reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
dziulka myślę, że powinnaś przystopować z tym karmieniem na siłę małej. Mam wrażenie, że przelewasz na małą trochę swoją frustrację. Ona kochanie nie musi wpitolić całęgo słoika 190 warzyw i owoców. To i tak sporo jak na taki mały brzuszek. Sama mówiłaś, że lekarz kazał wam po parę łyżek nowości, a ona i tak dużo je, poza tym do chudziaszków nie należy więc nie ubędzie jej, jak postrajkuje. Mój np je max pół słoika obiadku i czasem zje całę owoce jak ma humor, albo i pół, a wczoraj wogóle nie chciał tknąć obiadku. Jak mała nie chce, to zupełnie olej temat i za trochę spróbuj znowu, Ale nie denerwuj się bo ona to czuje, nie powinno jeść się w nerwach, fakt, że dziecko powinno posiłek kojarzyćz przyjemnością, a nei presją. Co to za przyjemność jeść obiadek jak mama stoi nad nami z batem;-) wyluzuj trochę, kochana Dziulencjo. Będzie dobrze. to nie koniec świata:)
p.s. na Wojtka działa, jak ja mu podjadam, wtedy sam otweira pasczę jakby mówił, ej matka to moje!!

Dzień dobry :-)

Dziulka dobrze radzi Strip jak córcia nie chce to jej nie dawaj na siłę.
Moja wczoraj też nie chciała jeść obiadku, zjadła 2 łyżeczki i stop więc dałam się jej napić i za chwilę zjadła kolejne dwie. Te obiadki są trochę zapychające, więc trzeba dać im popchnąć, może podawaj jej coś do picia w między czasie i problem się rozwiąże.
Mamaagusi wszystkiego naj naj najlepszego :-))))
Efa, Natolin jak dziś nastroje?
Happybeti, Strip jak nocka?

A ja muszę się pochwalić - Oliwka przespała całą nockę bez karmienia tylko cicho sza, żeby nie usłyszała, chyba ze to taki żart na Prima Aprilis, a jutro od nowa Polska Ludowa heh. Dostała o 18 butlę (170 ml) zjadła i kolejną po kąpieli ok 20.30 (200 ml) i śpi do teraz. Fakt budziła się w nocy tzn nad ranem, ale bez naszej interwencji zasnęła ponownie i śpi do teraz, choć słyszę jak się wybudza powoli :-)
Dziś pogoda pod psemmmmm pada...., mam nadzieję ze tylko z rana a później się wypogodzi :-) Ja już po kawie i śniadanku czekam aż moje Słoneczko się obudzi na jedzonko.
Wczoraj zaliczyłam po raz drugi aerobik i czuję się jak młody Bóg :-)

Ostatnia edycja:
Happybeti - to całkiem nieźle :-)
Moja się wybudzała ale śpi dalej, Ona sobie z mamy jakieś jaja dziś robi heh !!!

Oooo budzi się moje Słoneczko, więc znikam narazie :-)
Natolin spróbuj rzeczywiście tak jak Ala radzi owoców.
Wiem, że to kwestia alergii ale przecież na wszystko nie musi być uczulony, a jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.

Ostatnia edycja:
U nas od północy do 5 bez pobudek:)

zazdraszczam straszliwie :tak: ja dziś chciałam zbojkotować nocną "akcje smoczek" zakwiliła ok 3 ja nic, no i zaczęła sie rozkręcać i wybudzać, więc ja dalej twardo leże z myślą "jak sobie popłacze to sie uspokoi i znowu zaśnie" no i zaczęła sie uspokajać..Kciukiem! kciukas do dziuba i zaciaganie, nosz chulera wiedziałam że coś wymyśli! to już wolałam wstać i dać jej tego smoka buuu....cwaniara mała..

mamaagusi
wszystkiego naj, naj, naj :-D !

Nat a co pediatra na to że Piotruś je tylko mleczko? kurcze żeby mu czegoś nie brakowało np. żelaza, witamin itp no i "treningu" trawiennego.. żeby to sie później na nim nie odbiło :-( jak nie marchewka to spróbuj ziemniaka, czy dynie, albo chociaż owocki...

kania
gratuluje samozaparcia :-)

Mamaagusi sto lat :)))) spełaniania marzeń oraz wszystkiego najjjjjjjjjjj
Efa gratki dla Olusia i dla Ciebie :) dziś Magicnza 6 się u Was pojawiła :) heh
Dziulka ja tez bym nie wpychała obiadków. Moja wczoraj zjadła kilka łyżek zupki i jej odpuscilam.....jest cieplej, do tego ząbki mogą się wyrzynac i dzieci nie maja apatytu, a ja nie mam zamiaru się denerwować i do tego jej stresować

A tak to pogoda do d..... szaro buro jedynie ten mój Bobas humor poprawia

Efuś gratulacje dla Olusia :-D

u nas pogoda taka sama..a ja sobie specjalnie wózek w samochodzie zostawiłam bo małż pojechał dzis z kolegą..i d.. bedzie z tego bo mam za oknem mleko aż sie nie chce nosa wyściubiać :-( ...buuuu..

reklama
Mamaagusi wszystkiego najlepszego!!
Efa gratki z okazji szósteczki.
Sariska dzisiaj mój głosik był pierwszy :-) Oczywiście nadal głosujemy na Zuzika.

U nas też pogoda do d***. Szaro buro. Nic się nie chce.

Do góry