reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziulka z mojej córci też niezła łobuzica, tylko nie wiem po kim bo ja podobno mega grzecznym i spokojnym dzieckiem byłam;))

Baśka trzymam mocno kciuki za poniedziałek i czekam na wieści:))

efa przynajmniej nie miałaś problemu odstawiania od piersi:) u mnie też raczej nie będzie problemu bo Kinia od urodzenia jest dokarmiana butlą bo małym głodomorkiem była i mój cycuś jej nie starczał.

emiliab wiem że wyemigrowaliście bo podczytywałam forum regularnie także jestem na bieżąco.....podziwiam Was za odwagę bo na pewno nie było Wam łatwo zostawić wszystko i wyjechać. Dobrze że dzieciaki szybko się zaklimatyzowały:) A jak Ty z mężem? Jak się tam czujecie? Jak długo zamierzacie tam być?

Pogoda od wczoraj u nas fatalna.....mgła, deszcz i wiatr brrr już wolałabym żeby śnieg spadł, przynajmniej dzieci miałyby jakieś zajęcie na dworze.

reklama
hejka z rana

Emiś- a ty jak z Niemieckim stoisz? Niech cie starszy uczy :) Dzieciaki zawsze szybciej łapią język.

Baśka- no to trzymam kciuki za poniedziałek, zeby to już był ostateczny termin.

Dziulka- mi Olka też tak szybko zaczęła pisać i liczyć. Ale jej nikt nie uczył, sama sobie podpatruje. Arek ma inny charakter on woli malować i to jednym kolorem i układać puzzle. Fajnie, że ci Leane tak szybko łapie pisanie, chyba po tobie poszła. A moje dzieciaki też rozrabiają, Arek wyzywa mnie od babyjagi i jak czegoś mu nie dam to mówi, że mnie nie lubi.

Efa- to długo karmiłaś, ja karmiłam Olkę 8 mcy, Arka 6 mcy, a tego to nie wiem, bo on już obczaja co jem i już pysk otwiera do jedzenia. Ale cycek ciągle mu smakuje.

Kroma super, że dzieciaczki na tańce chodzą :-) A najmłodszy nieźle sobie już waży, więcej niż Gabula :-)
Ika216 moja mama właśnie na emeryturze jest a jakoś jej nie po drodze do Nas a potem marudzi, że dziecko na nią tak reaguje :-) To jej powiedziałam, że gdyby częściej bywała u Nas to może by takich histerii nie było a jak Gabi widzi ją raz na tydzień czy dwa to nie dziwne że babcia to dla niej jak inna obca osoba. Mój mąż tez wielki optymista, ale z pocieszaniem jakoś ostatnio mu nie wychodzi :-(
Efa gratuluję odstawienia od cyca i jako to Szymuś przyjął? A Ty jak się z tym czujesz?
Emiliab świetnie że chłopcy tak dobrze sobie radzą na obczyźnie, w nowej szkole i przedszkolu. Fajnie że mąż z pracy zadowolony a Ty też masz jakieś zajęcie. Jak się odkujecie to przyjdzie i czas na spełnianie marzeń. No i trzymam kciuki by ta smutna sprawa rodzinna się wyjaśniła :-)

Co do umiejętności dziecka to jakoś szczególnie nie przywiązuję wagi do nauki liter, liczenia a raczej skupiam się na zabawie.
Przyjdzie czas żeby się tego wszystkiego nauczyć, choć liczy już do 20, podpisuje się pod rysunkami O i coś tam, i mówi tu jest napisane Oliwia :-) Literki poznajemy wtedy kiedy pyta jaka. Uczy się ang w przedszkolu, gimnastykę też ma. Lubi ćwiczyć, tańczyć głównie ruch :-) Dużo maluje kredkami, czasami farbami, układa puzzle bezbłędnie i bardzo ciekawska jest, nie zbędziesz jej jakąś prostą odpowiedzią, drąży temat naokrągło jak mąż :-)

Kania szkoda że Gabi tak reaguje na Twoja mame. Daleko od Was mieszkają ze tak rzadko bywają? Kinia tez reaguje krzykiem, wyrywa się jak teście biorą ja na ręce a jak zostaje z nimi sama to po chwili jest placz. Powód te sam -rzadko ich widuje, wiecznie zaganiani, czasu nie maja. Na szczęście z moja mama jest inaczej bo mieszka obok nas i często się widujemy a Kinia ja uwielbia:)

Baska ​gratuluje synusia!

Ogromne gratulacje dla Basi i witamy Tomaszka po drugiej stronie brzuszka :-)

Efa to fajnie, Gabi była cyckowa ale ja musiałam ją odstawić, na szczęście poszło całkiem dobrze :-)
Ika216 mama mieszka bardzo blisko, jak tylko mam okazję to ich odwiedzam z Gabi, ale Ona jakoś z własnej nieprzymuszonej woli nie odwiedza Nas.

Wczoraj też miałam gości a dziś lekko nietomna wstałam z łóżka.
Kupiłam sobie na imieniny kurtkę zimową w końcu :-)
Macie już pomysły na prezenty Mikołajkowe czy pod choinkę dla Waszych Szkrabów???
Oliwia chce dostać łyżworolki, już mówi o nich od urodzin więc muszę zamówić na allegro a Gabi pewnie dostanie jeździk, bo po Oliwii nie mam, tylko pchacz.

Hej Dziewczynki:)
Wpadam tylko pogratulować Basi- Tomka. Super że wszystko w porządku i ma już Maleństwo po tej stronie brzucha :tak::-)
FF-244_73727.jpg
A Was wszystkie serdecznie pozdrawiam i myślami wciąż dość często jestem z Wami :-):-):-)

Załączniki

• FF-244_73727.jpg
    FF-244_73727.jpg
    72,2 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Kania ja trochę pomysłów mam ale nie wiem co wybrać, co na Mikołaja a co na Święta.
Jeśli chodzi o Filipa to mam na myśli klocki lego, Jake i Piraci z takim statkiem albo innym gadżetem bo dużo tego w sklepie, kolejke.
Alan to klocki lego, tablet, smartfon, jakis zestaw też sobie upatrzył w sklepie Śmieciaki czy cos takiego.
I ogólnie obaj chcą Furbego :cool: W ogóle to nie tak dawno bardzo fajny sklep z zabawkami otworzyli u nas w Galerii "Toy Planet" i tam jest masa bardzo fajnych zabawek. Tam właśnie kupiłam Filipowi na urodziny wóz strażacki.
Więc nie wiem jeszcze co i jak. Trochę czasu jeszcze jest.
A mam jeszcze dwoje dzieciaków do obkupienia, tzn chrześnice męża która ma 1,5 roku i córke matki chrzestnej Alana która ma 2,5 roku. :laugh2:

Do góry