reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziulka jak ja przyjadę na swieta do mojej siostry (tak do FR:tak:) i jak Ty bedziesz tam jeszcze pracowac i jak ja się wybiorę po tę szyneczke która kiedys polecalas i jak ja Cie jeszcze zobacze w tej samej pracy to :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,nie ale tak serio szkoda nerwow Dziulencjo nasza na to, czym predzej i czym wiecej rozgladaj sie za czym innym a na pewno cos sie znajdzie:tak:

reklama
Makuc- ale się uśmiałam, normalnie mnie rozbawiłaś, a już wieczorem nie do śmiechu mi było. Z tą dziadówką, to moja córka już dawno wykąpana i śpi, a mi chodziło o inną dziadówę. A na córkę mówię Osama :)

Dziulka a nie ma u Was czegoś takiego, że nie mogą bez Twojej zgody dawać Ci nadgodzin skoro masz takie małe dziecko? Ja wracam niedługo do pracy i wypisuje jakiś tam papierek i do 3 czy 4 roku dziecka nie będę na żadne nadgodziny chodziła! A u nas w pracy ich sporo!

No tak zapomnialam,nie tak jak u nas z poznania do zakopanego 8h albo do krakowa przez warszawe:wściekła/y:ach jak ja Wam takich rzeczy zazdroszcze ale jest nadzieja jesli dobrze pamietam trwa budowa drugiej linii metra w stolicy :-D

Ostatnia edycja:
reklama
tu znalazłam takie coś

Pracownica, matka, która opiekuje się dzieckiem w wieku do lat 4, może pracować w nadgodzinach, ale tylko w określonych przypadkach. Zasadą jest, że pracownica opiekująca się takim małym dzieckiem nie może pracować po godzinach. Jednak w odróżnieniu od pracownic w ciąży, zakaz ten jest zakazem względnym. Oznacza to, że może zostać zniesiony przez zgodę matki na pracę w nadgodzinach.

Do góry