reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

Dżola, to wizyta już niebawem:) ciężko czekać, doskonale to znam.
Ja póki co czekam do zrobienia testu. Albo wyjde przed wami wszystkimi i przed samą soba na debila, albo... będe dumna ze swojego przeczucia. A potem będę wyła, bo co ja zrobie z 3 dzieci, czy nie oszaleje? Czy donosze ciąże musząc wiecznie dźwigać mojego 18 kg 3latka. Mam nadzieje, że w tej sytuacji mój mąż nakładzie mu do głowy ze mama nie może go nosić ciągle po schodach na 3 piętro, bo go "nóśki bolą". Stresuje mnie to wszystko.

reklama
Witam nowe mamcie :)
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)

@JoaSaw82 już serduszko! Super :)

@Matkaroku eeee trójka to układ idealny :D ja najchętniej bym całemu światu obwieścila :D a to że ktoś tam będzie komentował to po mnie spływa totalnie :)

@gaga92 mój Janek w grudniu skończył 2 więc są rówieśnikami :)

Ja właśnie usypiam moich gagatków... tak, o tej porze!! Wróciliśmy późno do domu dziś i tak to się przeciągneło. Padam na twarz.

PS. Ja też miewam pobolewania podbrzusza i takie właśnie ciągnięcia czy kłucia. Ale na pewno się to nie kwalifikuje do nospy ;) jakoś nie kojarzę żebym w ogóle w ciąży zażywała nospe. No, może w pierwszej gdy miałam plamienia. I byłam w Australii [emoji85]

Czoperka, a mi głupio aż. Mam 26 lat i 3 dzieci? No dobra jak urodze bedę mieć 27. Ktoś z boku se pomyśli, że jesteśmy niepoważni. Z drugiej strony ciesze sie, że jestem młodą mamą i przy trzecim dalej będę :)
Ty sie swoimi gagatkami nie przejmuj, nie jest jeszcze aż tak późno :) mój judasz mały potrafi nie raz po 23 jeszcze latać. A Twoje śpią jeszcze w dzień?

PS. Ja też miewam pobolewania podbrzusza i takie właśnie ciągnięcia czy kłucia. Ale na pewno się to nie kwalifikuje do nospy ;) jakoś nie kojarzę żebym w ogóle w ciąży zażywała nospe. No, może w pierwszej gdy miałam plamienia. I byłam w Australii [emoji85]
Ja też raczej unikalam nospy. W Australii? Co tam porabiałaś? Widziałaś pająki?

Dżola nic się nie martw na zapas. Czekaj cierpliwie na wizytę. Trzymam kciuki aby było wsystko dobrze :)

Wiktoria gratulacje z udanej wizyty :)

Czoperka nie martw się, mój szogun dopiero zasypia..

Matkaroku, no szybko Ci poszło, ja trzecie mam na trzydziestke :D Ale czy to źle? :) to teraz jest ten czas kiedy masz najwięcej energii do wychowywania młodego człowieka! :) poza tym odchowasz i będziesz mieć drugą młodość :D
Młodszy śpi w dzień, starszy już nie. Ogólnie zazwyczaj udaje się ich zagonić do spania koło 21. A Twój jeszcze ma drzemki?
To miała być nasza podróż poślubna dookoła świata przez kilka miesięcy. Ale na parę tygodni przed wylotem okazało się że bam! jestem w ciąży. Po długich namysłach pojechaliśmy, ale tylko na 3 miesiące. Azja-Australia. Pająki widziałam na Tasmanii bo tam spędziliśmy tydzień w dziczy. Na szczęście nie jakieś ogromne i raczej nie jadowite. Ale bardziej bałam się węży :)

Czoperka, wooow super :) zazdroszczę! Osobiście znam pare co też postawiła na jedną karte i pojechali w podróż poslubną do wielu krajów, ale poza Europę, nawet nie pamiętam gdzie :)

Wczoraj była gadka o nospie. Jakbym dzis w nocy miala nospe to bym ją wzieła. Ale nie miałam :p pół nocy nie spałam bo ból jak przy okresie plus krzyż na dole. Na brzuchu jak leżałam bolało, na plecach jeszcze bardziej. Mnie podczas okresu brzuch praktycznie nie boli, mało co, przed @ boli lekko ale ledwo odczuwalnie. Nie był to ból bym sie zwijała czy coś ale nie dawał mi zasnąć. Na szczęscie przeszło skoro zasnełam. Dziś pół przytomna a mam dziś ostry dzień,marze by był już wieczór. Dobrze, że chociaż mam dziś wolne i jutro i aż do poniedziałku 8-)

Czoperka, a jeszcze tylko napiszę, że zawsze mówiłam mężowi, że nie chce trzeciego dziecka ale jakby mi sie odmieniło to właśnie w wieku 30 lat :) Twój wiek idealny jak dla mnie :)

reklama
Matkaroku kiedy testujesz? Ojej to współczuję bólu..

Czoperka rewelacyjna podróż.. Pozazdrościć [emoji2956]

A mi jakoś dzisiaj słabo, zmierzyłam sobie ciśnienie bo latały mi mroczki przed oczami i wyszło, że mam obniżone, 101x63. Kawę sobie strzeliłam chociaż wiem, że w ciąży teoretycznie nie można, no ale jakoś musiałam zniwelować te mroczki, żeby do pracy dojechać, a dojeżdżam blisko 30 km

Ostatnia edycja:
Do góry