reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Cheat day :) luby przywiozl mi do pracypołudnia qurrito z kfc. Pochlonelam niezdrowca :x wyjatkowo, z okazji mojego paskudnego nastroju...
A mnie nie boli nic- piersi troszke. Siku co prawda meczy... ale tak to spokoj wiec troche martwi taki stan. Boli zle, nie boli- jeszcze gorzej. Uhhhh :x
I my też dziś z babcią kubełek gigant z kfc :)

reklama
@Keejti-93 u nas nie ma 500+ hahahha to mi nie mogą tego zarzucić. [emoji12]
@Czoperka dużo właśnie jak mówisz zależy od lokalizacji. Koleżanka miała pecha, rodziła w PL niedawno i dali jej paracetamol po cesarce, karmisz to ci nie wolno. Mdlała z bólu. Nikt jej nie pomógł wstać. Położna była opryskliwa. Początkowo miała rodzic naturalnie. Musiała mieć cesarkę bo rozwarcia Było. Źle się jej wbili i czuła sporo. A to jak ją traktowali i co powiedzieli nawet powtarzać nie będę. Także trauma jak nie wiem co.
U mnie nie ma sal kilkuosobowych poporodowych. Dzikus ze mnie i nie lubię obcych[emoji23]. Każda ma swoją sale/pokój z łazienką. Mąż ma kanapę. Jest stół, krzesła, szafki, tv, muza też jak u ciebie leci jeśli chcesz. Fotel bujany. Łóżko wiadomo. Lodówka. No i łóżeczko na kółeczkach. Idąc do szpitala zabieram tylko mini torbę. Pieluchy, chusteczki, rzeczy, ręczniki i więcej - wszystko jest. A mając te wszystkie dogodności jedna z moich sąsiadek zdecydowała się rodzić w domu w mini basenie z dulą [emoji43] przy dziecku i rodzicach [emoji43][emoji43][emoji43] to nie dla mnie. A porody w wodzie tez są w szpitalach. Tu nie jestem w stanie tylko zrozumieć dlaczego kobiety chcą/godzą się na porody rodzinne. Nie zrozumcie mnie źle. Mój mąż był/będzie przy każdej cesarce. Ale babcie, dziadki, ciocie, wujkowie i moje dzieci, fotograf czy kamerzysta już uważam, że nie powinni przy tym być. W szpitalu teraz jest nowa zasada. Max jedna osoba towarzysząca przy cesarce (faceci ponoć mdleją [emoji23][emoji23][emoji23]). A max 5 osób przy naturalnym. Szczerze, nie chciałabym nikogo poza mężem.
@Nanya ja to już wogóle gniew Boży i ci tam jeszcze. My ponad 10 lat bez ślubu i dzieci niechrzczone. Moja mama początkowo była bardzo zdziwiona. Ale nie cisnęła. Teście to inna sprawa. Teściowa raz mnie powiadomiła, że załatwiła dzieciom chrzest i w ten i ten dzień mamy się stawić. Hahahah. To jej mąż powiedział co myśli [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja w szpitalu nawet nie chciałam żadnych odwiedzin,mąż tylko był non stop obok nas. W wawie w większości nie można być przy cesarce jako osoba towarzysząca.

4+1

Dziewczyny u mnie dzisiaj podły nastrój, pogoda do d..., brzuch boli. Nie poszłam do pracy, zostałam w domu i cały dzień jakieś złe przeczucia :( ale odebrałam właśnie betę z rana i wynik163 ❤️ (przedwczoraj 50). Już mi dużo lepiej :)

Witam was, w niedzielę dowiedzieliśmy się że będzie 4 szkrab (a nasz wspólny pierwszy, bo starsza trójka z poprzedniego mojego małżeństwa). We wtorek pierwsze usg i niewiele widać było za tydzien mam iść i założymy kartę ciąży....
IMG_20190219_184306.jpg

@25_pixels nie wyobrażam sobie porodu z gronem 5 osób.. Przy mnie też był tylko mąż i to tylko do pewnego momentu jak się zaczela akcja, że cc będą robić to został wyproszony a ja przewieziona na salę operacyjna, bo u mnie w szpitalu przy cc nie może nikt przebywać.

reklama
Do góry