reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

Ja zrobiłam test wczoraj, tak o, z nudów przed pracą, ale niestety wyszła piękna biel😂 ja spodziewam się @14.10..
Trzymam kciuki, żeby się udało!
Stosujecie jakieś dodatkowe suplementy czy inne 'wspomagacze' ?
Ja też zrobiłam i też negatywny 😋 i obiecałam sobie że zrobię dopiero 15 czyli jak teoretycznie powinna przyjść małpa. Nooo ale z racji tego że złapało mnie przeziębienie więc w poniedziałek będę dzwonić do lekarza i brać l4 od pracy, więc znając życie pewnie wcześniej mnie podkusi żeby zrobić test a mam jeszcze jeden 😅 chociaż jak na ta chwilę objawów zero. Jedynie jedna pierś m ie pobolewa pod brodawka ale tak też mialam w poprzednim cyklu. Nie używamy żadnych wspomagaczy, to na 3cykl starań i generalnie podchodzimy na luzie do tego, tzn mój mąż bo ja tak nie koniecznie wiadomo 😆

reklama
Już oficjalnie potwierdzona ciąża bliźniacza są dwa ciałka żółte. Wszystko rozwija się prawidłowo termin mam 6.06.21r ale może się zmienić 21.10 kolejna wizyta bo z automatu ciąże bliźniacze zalicza się do ciąż patologi.
Grunt że to nie puste jaja a obydwa nowe życia.
Bo tego się bałam. Dostałam luteine aby nie doszło do zatrzymania ciąży profilaktycznie.

Załączniki

• 20201010_124734.jpg
    20201010_124734.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 122
Już oficjalnie potwierdzona ciąża bliźniacza są dwa ciałka żółte. Wszystko rozwija się prawidłowo termin mam 6.06.21r ale może się zmienić 21.10 kolejna wizyta bo z automatu ciąże bliźniacze zalicza się do ciąż patologi.
Bo tego się bałam. Dostałam luteine aby nie doszło do zatrzymania ciąży profilaktycznie.
Cudowna wiadomość ❤️gratulacje!! Powiedziałaś już swojemu/ masz już pomysł jak powiedziec? 😀

Cudowna wiadomość ❤gratulacje!! Powiedziałaś już swojemu/ masz już pomysł jak powiedziec? 😀
No co pudełko jak mówiłam kartka z cytatem

Dziecko to nie zbiór komórek – to zbiór naszych uczuć. Małgorzata Kalicińska „Miłość nad rozlewiskiem”

I krótki list że przeznaczenie daje nam dwa znaki i żeby się zastanowił co robi bo straci cud.
Bo to jest cud dwa jaja z jednego jajnika gdzie nie ma w mojej rodzinie bliźniąt.
Według pani doktor jestem procentem na milion

Ja też zrobiłam i też negatywny 😋 i obiecałam sobie że zrobię dopiero 15 czyli jak teoretycznie powinna przyjść małpa. Nooo ale z racji tego że złapało mnie przeziębienie więc w poniedziałek będę dzwonić do lekarza i brać l4 od pracy, więc znając życie pewnie wcześniej mnie podkusi żeby zrobić test a mam jeszcze jeden 😅 chociaż jak na ta chwilę objawów zero. Jedynie jedna pierś m ie pobolewa pod brodawka ale tak też mialam w poprzednim cyklu. Nie używamy żadnych wspomagaczy, to na 3cykl starań i generalnie podchodzimy na luzie do tego, tzn mój mąż bo ja tak nie koniecznie wiadomo 😆
Ja na szczęście nie mam w domu już testów, przyjeżdża do nas moja przyjaciółka od poniedziałku, bo też jest na l4 w ciąży to sobie trochę u nas posiedzi, do tego praca, to mam nadzieję, że szybko czas zleci i zajmę myśli😀 ja od lipca brałam jedynie kwas foliowy, a w tym miesiacu dodatkowo wit. B i olej z wiesiołka do momentu owulacji brałam, no i pije siemię lniane i kupiłam żel fertilsafe

Cuuudownie!!

No co pudełko jak mówiłam kartka z cytatem

Dziecko to nie zbiór komórek – to zbiór naszych uczuć. Małgorzata Kalicińska „Miłość nad rozlewiskiem”

I krótki list że przeznaczenie daje nam dwa znaki i żeby się zastanowił co robi bo straci cud.
Bo to jest cud dwa jaja z jednego jajnika gdzie nie ma w mojej rodzinie bliźniąt.
Według pani doktor jestem procentem na milion
Piękny prezent, powinien być zachwycony!

Dziewczyny powiedzcie mi jakiej marki testy kupujecie? Dzisiaj jestem przeterminowana max jutro i chciałabym kupić dziś w aptece test i zrobić a nie zwykłym paskiem- jakoś do nich przekonana za bardzo nie jestem
Ja kupuje w Action testy strumieniowe, 6zl za 2 sztuki :)

Załączniki

• 16023318514141076250416824424233.jpg
    16023318514141076250416824424233.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 71
o matko podwójne szczęście i podwójne raz jeszcze gratulacje 🥰😍😍
Ja na szczęście nie mam w domu już testów, przyjeżdża do nas moja przyjaciółka od poniedziałku, bo też jest na l4 w ciąży to sobie trochę u nas posiedzi, do tego praca, to mam nadzieję, że szybko czas zleci i zajmę myśli😀 ja od lipca brałam jedynie kwas foliowy, a w tym miesiacu dodatkowo wit. B i olej z wiesiołka do momentu owulacji brałam, no i pije siemię lniane i kupiłam żel fertilsafe
o to super czas ci szybko minie przynajmniej bo te oczekiwanie do testowania jest najgorsze. A ja jednak chyba nie będę testować bo szyjka bardzo nisko więc nie mam już złudzeń i okres lada dzień pewnie też przyjdzie 😒 ja kwas foliowy brałam ale bardzo nie regularnie w sumie to więc nie brałam niż brałam

reklama
o matko podwójne szczęście i podwójne raz jeszcze gratulacje 🥰😍😍
o to super czas ci szybko minie przynajmniej bo te oczekiwanie do testowania jest najgorsze. A ja jednak chyba nie będę testować bo szyjka bardzo nisko więc nie mam już złudzeń i okres lada dzień pewnie też przyjdzie 😒 ja kwas foliowy brałam ale bardzo nie regularnie w sumie to więc nie brałam niż brałam
Kurcze oby @ jednak nie przyszla, trzymam kciuki!

Do góry