reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Hej, Elwirka :)
Pamiętamy, pamiętamy :)
Gratulacje nowego związku i nowego maleństwa :)!

A przedszkole nie takie straszne , oswoją sie. Dobrze, jakbyście przez pierwsze dni mogły pobyć z dziećmi chwilkę dłużej, nie zostawiać ich od razu.
Mi to się nie udało, ponieważ wolne zaplanowane i przeznaczone na to, musiałam zuzyć wcześniej, na dodatkowy tydzień wakacji, bo niania jeszcze miała urlop, a na przedszkole właśnie trzeba było poczekac. Więc już dłużej nie mogłam i musiałam Amelkę od pierwszego dnia zostawiać od razu :(((. Troszke płakała, choć z przedszkolem była obeznana, bo z niania je odwiedzała wcześniej. Ale tylko pierwsze trzy dni takie trudne były, troszkę wielkość miejsca i ilośc dzieci ją przerosły. Ale potem juz nie było problemów, teraz sama sie domaga, ze chce do przedszkola :).Mam nadzieję, że Oliwka i Arek szybko się zaadaptują .
Kroma, moje kondolencje...

Kroma też to gdzieś słyszałam, moja ciotka też rodziła syna a w tym czasie jej ojciec (mój dziadek zmarł). Bardzo młody człowiek, rak nie wybiera :-( :-( 3 wpadki, ubawiłam się :-) Aruś może w przedszkolu pochwalić się kolegom ;-) Trzymam kciuki za dni otwarte :-) A moje dobrze, dziękuję Gabrysia rośnie jak na drożdżach, teraz jest na etapie pełzania wokół własnej osi i przewracania się. Do siadania jej daleko ale jak by ją posadzić samą to będzie siedziała. Oliwia też od poniedziałku do przedszkola, ale Ona zaprawiona w bojach więc myślę że nie będzie jakiegoś kryzysu. Cieszy się, że idzie do nowej grupy i nowe panie będą. Zresztą z tego co opowiada to panie w żłobku już dzieciaczki w jakiś sposób przygotowały do tego. Odpieluchowana na dobre, w nocy już też więc w tym temacie spokojna jestem. Rozgadana, cwana i mądra bardzo. Wykorzystuje różne teksty usłyszane od mamy/taty do swoich celów ;-) I uwielbia być w centrum uwagi...A Arek już nie śpi w dzień? Moje zasypiają przed 21 teraz przez lato, myślę że po zmianie czasu ta godzina się zmieni na 20-tą. Antka dokarmiasz? Co robisz że śpi Ci tak długo w nocy? Moja panna budzi się co 3h jak, nawet po wieczornej butli :-( Coś się jej odmieniło znów...
Eliwirka a jak Oliwia po operacji oczka?

hejka

Kania- ja go karmię cyckiem tylko, ale on nie śpi przed 22 z dobre 3 godziny i potem odsypia do 4, czasem się budzi o 2 i je cyca i śpi do 5. Różnie to ma, ale ostatnio budził się o 3 w nocy i potem o 6 a teraz się przestawił na 4. Dzieciaki są różne z tym spaniem. Olka podobnie spała. A Arek też odpieluchowany, ale z nim nie było kłopotów. Ja z Arkiem wczoraj byłam w przedszkolu i popłakał się bo mu dziewczynka zabrała zabawkę, ale jak włączył syrenę to wszyscy ucichli. Chyba z pół godziny płakał. A potem Pani go wzięła i zapomniał że ma mamę. Ja z Antkiem stałam na korytarzu. Więc podejrzewam, że jakoś da radę. A to fajnie masz z Oliwią, że taka wygadana.Da sobie radę w życiu.

Happy- co u was?

Elwirka- będie dobrze, mój to mami synek ale jakoś się bawił z dziećmi w przedszkolu.

Kroma Gabi dostaje na noc butelkę 150 ml, i po 3 h się budzi, je cyca i następne pobudki co 3 h. Tłumaczę to sobie, że szybko rośnie więc więcej potrzebuje. Wczoraj zasnęła przed 20 a Oliwia po 20 tej. Super, że Arek już odpieluchowany :-) No w przedszkolu tak jest, że dzieci sobie zabawki zabierają, wyrywają. Oliwia też potrafiła się rozpłakać na dobre jak jej ktoś coś zabrał, czasami do dziś tak ma. Przyzwyczai się :-) W przedszkolu tyle zabawek a dzieci zawsze chcą się bawić tym, czym się bawi w tej chwili inne dziecko. Ale Panie to mają na co dzień więc na pewno posiadają umiejętność radzenia sobie w takich sytuacjach :-)
Elwirka to super, że poprawa jest a z tym przedszkolem będzie dobrze, zobaczysz :-) Jak lubi dzieciaczki to i do pań i do nowego otoczenia się przekona :-) Trzymam za Was kciuki. Początki zawsze są trudne ale najważniejsze to się nie poddawać i pokazywać dziecku dobre strony tej sytuacji.
Dawidowe a gdzieś Ty zaginęła???
Emilia mam nadzieję że zaglądniesz do Nas i napiszesz co u Ciebie :-)

Jestem. Zainstalowana w nowym miejscu. Jeszcze jutro jedziemy po resztę rzeczy ;-).
Elwirka gratuluje ciąży, nowego związku, a współczuję śmierci ojczyma. Moja koleżanka straciła mamę tego samego dnia, co urodził drugą córkę, więc coś jest w tym "życie za życie"...
Kroma dobrze,ze już z siusiakiem Arka lepiej, bo to ważny narząd ;-). oby w przedszkolu się zadomowił
Kania życzę ci, żeby Gabi wzięła przykład z kromowego Antka i spała dłużej
she... i jak z przyjaciółką?

Ja nie wiem,kiedy Franek będzie w przedszkolu. Może za miesiąc, może za dwa... Czekamy też na szkołę Kuby, bo tworzą "specjalną"klasę ;-).
Ale najważniejsze, że jesteśmy wszyscy razem

Aaaa, dwa dni temu po raz pierwszy w życiu obcięliśmy Frankowi włosy(nie liczę podcinania grzywki). W końcu wygląda jak chłopak ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry