reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

witajcie a ja juz od 7 na nogach bo podreptałąm z małą zrobic badania moczu (poszłam odpłatnie bo pod blokiem a dla 9 zł nie bede leciała przez poł warszawy z wózkiem). Potem poleciałam do biedronki, rossmana, carrefura, Smyka i na poczte. W efekcie jedzonko dla mnie i małej kupione tak aby nie latac po sklepach od weekendu bo dopiero sie zacznie. Prezenty kupione a mała dostała skarpetki z grzechotkami, dwie butelki jedna Lovi bo były 2 smoczki gratis w tym jeden do kaszki i białe rajstopki do swoich nowych czerwonych lakierków ;-).
O 8 sklepy juz full
a co do gotowania i pieczenia to ja mam po tacie. Mama gotuje zwykłe proste polskie potrawy a tata w weekendy swieta i jakie okazyjne. Same wymysne potrawy no i piecze wszystko. Mnie dac przytulna kuchnie may kolorowy teewizor aby cos grało dostarczas skłądniki i moge nie wychodzic. Beda torty ciastka ciasteczka, pizze lazanie racuchy, i wszystkie wymyslne potrawy. ech.
Teraz na swieta pieke czekoldowe ciasto.

reklama
jak jeszcze byłyśmy w ciąży to pisałam Wam o pieluchach wielorazowych nowej generacji - że spróbujemy i jak się uda to będziemy używać zamiast pampersów.

I udało się :-) jest fajnie :-) od urodzenia Marcela zużyliśmy tylko 3 małe paczki jednorazówek, teraz już przechodzimy praktycznie wyłącznie na wielo. Nie odparza się po nich pupa (krem na odparzenia ledwie co otwarty i użyty kilka razy), są zdrowsze, starczają na cały okres pieluchowania (te co kupiłam 2 miesiące temu nadal są jak nowe) więc w przeliczeniu (pomimo prądu i wody) wychodzą taniej, nie zaśmiecają środowiska.

Najbardziej bałam się prania. Ale wcale nie jest uciążliwe :-) Pralka - 40 albo 60 stopni, suszenie i na pupę :-)

Także ja polecam.

najtańsze są Naughty Baby, są nawet na Allegro - średnia cena to 29 za 1 szt (z dwoma wkładkami, bo z jedną to i taniej, ale to może nie starczyć np. na noc)

mam też inne pieluszki, oczywiście są takie i po 70 :-)

można też dostać mało używane na bazarku, jakby ktoś chciał wiedzieć gdzie to napiszę.

sklepy pieluszkowe to:

pieluszkarnia.pl
krainapieluszek.pl
ekomaluch.pl
ekobaby.pl
nosidla.com
mamazen.pl
kangurkowo.pl

i allegro oczywiście

ja na początek kupilam 5 Naughty Baby właśnie żeby wypróbować. teraz mam też inne.
wstawię potem fotki mojego stosiku pieluszkowego jeśli chcecie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja tylko na chwilke, bo padam na cyc, malemu cos sie poprzestawialo, skok chyba a mama w szok, ledwo tomna jestem, a do tego wymiotowal bardzo od rana, chyba, z przezarcia, bo je za dwoch, ide was podczytac troszke i spac, bo maly spi to moze i ja powinnam wkoncu!!!

Do góry