reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
doris, ty chcesz się zmieścić w ciuszki sprzed ciąży, a takie szczypiory jak ja (jak to moja mama wspierająco zawsze ujmowała "ani dupy ani brzucha") chciałyby, żeby figurka troszeczkę bardziej kobieca się zrobiła (chociaż brzuszek chciałabym sprzed ciąży:tak:)! a poza tym ty tu nie marudź ile przytyłaś, bo widziałam zdjęcia w galerii!!! jak ktoś tak przeżywa to, wiesz, można się spodziewać, że "słusznych rozmiarów" jest, a ty jesteś lachon, ściemniaro:-D
pszczylaszka, lalki matrioszki, dobre:-D
oj, moni, bo ty moje takie "alter ego" na tym forum jesteś:-) ale to oddalanie się naprawdę mnie przeraża nie na żarty... bo jak dzidzia się pojawi to różnie z tym zbliżeniem się może być... jak dla mnie to właśnie ciąża jest takim czasem, kiedy dwie osoby stają się sobie coraz bliższe, a tu shit:cool: gadać gadamy normalnie, ale czasem mam taką ochotę się rozryczeć jak pyta o co mi chodzi, co się stało, czemu nie mam humoru.... TRZYMAM KCIUKASY ZA SESJĘ:tak:

paolcia, witaj! zgaduję, że termin masz około 9-10 października???

kahaa, ty mnie nie przerażaj!!! o te sierpniówki mi chodzi:szok: ja mam cały czas schizę, że przecież lipiec to będzie siódmy miesiąc naszych maluchów, a niektórym bardzo się spieszy...:baffled:

fasolkaania, a nie rozważasz opcji "nielegalnego" usg??? w sensie u jakiegoś prywaciarza?:confused:

EHHH, od jutra za tydzień krzywa cukrowa plus USG... tak się zastanawiam, bo to pierwsze NFZowe USG, czy małż będzie mógł wejść...i czy potwierdzi się dziewuszka, czy może coś przez miesiąc urosło:nerd:

Ida Sierpniowa tak ja mam termin na 9 października :) a mój M urodził się 14 więc będzie miał prezent urodzinkowy :-D
Czy Was też dziewczyny wieczorami tak zgaga męczy? bo mnie już praktycznie codziennie! Może któraś wypróbowała migdały na zgage? bo słyszałam że pomagają!

heh, ja na 8.10:))) a skąd jesteś, jeśli mogę spytać?wlkp jest spora:D
migdały mi pomagały jak najbardziej, ale na mdłości;) co szkodzi spróbować? zawsze możesz poratować się "rennie"!

Paolcia ja Ci nie pomogę bo sama walczyłam ze zgagą na początku ciąży ale samo przeszło.

Ida :*:* Jakoś się musi ułożyć :) Najważniejsze są szkraby w brzuszkach.

moni,kochana, i właśnie o to chodzi!!! szkraby już w brzuszkach tak bardzo ważne są!!! a co dopiero jak je urodzimy???!!! boję się trochę, że możemy się zgubić "po drodze" a potem nie będzie czasu zbyt wiele "na odnajdywanie się"... nie myślę o tym non stop, bo wiele innych rzeczy na głowie, ale właśnie jak jakieś całusy wchodzą w grę - to wtedy to czuję najdotkliwiej... normalnie, jakbym całowała sąsiada:p:p:p gdzie to ciepełko, ta bliskość??? ehhhh.....................................................

No ja muszę Wam powiedzieć, że my z mężem jakoś tak z dziubków sobie jemy. On wszystko za mnie w domu robi, przywozi mi wodę ze źródełka, mimo że pracuje 12h dziennie i jeszcze studiuje w weekendy. Tomek w ogóle jest zachwycony moim wyglądem i codziennie pochłania mnie wzrokiem. Przyznał mi się, że się zawsze bał, że w ciąży zacznę przypominać jego mamę (140kg), a tu niespodzianka - jestem śliczna i wcale nie gruba. I zawsze, zawsze mi powtarza, że jestem piękna. Że rozgląda się po kobietach, ale piękniejszej nie widział. No powiedzcie, czy nie miło jest słuchać takich słodkich słów z ust własnego mężusia?

monimoni
, rękoma i nogami trzymam kciuki za jutrzejszy zdany egzamin.

Ostatnia edycja:
Ida Sierpniowa jestem z Gniezna ;-) jutro sobie kupie te migdałki i zobacze, a jak nie to zostało mi się pogodzić z rennie, choć odłożyłam je po 3 miesiącu! Żegnam się ide lulać :-)

Hej

Trzymam dzis kciuki za udane wizyty Efa , Ulisia , jeszcze ktoś? i zdanych egzaminów - moni!

Ida dzięki , ale 13 kg na plusie jakoś mnie oniesmielilo, bo Wy wlasnie tak ładnie po 5-7 kg przytylyscie , a ja ... bach... mam jednak nadzieję ,że uda mi sie to zrzucic. Ja jestem zawzięta strasznie i zawsze duzo cwiczylam ,wiec mysle ze tragedii nie bedzie.

Paolcia ja juz pisalam kiedys ,ze mnie na zgagepomaga bawarka (herbatka z mlekiem) - wypita przed snem :-) a migdaly są ok , ale trzeba ich zjesc strasznie duzo i pomagają na jakies pol godziny (tak ja zaobserwowalam) , ale jak faktycznie bardzo Cię meczy to renie mozesz wziąśc - nie szkodzi nam ciężarówkom :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie dziewczyny.
ja też mam dzisiaj usg, też pierwszy raz na NFZ, zobaczymy jak to będzie ;)
trzymam kciuki za wizyty.

Do góry