnie mlodsza poszla po miesięcznej przerwie do przedszkola więc będę miała troszkę lzej w domu

Ja w końcu się załamałam i zadzwoniłam do agencji zajmującej się znalezieniem niani. Chcę Polkę i dlatego mam taki problem. Jak sama szukałam, kiepsko szło. Amerykankom wisi czy ja jestem w domu czy nie. Polkom nie odpowiada moja praca z domu. Nie wiem czy boją się nadzoru (toż ja nie jestem gestapo), czy wolą pustki w domu bo wtedy większy luz. Trudno, trzeba będzie zabulić podwójnie na początku, ale co innego mi pozostaje?

Dajesz nadzieję [emoji4] jeszcze tydzień mam do 8 tygodni. Dziś ledwo żyję. Kończę kawę. Zaraz młoda idzie na drzemkę, a ja zasiadam do pracy na kompie. Codziennie muszę się położyć. A i z tym na pysk padam co wieczór.
Ja się czuję normalnie :) tylko biegam siku. Ale apetyt mam jak nigdy :) jedynie to trochę nerwów czy z fasolka ok ale to jutro się dowiem i zadecyduje co z pracą. Czy się przyznać i liczyć że i tak mi zmienia stanowisko mimo ciąży czy milczeć... Ale ja lubię być fair... Siostra mi kazała dziś się jeszcze wstrzymać bo jutro się okaże czy jest ok i jakie zalecenia...

6+4
Czesc.Dzis rano strasznie sie wystraszylam,wstalam i dostalam takiego rozwolnienia plus tak sie zaczelam pocic,i myslalam ze do tego bede wymiotowac!wszystko naraz.ja wiem ze w ciazy sa zaparcia ale zeby w druga strone?nie wiem tak jakby sie chcial organizm oczysc,teraz sie martwie.ja normalnie nie mam takich rewolucji.teraz czuje sie dobrze.mial ktos tak?;(
Miewam i zaparcia, i biegunki.. Także jelitowy full serwis [emoji14]

Nanya i Kejti kciuki za wizyty, dajcie znać co i jak :)

Kordosia i Andzia piękne, duże fasoleczki.

Pixels to prawda, że na każdym etapie ciąży stres towarzyszy.. I od wizyty do wizyty tylko zastanawianie czy na kolejnej będzie wszystko cacy.. Ty to masz tak często wizyty, że z jednej strony fajnie, że masz taki stały podgląd i kontrolę, i oby wszystko szło w dobrą stronę, a serduszko maluszka się rozchulało.

Mam zwolnienie do końca tygodnia i właśnie korzystając z okazji, razem z córcia się polozylysmy po obiedzie. Aczkolwiek jej już po 5 minutach się już nudzi i zaczyna kombinować, a ja bym się chętnie zdrzemnęła.

Matkaroku mi ten kalendarz chiński pokazał, że w poprzedniej ciąży powinnam urodzić chłopca a jest córka, więc chyba średnio się sprawdza i nie ma się tym co sugerować. Może jak u Ciebie takie zupełnie "nowe" i wzmocnione te objawy niż w tamtych ciążach to może jednak jest nadzieja na dziewczynke? :)
No mam nadzieje że tak będzie. I że kalendarz sie nie spełni:p a jak spełni, też będzie dobrze ;)

Ojej, ja tez miewam zaparcia jak i biegunki na przemian, poty i inne atrakcje ;( trzeba to przetrwać.

Piękne macie fasolki ! Zazdroszcze ;) ja dopiero pierwszy termin w piątek i pomyśleć, że jeszcze nue dawno tak odległy był dla mnie ten termin, tak teraz to już za 4 dni ;)

A ja idę jutrooo :) ale dopiero na 16,a wejdę pewnie o 18. Ale już bym chciała :))
Ja dziś zjadłam 3 miski ogorkowej i szpinakowa i 4 jabłka i jogurt i kanapki. A gdzie do wieczora :) jeszcze w pracy do 20:)

reklama
Do góry