reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Joli77 innego wyjścia nie mam, choć ogarnia mnie strach przed porodem, paniczny strach :-( Miłego dnia w pracy.
AGusinnka zaraz luknę na foteczki :-)
Kroma też Ci ciężko w tej ciąży? A mdłości minęły?
Dziulka nie boisz się tak po nocach chodzić sama po dzielnicy? Twoja Leane to niezła aparatka :-D:-D:-D

Lodówka w trakcie czyszczenia, zamrażalnik się odmraża, w sumie to już tylko mi zostało do zrobienia przed rozwiązaniem. Generalnie większość rzeczy mam, a jak mi czegoś braknie to wszystko w sklepach jest, wystarczy mieć troszkę pieniążków. To nie te czasy, że trzeba było sprowadzać z zachodu albo wschodu a kasy było wtedy jak miodu ;-)
Dziś Oliwia przeszła z rana samą siebie, już myślałam że się we mnie zagotuje.
A czy Wasze dzieciaczki też wiecznie pytają co??????????, ja coś do Niej mówię a Ona "co???????????".
Jakbym mnie w ogóle nie słyszała albo słuchała.
Normalnie zaczynam podejrzewać że coś ze słuchem u Niej nie tak....

reklama
Czesc:-)
Kania week zlecial szybko w sobote zakupy w niedziele pojechalismy na kulki bolal mnie brzuch wiec siedzialam na dupce z kawa a k latal za dziecmi:happy:
To ze oliwka mowi co chwile co to jaknajbardziej normalne kuba tez 5razy powtarza co?a jak juz do niego dojdzue z regoly mowi niewiem!co robisz?niewuem!i tak wkolko ale jak zapytam czy bedzie grzeczny idrazu mowi nie!!!!:-D
Agusinka widzialam fotki super:tak:
Dziulka ja bym sie bala lazic po nocach na dworze predzej chlopa bym wyslala na spacer niz sama sie blakala
Elona poki co do pl nie jade bartek ma teraz komunie wuec "polska"przyjezdrza do mnie wrr:crazy:

Moje dziecko ma dzisiaj pierwsza spowiedz :szok:rodzice sa tez zaproszeni wiec jade na 14 stresuje sie strasznie wczoraj gdy powtarzalismy co ma powiedziec bartek pyta " mamo niewuem czy ja bylem kiedys zazdrosny? Wiec musialam mu wytlumaczyc i stwierdzil ze jednak nie:-D

Wioli to mnie pocieszyłaś, dzięki :-)
Fajnie, że idziecie razem na tą spowiedź :-) Ale ten czas leci normalnie szok :-) I nie stresuj się, nikt Ci krzywdy nie zrobi :-)

Kaniu stresuje się jak on sobie da radę dla mnie to jeszcze naprawdę mały chłopiec a tu takie poważne sprawy leci ten czas strasznie pamiętam jak by to wczoraj byli jak się urodził

ja sie nie boje ncizego i nikogo. potrafie sie obronic i napierniczac (chodzilam na kung fu kiedys) i atakowana tez juz keidys bylam to powalilam chlopa na glebe na targowisku w bialy dzien i przycisnelam mu gardlo kolanem ze jak sie ruszy przed przyjazdem policji to go k... udusze!!!! nie ruszyl sie a ludzie stali wkolo i brawo mi bili. normalnie lajza chcial mi wytargac torebke na sile - sie troche nacial....

JOLI tak DELIKATNIE mnie wkurzyl.... bardzo DELIKATNIE.

Helou!
Makuc i jak tam Aliczka? Zdrowa już? Byłaś z nią u lekarza? Niestety większość dzieci w przedszkolu choruje i swoje przejść musi. Daniel 3 rok chodzi i mogę stwierdzić, że jest lepiej i nie choruje tak często co na początku i jak chory jest to lżej przechodzi.
I co z tą pracą? Zwolnić się nie możesz?
Agusinka nie widziałam zdjęć :(
Kania swego czasu też myślałam, że D miał problemy ze słuchem, bo do niego coś mówiliśmy/wołaliśmy i zero reakcji, ale po jakimś czasie mu przeszło. Po prostu tak był zaaferowany zabawą, że nie docierało do niego to co mówiliśmy. A poród to pikuś, więc się nie bój. ;-)
Wioli a to szkoda, liczyłam, że jednak tu się znajdziesz:-( Ale co się odwlecze to ...
A z tym "nie wiem" to L też podobnie, tzn np. pytamy ją co to jest to pierwsze co mówi to nie wiem, a potem np. królik i tak ciągle. Co to jest? Nie wiem, auto.
Jak tam po spowiedzi? A Wy to już tak forever chcecie zostać zagramanicą czy myślicie kiedyś wrócić? Moja sąsiadka tydzień temu wróciła z rodziną.

U nas jakoś leci. Wczoraj wynudziłam się w pracy na dyżurze. Po obiedzie do nocy byliśmy na dworze. A dzisiaj do południa saneczki, potem obiad, trochę poczytałam książkę no i nic ciekawego. Wybieramy też zdjęcia do wywołania i myślimy gdzie na wakacje wyjechać :-)

ła E lonka ty już o wakacjach a ferie się jeszcze nie skonczyly :) a Fb masz?
A na balu świetnie skakala tańczyła po swojemu z Julą i innymi dziećmi jak na klasy 1-4 to bylo dużo dzieci ale najlepiej się bawili jak dj wlączył psy i ona tańczy to te maluchy nawet z pierwszej klasy wiedzialy jak się to tańczy i śpiewa już ich nie bawią tańce przy piosenkach Rodowicz. Oczywiście były też piosenki takie jak bugi voogi czy smerfne hity ale te dwie piosenki to wszystkie dzieci zaczęly skakać i spiewać jak ogarnę filmiki i fotki to wrzucę, a teraz padla a jjuż od niedzieli śpi ładnie w łóżku i się nie budzi i nawet nie protestuje że niema jej wyrka z kijusiami

E-lona dzięki, chciałabym żeby to był pikuś ale wiem że nie jest.
Może dlatego, że wiem co mnie czeka, i dlatego tak się boję.
Mówisz, że wakacje już planujesz? Pl czy gdzieś zagranicę?
Oliwia też czasami jak się jej pytam co to? albo co chcesz na kolację/śniadanie odpowiada mi "nie wiem".
Agusinka to super, że dziewczynki po balu zadowolone :-)
To Amelka już się przekonała do nowego łóżka?

Wczoraj przed północą wylądowałam na SOR z bólami ale to był fałszywy alarm.
Ale miałam pietra, tak się zdenerwowałam że trzęsło mną całą, i nie mogłam się uspokoić.
Ciśnienie miałam tam 140/95 ale na ktg zapisały się 3-4 skurcze niby regularne ale słabe.
Dr mnie zbadała i mówi, że wszystko pozamykane, nic więcej nie może zrobić chyba, że na oddział się przyjmuje-odmówiłam. Długo nie mogłam zasnąć, Oliwia znów się budziła w nocy ale mąż czuwał i rano też ją do żłobka zawiózł bo ja się z łóżka zwlec nie mogłam. Teraz leżakuję i nabieram sił.

reklama
No to Kania masz ty wizyty w szpitalach przy Gabrysi. A jak chodziłaś z Oliwką też tak miałaś takie skurcze czy bóle? A Amelka się przekonała odrazu dziś tylko przyszla w nocy bo jej Jula kołdrę zabrała co prawda każda ma swoją ale zabrała i już musiaałam jej wyciągać z pod Juli i przykryłam i poszła spać dalej. Ale jest bezpieczniej bo wiem ze mi z łóżka nie spadnie tak jak w tamtym wyłaziła górą.
Dziula już pogodzeni??

Do góry