reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

Ja zrobiłam test wczoraj, tak o, z nudów przed pracą, ale niestety wyszła piękna biel😂 ja spodziewam się @14.10..
Trzymam kciuki, żeby się udało!
Stosujecie jakieś dodatkowe suplementy czy inne 'wspomagacze' ?
Ja też zrobiłam i też negatywny 😋 i obiecałam sobie że zrobię dopiero 15 czyli jak teoretycznie powinna przyjść małpa. Nooo ale z racji tego że złapało mnie przeziębienie więc w poniedziałek będę dzwonić do lekarza i brać l4 od pracy, więc znając życie pewnie wcześniej mnie podkusi żeby zrobić test a mam jeszcze jeden 😅 chociaż jak na ta chwilę objawów zero. Jedynie jedna pierś m ie pobolewa pod brodawka ale tak też mialam w poprzednim cyklu. Nie używamy żadnych wspomagaczy, to na 3cykl starań i generalnie podchodzimy na luzie do tego, tzn mój mąż bo ja tak nie koniecznie wiadomo 😆

reklama
Już oficjalnie potwierdzona ciąża bliźniacza są dwa ciałka żółte. Wszystko rozwija się prawidłowo termin mam 6.06.21r ale może się zmienić 21.10 kolejna wizyta bo z automatu ciąże bliźniacze zalicza się do ciąż patologi.
Grunt że to nie puste jaja a obydwa nowe życia.
Bo tego się bałam. Dostałam luteine aby nie doszło do zatrzymania ciąży profilaktycznie.

Załączniki

• 20201010_124734.jpg
    20201010_124734.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 117
Już oficjalnie potwierdzona ciąża bliźniacza są dwa ciałka żółte. Wszystko rozwija się prawidłowo termin mam 6.06.21r ale może się zmienić 21.10 kolejna wizyta bo z automatu ciąże bliźniacze zalicza się do ciąż patologi.
Bo tego się bałam. Dostałam luteine aby nie doszło do zatrzymania ciąży profilaktycznie.
Cudowna wiadomość ❤️gratulacje!! Powiedziałaś już swojemu/ masz już pomysł jak powiedziec? 😀

Cudowna wiadomość ❤gratulacje!! Powiedziałaś już swojemu/ masz już pomysł jak powiedziec? 😀
No co pudełko jak mówiłam kartka z cytatem

Dziecko to nie zbiór komórek – to zbiór naszych uczuć. Małgorzata Kalicińska „Miłość nad rozlewiskiem”

I krótki list że przeznaczenie daje nam dwa znaki i żeby się zastanowił co robi bo straci cud.
Bo to jest cud dwa jaja z jednego jajnika gdzie nie ma w mojej rodzinie bliźniąt.
Według pani doktor jestem procentem na milion

Ja też zrobiłam i też negatywny 😋 i obiecałam sobie że zrobię dopiero 15 czyli jak teoretycznie powinna przyjść małpa. Nooo ale z racji tego że złapało mnie przeziębienie więc w poniedziałek będę dzwonić do lekarza i brać l4 od pracy, więc znając życie pewnie wcześniej mnie podkusi żeby zrobić test a mam jeszcze jeden 😅 chociaż jak na ta chwilę objawów zero. Jedynie jedna pierś m ie pobolewa pod brodawka ale tak też mialam w poprzednim cyklu. Nie używamy żadnych wspomagaczy, to na 3cykl starań i generalnie podchodzimy na luzie do tego, tzn mój mąż bo ja tak nie koniecznie wiadomo 😆
Ja na szczęście nie mam w domu już testów, przyjeżdża do nas moja przyjaciółka od poniedziałku, bo też jest na l4 w ciąży to sobie trochę u nas posiedzi, do tego praca, to mam nadzieję, że szybko czas zleci i zajmę myśli😀 ja od lipca brałam jedynie kwas foliowy, a w tym miesiacu dodatkowo wit. B i olej z wiesiołka do momentu owulacji brałam, no i pije siemię lniane i kupiłam żel fertilsafe

Cuuudownie!!

No co pudełko jak mówiłam kartka z cytatem

Dziecko to nie zbiór komórek – to zbiór naszych uczuć. Małgorzata Kalicińska „Miłość nad rozlewiskiem”

I krótki list że przeznaczenie daje nam dwa znaki i żeby się zastanowił co robi bo straci cud.
Bo to jest cud dwa jaja z jednego jajnika gdzie nie ma w mojej rodzinie bliźniąt.
Według pani doktor jestem procentem na milion
Piękny prezent, powinien być zachwycony!

Dziewczyny powiedzcie mi jakiej marki testy kupujecie? Dzisiaj jestem przeterminowana max jutro i chciałabym kupić dziś w aptece test i zrobić a nie zwykłym paskiem- jakoś do nich przekonana za bardzo nie jestem
Ja kupuje w Action testy strumieniowe, 6zl za 2 sztuki :)

Załączniki

• 16023318514141076250416824424233.jpg
    16023318514141076250416824424233.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 66
o matko podwójne szczęście i podwójne raz jeszcze gratulacje 🥰😍😍
Ja na szczęście nie mam w domu już testów, przyjeżdża do nas moja przyjaciółka od poniedziałku, bo też jest na l4 w ciąży to sobie trochę u nas posiedzi, do tego praca, to mam nadzieję, że szybko czas zleci i zajmę myśli😀 ja od lipca brałam jedynie kwas foliowy, a w tym miesiacu dodatkowo wit. B i olej z wiesiołka do momentu owulacji brałam, no i pije siemię lniane i kupiłam żel fertilsafe
o to super czas ci szybko minie przynajmniej bo te oczekiwanie do testowania jest najgorsze. A ja jednak chyba nie będę testować bo szyjka bardzo nisko więc nie mam już złudzeń i okres lada dzień pewnie też przyjdzie 😒 ja kwas foliowy brałam ale bardzo nie regularnie w sumie to więc nie brałam niż brałam

reklama
o matko podwójne szczęście i podwójne raz jeszcze gratulacje 🥰😍😍
o to super czas ci szybko minie przynajmniej bo te oczekiwanie do testowania jest najgorsze. A ja jednak chyba nie będę testować bo szyjka bardzo nisko więc nie mam już złudzeń i okres lada dzień pewnie też przyjdzie 😒 ja kwas foliowy brałam ale bardzo nie regularnie w sumie to więc nie brałam niż brałam
Kurcze oby @ jednak nie przyszla, trzymam kciuki!

Do góry