Ja bede miec cc bo mam wysokie cisnienie i slaby szew na macicy. Szczerze Ci powiem ze wolala bym sama sie pomeczyc te kilka godzin i potem zyc normalnie a nie umierac przez nastepne tygodnie. Tylko ze cc jest bezpieczniejsze dla dziecka w moim przypadku.
Emka3 powiedz mi jak przechodzilas ta 2 ciaze z rozchodzaca sie blizna? Mam bardzo cienka i gin straszyl mnie lezeniem na patologi do rozwiazania.
Moja mama robila podobnie. Na obiad kurczaki z rozna, ziemniaki polane tym tluszczem, w nas to wmuszala, robila awantury jak ktos zostawil czy choc by kombinowal zeby nie jesc, zas sama nie jadla. Rano kawa, papierosy i narzekanie o 2 popoludniu ze jeszcze sniadania nie jadla. I dlatego kazde z mojego rodzenstwa ma teraz problemy z waga.
Lili masz zupelna racje, teraz to nie wiesz co wybierac, najlepszy przyklad to J&J tyle lat niezastapiony, chwalony a teraz wychodzi jaki super. Ktoras pisala o masci z wit A moze to faktycznie jedno z bezpieczniejszych rozwazan dla dziecka. Nie super chwalony produkt xxx tylko stara poczciwa masc. Choc osobiscie wiadro sudokremu juz kupilam
tak na wszelki wypadek bo ja nie wiem jak to z dziewczynka bedzie.
aniu dobrze ze z dzieckiem w pożądku, daj znac co lekarz powie. Wazne ze wiesz ze sie skrocila.
Paluchem to nie dokladnie, maca tylko czy miękka czy otwarta. Wlasnie dopochwowo wszystko widac, ile ma dlugosci, czy sie nie otwiera od srodka itd.
Puchniecie to bedzie standard, jeszcze pare dni przypiecze a z domu sie nie rusze, a tu caly czerwiec, lipiec i 2 tyg sierpnia do przetrwania. Potem jest juz zawsze chlodniej.
Anja musisz zaraz po cieciu ruszac sie na lezaco lewa - prawa na boki. No i za wczasu moze nawet teraz kup sobie pas ortopedyczny zapinany na rzep. Zapinasz na lezaco i jakos wstajesz. Tylko ze w szpitalu sie zloszcza o niego polozne. Wiec sie nie przyznaj. W rosmanie widzialam ze maja, albo w sklepie ortopedycznym
Mniej wiecej taki