reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziulka to dużą masz córeczke :-) Wysoka jest. Mój tak dokładnie nie wiem jakie ma wymiary (pomierze i zwaze na 3 latka ;-) ale ok. 105 cm i jakies 17 kg. Kania a Twoja ile ma? Bo piszesz, że pobiła Leane. Można zapytać dlaczego byłaś w szpitalu? My byliśmy dzisiaj u lekarza bo...wczoraj popołudniu Filip włożył sobie patyczek higieniczny do prawego ucha i jakos tak niefortunnie głową sobie uderzył o łóżko. Oczywiście tą stroną z patyczkiem w uchu :/ płakał, mówił że go boli. To było popołudniu. Ale wieczorem normalnie poszedł spać. Rano ja patrzę a On w tym uszku ma brudne, jakby jakaś maź z krwią zaschnięta. Pewnie przez noc mu się sączyło. Bo wczoraj nic nie miał. No i pojechaliśmy dzisiaj do naszej rodzinnej i dała skierowanie do laryngologa. Na szczęście nas przyjęła i to prawie bez kolejki (byli sami dorośli). Obejrzała go i mówi, że cos sobie naruszył ale nie jest źle. Ma krople i antybiotyk. Na szczęście go juz nie boli.

reklama
Dziulka fajnie że Lean ma taki apetyt ale nie boisz się co to bedzie jak ona będzie miała 7 lat??
No to zaraz nam się posypią urodzinki za urodzinkami
Sarisa robisz jakąś mega narzutę czy coś że nie masz czasu i sie pochwalisz...

She moja ma 100 cm i 19 kg, a w szpitalu byłam na zabiegu chirurgicznym.
Dziulka moja tak wylatała przez lato, ale znów zaczyna przybierać na wadze więc trochę mnie to niepokoi.

hej Kochane :)
Obiecałam się pojawiać co jakiś czas więc jestem:-);-)

Kaniu życzę Ci byś jak najszybciej doszła do siebie po zabiegu:tak::-)

Co do wagi i wzrostu Miłosza to ma on 99 cm i waży 15 kg:tak::-)jak tak czytam jakie wysokie są wasze dzieci to zastanawiam się czy moje dziecie nie jest za niskie;-):-)poza tym cały czas jestem w biegu-właśnie przygotowuje się do rozbudowy domu (więc już może za rok o tej porze będę miała wszystko urządzone na tip top czyt. będę miała więcej miejsca bo na urządzenie to mnie raczej stać nie będzie:-p).No nic chciałam się rozpisać ale już mnie chłopina woła bym mu pomogła ogarnąć kilka rzeczy więc uciekam (bo co jak co,trza wykorzystać ten czas przed odbiorem Miłosza z przedszkola):-)

Buziaki i może do wieczorka:tak::-)

RYSIA u Leane w klasie wiekszosc chlopcow jest mniejsza od mojej, a dziewczynki razem z Leane sa 4 takei wielkie a reszta mniejsze.

dzis mloda rano poczul klapsa na dupsku... oj wkurzyla mnie przed wyjsciem do szkoly, ja ja opierniczam ze czas goni ze trzeba do szkoly jechac a ona " zamknij sie mamo!" ozesz cholera!!!!! nie wyrobilam!!!nienawidze jak do mnie tak powie i ona wie ze mnie to wnerwi...

wlasnie gotuje bigos, posprzatalam chate zrobilam pranie....

Hejo i ja się przywitam

Moja ma 98cm i 14kg więc Rysia chyba normlany wzrost 3 latków ;-) ja i tak myślę, że czy wysokie czy niskie dziecie to już geny nam o tym już rządzą ;-).
Kania nie przez pracę przez brak telefonu, a że on się tym zajmował to nie ingerowałam. Jak tylko się odkuje z kasą to ją prywatnie na kilka godzin puszczę, bo dyrektorka nam obiecała, że za rok będzie 70 miejsc i obie królewny się dostaną ;-).
She biedny Filip dobrze, że nic poważnego oby mu szybko przeszło. Ja jestem uczulona na patyczki do uszu i zawsze szyszcze wacikami i samej Zuzce nie daję nic wkładać do uszu bo mogłoby się to źle skończyć.
Agusinka zobaczysz już niedługo ;-) mam nadzieję, że szybko się z tym uporam ;-) hehe. Na duże narzuty nie mam czasu ;-).

dziewczuszki zmykam bo moje księżniczki śpią :-)(choć zaraz pewnie będą wstawać) to muszę wykorzystać każdą chwilę wolną.

miłego dnia

hej laseczki:)
Błażej ma 99cm i 16 kilo według obliczeń należy do dzieci wysokich:)Pani doktor powiedziała,że jest bardzo proporcjonalny:)
A u nas chorobwo,ale na razie nie dostaje antybiotyku i oby nie dostał:((

hejka

ja mam moment to wpadam. U nas prądu nie było dzisiaj i dwa dni temu, coś konserwują, a bez prądu od rana do 15 to jak bez ręki się człowiek czuje. Mi wczoraj dziadziuś zmarł, ale przeżył 95 lat prawie, za miesiąc miał mieć urodziny. Żył by dłużej bo nie chorował, tylko spadł w nocy z łóżka i złamał biodro.

A mója Olka ma 110 cm wzrostu teraz, ale mierzyliśmy ją na maszynie do mierzenia, bo w domu wychodziło, że ma 113 cm, a waży jakieś 18 kg. Arek ma 105 cm i waży 16 kg. Moje też nie dożywione, wiecznie warują przy lodówce. Nie wiem po kim poszły, bo ja to niejadek byłam. A zjedzą dosłownie wszystko, nawet kaszę gryczaną. Najmłodsze też się zapowiada na głodomora, tylko cycki mu w głowie. Dwa zjada na raz, a ja mam ciągle nawał.

Emilka- gratulacje z pracy, w końcu coś dla siebie będziesz miała. A jak ci język idzie?

Sariska- powodzenia w robieniu tego czegoś.

Kania- zdrówka i szybko, żebyś zapomniała o zabiegu. A co do cycka, to w sumie już pora, żeby dziecko odstawiać. Ja moje też trzymałam tak do 8 mcy. Zdrówka dla tej najmłodszej też, żeby jej te oczka wyzdrowiały.

She- oby ucho się zagoiło. Ja moim sama czyszczę uszy. Bo sama jestem dorosła a kiedyś sobie włożyłam za mocno i mnie całą noc ucho bolało. Niestety dzieciaków się nie upilnuje. Mój Arek jest taki kombinator i sam zawsze próbuje coś robić i mówi, że on dorosły jest bo on chłopak. Np taty golarkę bierze i się chce golić. A chwila nie uwagi i by sobie zdarł skórę z buzi.

A nie wiem co ja miałam jeszcze i komu?

reklama
Wysokość i waga to chyba w genach bo ja też byłam taki przecinek i tatuś też więc u nas to normalne :tak:
Kasis to w takim razie dużo zdrówka niestety taka pogoda rano zimno w południe słoneczko a na wieczór leje
Sarisa co by to nie było to napewno będzie śliczne,chociaż szukam już jakiegos zajęcia na wieczór czy to szydełko czi igła bo już coraz chlodniej i wczesnnie ciemno sie robi
U nas dziś włączyli nawet ogrzewanie rano i wieczorem na dzień było wyłączone bo zbyt ciepło na dworku bo aż 15 stopni było o 10;30 bo na basen jechalyśmy i Amelka jechala pierwszy raz autokarem taka byla zadowolona

Do góry