reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Kania, ja właśnie miałam cc po naturalnym, ale ja wiem czy długo do siebie dochodziłam? chyba szybko się wylizałam, jak to określiłaś;-)fakt faktem laska z którą byłam w pokoju miała planowane i o wiele sprawniej się poruszała, jakby w ogóle cięta nie była, więc może coś w tym jednak jest:nerd:ogólnie mnie bolało tylko jak się "zastałam" i trzeba było mięśnie od nowa spiąć żeby wstać. wtedy pomalutku, sposobem, dwa kroki i było w porzo:tak:a blizny niczym nie smarowałam. niby planowałam ten contratubex czy jak mu tam kupić, ale jakoś pachnieć cebulą to nie dla mnie:rofl2:poza tym ten "uśmieszek" to taki mój medal więc wcale mi nie zależało na pozbyciu się go:-)
aha, kroma, miałam się już dawno pytać, bo moja kumpela która miała 2 cesarki ma skórę wokół cięcia zupełnie "znieczuloną", ty też??? bo ja tam czuję trochę "jak przez mgłę":-Da i dobrze że prędzej urodzisz, Raczka będziesz miała na 100% a Raczki są zajefajne:rofl2::-Dproponuję 5 lipca:-D:-D:-D
Baśka, masakra mieć cięcia podłużne:baffled:a kiedyś przecież tylko tak cięli...
Agusinka, a próbowałaś z Knorra bodajże te fixy Domowe frytki i Wiejskie ziemniaczki? do robienia w piekarniku - rewelka w smaku:tak:

a ja miałam fajną przygodę dzisiaj: zamówiłam coś z allegro no i patrzę jets przesyłka (jak mnie nie ma to listonoszka wie gdzie ukryć i nie musieć awiza zaostawiać;-)) no to ja happy, ale jakaś taka mała paczka:baffled:oczywiscie pierwsze co to ja za nóż i haratam ją a w środku ... ładowarka której absolutnie nie zamawiałam:crazy::szok:dawaj tel dzwonie do babki, nie dodzwoniłam się a że miałam mieć już korki poprosiłam M żeby zadzwonił. no i się okazało że podany nr tel wcale do tej kobity nie należy:angry:no to ja już teorie spiskowe zaczęłam snuć na zmianę z zastanawianiem się czy po prostu nie pomyliła przesyłek. dopiero mój mega opanowany i logiczny małż odkrył, że po prostu ta kartka z nadawcą i adresatem przykleiła się do tej paczki widocznie przez przypadek a pod nią prawidłowy adresat . no i teraz zastanawiam się czy jest szansa że jakoś odzyskam swoją paczkę kurka wodna... bo skoro kartki nad/adr wypadły to zonk... jutro małż wyruszy na pocztę wyjaśniać

reklama
Ida to faktycznie niezły czad z tą ładowarką... trzymam kciuki by udało się odzyskać zamówioną rzecz.
Kroma tutaj lekarze zawsze wcześniej planują cc, by uniknąć właśnie akcji porodowej.
Basia to dobrze że biegunka Wam już przeszła a teksty Kamila rozwaliły mnie :-D
Dziulka zrobiłyście porządek?

To fakt kiedyś cieli wzdłuż brzucha i jakoś się nikt tym nie przejmował a teraz nisko tną, więc ta blizna nie jest widoczna aż tak bardzo. Z drugiej strony to zabieg chirurgiczny więc gdzie by nie cieli i tak boleć będzie. Mam nadzieję że fizycznie szybko się pozbieram po takim zabiegu. No chyba że Gabrynia zdecyduje inaczej i zechce zobaczyć świat wcześniej ińszą drogą. Właśnie nadchodzi pora skurczów...pora zmienić pozycję i iść spać.

Ostatnia edycja:
A to prawda że po cesarce nie powinno się zmieniac wagi przez kilka miesięcy ? żeby coś tam się na szwy skore i te wszystkie warstwy cięte nie wpłynęło nieprawidlowo??

witam sie wieczornie. w sumei dzisiaj nie ma co pisac. dzien zarypki i nic wiecej poza t ym ze cos mnie bierze i futruje sie lekami. jutro na rano... normalnie padne...

A to prawda że po cesarce nie powinno się zmieniac wagi przez kilka miesięcy ? żeby coś tam się na szwy skore i te wszystkie warstwy cięte nie wpłynęło nieprawidlowo??

nie nic takiego nei slyszalam. natomaist przez 2-3 miesiace trzeba unikac sportow i noszenia bardzo ciezkich rzeczy.

Tak ogólnie moje dziecko załapałoo co chodzi tylko 2 dni chodziła bez pieluchy i zasiusiowywała majty. dzis już wołała tylko rano zanim ją rozpakowałam to troche popuściła . ale to i tak nie to co Juli mi się udało ona miała niecałe 2 lata i jej jeden dzien wystarczył nie jestem z siebie zbytnio zadowolona że Amelka tak długo z pieluchą łaziła ale dobre i to :tak:

Witam.
Kurde u Nas masakra jakaś niby biegunka minęła ale Kamil od wczoraj ma temperaturę 38:baffled: w nocy miał 38.9 i dałam mu syropek i teraz już jest ok jak na razie.Dzwoniłam do pediatry ale nie przyjmuje dziś więc czekam jak dalej będzie miał wysoką temperaturę to się przejdę na dyżur na pogotowie:confused2::-(
Teraz leżymy sobie w łóżku i odpoczywamy bo nocy nie przespanej i po porannej wizycie teściów i znajomej:confused:
Gołąbki leniwe zrobione więc pozostaje poleniuchować:sorry2:

Agusinka ja też słyszałam jak Dziulka że nie należy ciężko dzwigać itp ale o tej wadze to nic nie słyszałam.
Kania jak się trzymasz?Rodzisz?;-)

A ja nadal bez @:dry:

reklama
Do góry