reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

Dziewczyny, ale naprawdę jeden test wystarczy żeby zrobić jak jest pozytywny. Nie katujcie się. Test nie jest wyznacznikiem czy beta rośnie. I dokładnie też chodzi o światło, jak aparat zrobi zdjevie. Na spokojnie. Życzę spokojnych ciąż!

reklama
W pierwszej ciąży tak zrobilam to nie bylo jeszcze serduszka i tak musiałam przyjść za 2 tygodnie [emoji6] więc teraz grzecznie poczekam [emoji85]
Każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety. Nie ma dwuch takich sam ciąż. Nie ma co porównywać jednej ciąży do drugiej.

Jeśli chcesz czekać to czekaj ale naprawdę nie katuj się testami ciążowymi bo one ci tylko powiedzą że w ciąży jesteś nic poza tym.

Każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety. Nie ma dwuch takich sam ciąż. Nie ma co porównywać jednej ciąży do drugiej.

Jeśli chcesz czekać to czekaj ale naprawdę nie katuj się testami ciążowymi bo one ci tylko powiedzą że w ciąży jesteś nic poza tym.
Ok dziekuje.
Jestem lepszej myśli niz ostatnio. Dzisiaj brzuch nie boli.
Piersi caly czas tak samo.
Będzie dobrze [emoji6]

Ok dziekuje.
Jestem lepszej myśli niz ostatnio. Dzisiaj brzuch nie boli.
Piersi caly czas tak samo.
Będzie dobrze [emoji6]
Nie ma innej opcji musi być dobrze[emoji4] bólem brzucha się nie przejmuj wszystko się rozciąga fasolka sobie buduję dom na 9 miesięcy i musi mieć miejsce. Póki nie ma skurczy plamien /krwawień to spokojnie.

Piersi to norma wina wysokiego progesteronu.

Bardzo daleko idące wnioski bez żadnego potwierdzenia z ta ciąża biochemiczna [emoji4] i niepotrzebny stres i depresja dla dziewczyn, którym wyszły cienie, a jednak okres przyszedł. To tylko DOMOWE testy, nie badanie diagnostyczne. Mogą wychodzić fałszywie pozytywne tak samo jak fałszywie negatywne. Jak jest wątpliwość - zawsze można zrobić betę i będzie czarno na białym.
Fałszywie pozytywny wychodzi bardzo rzadko. U mnie beta 34 i tylko ten pokazał to dzień wcześniej. Jak ktoś się nie chce stresować to niech robi po terminie @. Wtedy szanse na grubą kreskę większe.

Ewentualnie po bladym pinku iść na bete i wszystko będzie jasne. Ja nie znajduje innego wyjaśnienia. A ciaza biochemiczna jest zupełnie naturalnym zjawiskiem i nie jest powodem do zmartwienia - chyba że to któraś z kolei ale to też jest jakieś info i dla nas i lekarza. Więc jak już robić wcześniej to potwierdzić beta z krwi - taka moja mini rada. Każdy robi jak uważa.

Ewentualnie po bladym pinku iść na bete i wszystko będzie jasne. Ja nie znajduje innego wyjaśnienia. A ciaza biochemiczna jest zupełnie naturalnym zjawiskiem i nie jest powodem do zmartwienia - chyba że to któraś z kolei ale to też jest jakieś info i dla nas i lekarza. Więc jak już robić wcześniej to potwierdzić beta z krwi - taka moja mini rada. Każdy robi jak uważa.
Myślę że te testy teraz tak robią byle jak więc również polecam na potwierdzenie ciąży zrobić betę i wszystko będzie czarno na białym.

reklama
Do góry