reklama
stripMYmind
Fanka BB :)
dziulka myślę, że powinnaś przystopować z tym karmieniem na siłę małej. Mam wrażenie, że przelewasz na małą trochę swoją frustrację. Ona kochanie nie musi wpitolić całęgo słoika 190 warzyw i owoców. To i tak sporo jak na taki mały brzuszek. Sama mówiłaś, że lekarz kazał wam po parę łyżek nowości, a ona i tak dużo je, poza tym do chudziaszków nie należy więc nie ubędzie jej, jak postrajkuje. Mój np je max pół słoika obiadku i czasem zje całę owoce jak ma humor, albo i pół, a wczoraj wogóle nie chciał tknąć obiadku. Jak mała nie chce, to zupełnie olej temat i za trochę spróbuj znowu, Ale nie denerwuj się bo ona to czuje, nie powinno jeść się w nerwach, fakt, że dziecko powinno posiłek kojarzyćz przyjemnością, a nei presją. Co to za przyjemność jeść obiadek jak mama stoi nad nami z batem;-) wyluzuj trochę, kochana Dziulencjo. Będzie dobrze. to nie koniec świata
p.s. na Wojtka działa, jak ja mu podjadam, wtedy sam otweira pasczę jakby mówił, ej matka to moje!!
p.s. na Wojtka działa, jak ja mu podjadam, wtedy sam otweira pasczę jakby mówił, ej matka to moje!!
Kania78
...
Dzień dobry :-)
Dziulka dobrze radzi Strip jak córcia nie chce to jej nie dawaj na siłę.
Moja wczoraj też nie chciała jeść obiadku, zjadła 2 łyżeczki i stop więc dałam się jej napić i za chwilę zjadła kolejne dwie. Te obiadki są trochę zapychające, więc trzeba dać im popchnąć, może podawaj jej coś do picia w między czasie i problem się rozwiąże.
Mamaagusi wszystkiego naj naj najlepszego :-))))
Efa, Natolin jak dziś nastroje?
Happybeti, Strip jak nocka?
A ja muszę się pochwalić - Oliwka przespała całą nockę bez karmienia tylko cicho sza, żeby nie usłyszała, chyba ze to taki żart na Prima Aprilis, a jutro od nowa Polska Ludowa heh. Dostała o 18 butlę (170 ml) zjadła i kolejną po kąpieli ok 20.30 (200 ml) i śpi do teraz. Fakt budziła się w nocy tzn nad ranem, ale bez naszej interwencji zasnęła ponownie i śpi do teraz, choć słyszę jak się wybudza powoli :-)
Dziś pogoda pod psemmmmm pada...., mam nadzieję ze tylko z rana a później się wypogodzi :-) Ja już po kawie i śniadanku czekam aż moje Słoneczko się obudzi na jedzonko.
Wczoraj zaliczyłam po raz drugi aerobik i czuję się jak młody Bóg :-)
Dziulka dobrze radzi Strip jak córcia nie chce to jej nie dawaj na siłę.
Moja wczoraj też nie chciała jeść obiadku, zjadła 2 łyżeczki i stop więc dałam się jej napić i za chwilę zjadła kolejne dwie. Te obiadki są trochę zapychające, więc trzeba dać im popchnąć, może podawaj jej coś do picia w między czasie i problem się rozwiąże.
Mamaagusi wszystkiego naj naj najlepszego :-))))
Efa, Natolin jak dziś nastroje?
Happybeti, Strip jak nocka?
A ja muszę się pochwalić - Oliwka przespała całą nockę bez karmienia tylko cicho sza, żeby nie usłyszała, chyba ze to taki żart na Prima Aprilis, a jutro od nowa Polska Ludowa heh. Dostała o 18 butlę (170 ml) zjadła i kolejną po kąpieli ok 20.30 (200 ml) i śpi do teraz. Fakt budziła się w nocy tzn nad ranem, ale bez naszej interwencji zasnęła ponownie i śpi do teraz, choć słyszę jak się wybudza powoli :-)
Dziś pogoda pod psemmmmm pada...., mam nadzieję ze tylko z rana a później się wypogodzi :-) Ja już po kawie i śniadanku czekam aż moje Słoneczko się obudzi na jedzonko.
Wczoraj zaliczyłam po raz drugi aerobik i czuję się jak młody Bóg :-)
Ostatnia edycja:
Kania78
...
Happybeti - to całkiem nieźle :-)
Moja się wybudzała ale śpi dalej, Ona sobie z mamy jakieś jaja dziś robi heh !!!
Oooo budzi się moje Słoneczko, więc znikam narazie :-)
Natolin spróbuj rzeczywiście tak jak Ala radzi owoców.
Wiem, że to kwestia alergii ale przecież na wszystko nie musi być uczulony, a jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
Moja się wybudzała ale śpi dalej, Ona sobie z mamy jakieś jaja dziś robi heh !!!
Oooo budzi się moje Słoneczko, więc znikam narazie :-)
Natolin spróbuj rzeczywiście tak jak Ala radzi owoców.
Wiem, że to kwestia alergii ale przecież na wszystko nie musi być uczulony, a jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
Ostatnia edycja:
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
U nas od północy do 5 bez pobudek
zazdraszczam straszliwie ja dziś chciałam zbojkotować nocną "akcje smoczek" zakwiliła ok 3 ja nic, no i zaczęła sie rozkręcać i wybudzać, więc ja dalej twardo leże z myślą "jak sobie popłacze to sie uspokoi i znowu zaśnie" no i zaczęła sie uspokajać..Kciukiem! kciukas do dziuba i zaciaganie, nosz chulera wiedziałam że coś wymyśli! to już wolałam wstać i dać jej tego smoka buuu....cwaniara mała..
mamaagusi wszystkiego naj, naj, naj !
Nat a co pediatra na to że Piotruś je tylko mleczko? kurcze żeby mu czegoś nie brakowało np. żelaza, witamin itp no i "treningu" trawiennego.. żeby to sie później na nim nie odbiło :-( jak nie marchewka to spróbuj ziemniaka, czy dynie, albo chociaż owocki...
kania gratuluje samozaparcia :-)
Mamaagusi sto lat ))) spełaniania marzeń oraz wszystkiego najjjjjjjjjjj
Efa gratki dla Olusia i dla Ciebie dziś Magicnza 6 się u Was pojawiła heh
Dziulka ja tez bym nie wpychała obiadków. Moja wczoraj zjadła kilka łyżek zupki i jej odpuscilam.....jest cieplej, do tego ząbki mogą się wyrzynac i dzieci nie maja apatytu, a ja nie mam zamiaru się denerwować i do tego jej stresować
A tak to pogoda do d..... szaro buro jedynie ten mój Bobas humor poprawia
Efa gratki dla Olusia i dla Ciebie dziś Magicnza 6 się u Was pojawiła heh
Dziulka ja tez bym nie wpychała obiadków. Moja wczoraj zjadła kilka łyżek zupki i jej odpuscilam.....jest cieplej, do tego ząbki mogą się wyrzynac i dzieci nie maja apatytu, a ja nie mam zamiaru się denerwować i do tego jej stresować
A tak to pogoda do d..... szaro buro jedynie ten mój Bobas humor poprawia
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Efuś gratulacje dla Olusia
u nas pogoda taka sama..a ja sobie specjalnie wózek w samochodzie zostawiłam bo małż pojechał dzis z kolegą..i d.. bedzie z tego bo mam za oknem mleko aż sie nie chce nosa wyściubiać :-( ...buuuu..
u nas pogoda taka sama..a ja sobie specjalnie wózek w samochodzie zostawiłam bo małż pojechał dzis z kolegą..i d.. bedzie z tego bo mam za oknem mleko aż sie nie chce nosa wyściubiać :-( ...buuuu..
reklama