reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

A no to kilka godzin jest... Moja w sumie w dzień jest grzeczna i nie marudzi, dopiero od 18 gdzieś chce ciągle na ręce. Ale mam teraz luksus bo jestem u mamy i ona ja nosi ;) dziś moja pyza zasnęła o 21 i mam nadzieję że trochę pospi.

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam teraz męża na l4 wiec się ciesze, bo mi śniadania serwuje i wiadomo mam czas dla siebie ;-)

Dziewczyny a co może oznaczać takie stękanie dziecka? Robi kupki, z 4 na pewno w dzień... A stęka tak od rana juz któryś dzień... Może chodzi o bąki?
Któraś pisała, że kawę odstawiła, ale hmm ja piłam cała ciążę i od jego narodzin bez zmian pije... No i jednak pokarm nie tworzy się z jedzenia tylko z krwi... Wiec nie wiem czy to jest sens zmieniać..?

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszczę tym dziewczyną co w święta do kogoś idą niestety u mnie jest tak ze wszyscy jak co roku zwalaja się u mnie najpierw wigilia bo prezenty i pierwszy dzień no bo najlepiej tam gdzie rodzice mieszkają tak no ale nie myślą że to wszystko ja musze ogarniać jak co roku z tym ze teraz w pierwszy dzień mamy chrzciny ale robie w lokalu to się zapowiedzieli juz na drugi dzień świąt kurna mac i jak tu odpocząć jedyny plus ze potem do nowego roku maż ma wolne to może odpoczne trochę choć wątpię bo mąż nie jest skory do barwienia syna jak ma zły dzień

Moja niunia ostatnio jak nie śpi to trzeba jej asystować prawie cały czas bo inaczej marudzi, więc cały dzień chodzę i szukam co panience się spodoba w danym momencie - a może mata, może leżenie na kanapie, noszenie?

Na brzuszku też nie chce leżeć, ale układam ją uparcie kilka razy dziennie, choć za każdym razem kończy się płaczem. Co innego na nas, szczególnie na mężu, może leżeć na brzuchu godzinami, nawet spać. Chętnie wtedy podnosi głowę i wspiera się na przedramionach, ale to nie to samo co ćwiczenia na płaskiej powierzchni.

Martwi mnie strasznie ta asymetria, bo główka cały czas idzie bardziej w jedną stronę, chyba czas poprosić o skierowanie do jakiegoś neurologa :(

Marlena, a ty karmisz piersią? Bo jeśli tak to dziecko nie powinno się zarazić, jeśli będziesz je cały czas normalnie przystawiać.

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Mały zjadł o 20 zasnął o 21 przebudził się o 3 na jedzenie No i problem bo jest wyspany I wyglada na to ze mi nie zaśnie. Wiola moja Polozna polecała poduszkę head care na asymetrię podobno daje świetne efekty niestety to poduszki ortopedyczne u trochę kosztują

Wiola każde dziecko jak i my ma dominującą stronę to.normalne, czy potrafi pić z kazdej piersi? czy spi na każdym boku ?
Tekila ja nie wierze, że z krwi. U nas to sie nie sprawdza bo to co zjem ma silny związek z zachowaniem małej. kawe pilam i w ciąży i na początku i był płacz bole brzucha, problemy z kupą, tylko przestaje pic i włala. Dodam, że podobnie jak ty zmagalismy się z kolkami, ale poszliśmy do lekarza i kazała odstawic nabial, jajka, kakao, czekoladr, orzeczy i po kolkach nie ma śladu. Diete bede mogła rozszerzac po 3-miesiacu.
Dziewczyny jak słucham, że wasze tak śpią jestem pełna podziwu, moja co prawda spi w nocy, ale... zanim zasnie budzi sie ze sto razy na cyca. Co z moim chlopem coś probujemy to ona sie zaczyna kręcić ja nie wiem, wyczuwa czy co...

reklama
Wiola każde dziecko jak i my ma dominującą stronę to.normalne, czy potrafi pić z kazdej piersi? czy spi na każdym boku ?
Tekila ja nie wierze, że z krwi. U nas to sie nie sprawdza bo to co zjem ma silny związek z zachowaniem małej. kawe pilam i w ciąży i na początku i był płacz bole brzucha, problemy z kupą, tylko przestaje pic i włala. Dodam, że podobnie jak ty zmagalismy się z kolkami, ale poszliśmy do lekarza i kazała odstawic nabial, jajka, kakao, czekoladr, orzeczy i po kolkach nie ma śladu. Diete bede mogła rozszerzac po 3-miesiacu.
Dziewczyny jak słucham, że wasze tak śpią jestem pełna podziwu, moja co prawda spi w nocy, ale... zanim zasnie budzi sie ze sto razy na cyca. Co z moim chlopem coś probujemy to ona sie zaczyna kręcić ja nie wiem, wyczuwa czy co...

Wiktorka ona nie chce się dzielić rodzicami więc Was pilnuje;)

Do góry