reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

ja dziś mam tragiczny dzień, jedna informacja wyprowadziła mnie z równowagi, zdenerwowałam się okropnie:-( nie wiem co się dzisiaj dzieje. najchetniej bym się już położyła i przespała ten nienajlepszy humor:-(
Heeeej nie wolno nam się denerwować :) Nic nie jest teraz ważniejsze od zdrówka naszych małych fasolek! Głowa do góry, wszystko się na pewno ułoży!

Buźka

reklama
Witam,
piszę tak sobie bo smutno mi :(
W niedziele rano zrobilam test ciazowy i jak byk 2 kreski, moj ukochany przyjechal do mnie na nocke i powiedzial zebym dla pewnosci jeszcze drugi zrobila no i o 23 w nd robilam drugi i znów jak byk dwie kreski i ta przy T byla baaardzo intenstwna, ciemniejsza od tej C :-) ucieszylismy sie oboje bardzo i w poniedzialek poszlam do lekarza który po zbadaniu powiedzial: potwierdzam wczesną ciazę, proszę wykonac usg za 10-12 dni i badanie krwi (dal skierowania i wyszlam):-D ale to byl pierwszy lepszy gin zeby potwierdzil ciaze bo mojej gin nie było akurat w pon w pracy, dzis jest sroda i poszlam do tej swojej, jej asystentka juz mi zaklada karte ciaży, informuje ze to 6 tydz, dokłada mi jeszcze jakies badania i prosi o rozebranie do badania... bada i bada i mowi zeby jej asystentka nic nie wypelniala, ja sie poszlam ubrac a gin mi mowi ze moja macica jest za mala i prawdopodobnie wg niej nie jestem wcale w ciazy :-( dala mi skierowanie na krew zeby badanie krwi potwierdzilo czy jestem w ciazy czy nie i usg... poszlam od razu na krew a jutro ide na usg... bardzo mi smutno bo wszyscy sie ciszylismy ze jestem w ciazy...:-( dodam ze planowalismy zajscie na maj zeby sie urodzilo w lutym w moje i ukochanego urodzinki ale okres mi sie spoznial 3 tyg, zrobilam testy dwa i wyszly pozytywnie... prosze powiedzcie czy któraś z Was tak miala bo niewiem co myslec, czy pogodzic sie z tym ze prawdopodobnie nie jestem w ciazy czy nie? bardzo nam smutno tym bardziej ze dzis moj kotek ma urodzinki i to byl prazent dla niego... :-(
teraz niewiem o czym myslec bo bylam pewna ze jeste w ciazy bo mialam zachcianki, zmienil mi sie juz smak na rózne potrawy i mialam wzdety brzuch, czasem mnie zemdlilo ale lekko i zaraz przechodzilo... a teraz sie dowiaduje ze nic z tego... :-(

Witam serdecznie!

Znam już Was dość dobrze, bo przez ostatnie 3 tygodnie parałam się niechlubnym podczytywaniem:) Dzisiaj mogę oficjalnie dołączyć - widziałam pięknie bijące serduszko i jesteśmy szczęśliwi i pełni nadziei na kolejną bezproblemową ciążę.

Mam na imię Sylwia i jak widzicie na suwaczku 1,5-roczną córeczkę. Będę tu często zaglądać:)

ulisia - możesz mnie dorzucić na listę z terminem 10.10;-):-)

cześć Sylwia! pozdrawiam Zielona ;-) miło Cie powitac :-)
Kasia! wiem, że łatwo mówić-pisać, ale może poczekaj na wyniki z krwi. Może się okazać, że lekarka się pomyliła. Przecież nie raz się tak dzieje, że lekarze się mylą. Na szczęście nie masz odległego terminu-wiec musisz się uzbroić w troszkę cierpliwości w oczekiwanie na wyniki i usg. Trzymam za Ciebie kciuki, daj znać jak tam wyszły badania, będę czekać na informację.
Głowa do góry, nie smutaj się uśmiech prosze na buzi ;-)
pozdrawiam i trzymam

Witamy achaśka i madziolka! Dużo zdrowia na nadchodzące miesiące ;)

Kasia_88 tak jak pisze mlodam - najlepiej poczekać. Ja zrobiłam 2 testy, byłam u lekarza ale nie badał mnie tylko dostałam skierowania na badania. Może to wcześnie jeszcze i macica się nie zdążyła powiększyć? Cierpliwości i wiary!

SylwiaZG pochwała za dołączenie i apel do wszystkich podczytujących o ujawnienie się tak jak i Sylwia!!! Gratuluję! A ten termin to ma już kilka Mamusiek ;-)

Kindzia nie brak prądu - zima u nas była potężna, trzeba się było dogrzewać :-)

Dziękuje Wam dziewczynki za wsparcie :) od razu sie usmiecham i czekam z niecierpliwościa na wyniki, jutro ok 10 mam usg i mam nadzieje ze po usg bede juz wszystko wiedziala, a wieczorkiem ok 19 dostane wyniki krwi jeszcze, mam nadzieje ze jendnak sie okaze ze bede październikową mamusią :)
Pozdrawiam i buziaczkuje ;):-D

Nie chcę wyjść na największego straszka na forum, ale dziś z kolei zmierzyłam temperaturę i drastycznie mi spadła - 36,93. Wcześniej było 37,09, 37,11, najwyżej - 37,19 (wczoraj). Czy sądzicie, że takie nagłe spadki mogą mieć miejsce, czy dzieje się coś nie tak?
Moja gin przełożyła mi wizytę, miałam iść dziś :-( Lecę dziś gdziekolwiek, najlepiej gdzieś, gdzie mają od razu USG, bo mnie przeraził ten spadek.

&Ewcia, w ogóle nie przejmuj się tym, że Ci trochę tempka spadła. Ja miewam nieraz kilka kresek ponad 37, ale często też mam 36,9.

Kasia_88, jeżeli test pokazał dwie kreseczki, to samo to już świadczy o ciąży. Na bank. Jeżeli nie chcesz czekać na wyniki badań, to pędź do apteki i kup kolejny test - zrób go od razu po powrocie do domu. Jeżeli wyjdą 2 kreski, to na 100% jesteś w ciąży. A macica nie musi się od razu powiększać do nie wiadomo jakich rozmiarów. Są kobiety, które po prostu mają małe macice.

Ostatnia edycja:
reklama
Efa - masz termin 2 dni przede mną :) A swoją drogą ja też dziś zmierzyłam temperaturę i było 36,9, dobrze się czuję, nawet mnie mdłości nie męczyły.
Gdyby nie brzuszek i bolące piersi to bym się zaczęła zastanawiać czy aby na pewno jestem w ciąży :D

Pozdrawiam i Witam SylwiaZG
:*

Do góry